Házenkáři Lovosic chtějí být nablízku elitním týmům. Bronz je impulsem, říká ředitel klubu

Přidat na Seznam.cz

Házenkářská extraliga mužů se rozjíždí naplno a je logické, že velká pozornost je upřena na týmy, které v minulém ročníku skončily na medailových pozicích. Za mistrovskou Plzní a druhou Karvinou obsadili třetí místo házenkáři Lovosic. A cílem severočeského celku v novém ročníku je znovu se co nejvíce přiblížit k elitní dvojici tradičních favoritů. Potvrdil to i ředitel lovosického klubu Vojtěch Srba v rozhovoru pro SportDeník.cz.

Na snímku ředitel klubu Vojtěch Srba, foto Lovci Lovosice.

Jak se s odstupem času ještě ohlížíte za loňskou sezonou Lovosic v extralize?

Byla svým způsobem pro náš klub unikátní. Po základní části jsme získali neuvěřitelných 46 bodů. Prohráli jsme za tu dobu jen tři utkání. A jsme si vědomi, že takovou úspěšnou bilanci s řadou vítězství budeme jen těžko obhajovat. Loňský bronz je přesto impulsem do další sezony.

Nastaly v hráčském kádru velké změny?

V našem klubu zase tolik přesunů nenastalo, osa týmu zůstala. Měli jsme zájem na udržení slovinského borce Bogdaniče, aby po skvělé sezoně v Lovosicích pokračoval. Udělali jsme pro to maximum. Chtěl však zkusit nové angažmá a přiblížit se k domovu. To mu asi splňoval přestup do Maďarska, kde ho budeme na dálku sledovat. Jeho odchod je ale citelnou ztrátou.

A co nové tváře ze zahraničí?

Gruzínský reprezentant Giorgi Dikhaminjia by měl být posilou. Ale všichni cizinci se v první sezoně trošičku adaptují v novém prostředí, v nové soutěži, mezi novými spoluhráči. Takže každá adaptace trvá a je tudíž brzy na hodnocení.

Už jste si stanovili záměry pro nynější soutěžní ročník? A co od extraligy očekáváte?

Chceme být co nejvíce nablízku týmům Plzně a Karviné, které tvoří už dlouhodobě stabilní dvojici v popředí tabulky. Vnímáme, že Brno posílilo, pražská Dukla se touží po třech letech bez medaile znovu nakopnout k úspěchům. Nesmíme zapomínat na Zubří. Obrazně řečeno extraligový házenkářský peloton má kvalitu, což platí i o síle celků ze středu tabulky. Až na zmíněné dva top týmy, které jsou takříkajíc odskočené, je liga znovu vyrovnaná, o čemž svědčí výsledky v podobě těsných vítězstvích o jednu, dvě branky.

Zdroj: autorský článek