Sedmička se na skóre jen tak nevidí aneb Události 8. kola FORTUNA:LIGY

19.09.2023, 11:39
Názory a komentáře

V 8. kole FORTUNA:LIGY si hned několik celků s chutí zastřílelo. Nejvíce gólů nasázela do sítě soupeře Viktoria Plzeň. Ta využila přesilové hry už od 7. minuty a ve Zlíně nakonec vyhrála 7:1. Pražská Sparta doma hrála ve velké pohodě a se Slováckem si poradila 5:0.

Třetím mančaftem, který nadělil svému soupeři "bůra", je Mladá Boleslav. Ta hostila donedávna nájemce jejího hřiště Hradec Králové a vyhrála 5:1. Těsně naopak zvítězili "sešívaní", Pardubice se Slavií prohrály jen 0:1, navíc brankou z penalty. Sigma Olomouc porazila České Budějovice 2:1.

Na programu bylo v osmém kole i severočeské derby. Jablonec na Střelnici hostil Slovan Liberec, hosté sice byli lepší, ale utkání skončilo remízou 1:1. Stejným poměrem skončil i další duel tohoto víkendu, Bohemians se smírně rozešli s Baníkem Ostrava. Teplice vyhrály v Karviné 1:0.

Zápas kola

Zlín - Viktoria Plzeň 1:7

Sedm gólů v podání jediného celku se na prvoligové scéně jen tak nevidí. Viktoriánům se to povedlo i díky téměř celo-zápasové přesilovce.

Gól kola

1. Vasil Kušej (Mladá Boleslav)

Evidentně kvůli zmařenému přestupu do zahraničí o střelecký apetit nepřišel. Zpoza vápna vyslal placírkou parádní technickou ránu do šibenice, za kterou se brankář Bajza jen ohlédl.

2. Vukadin Vukadinovič (Zlín)

3. Tomáš Wiesner (Sparta Praha)

Jedenáctka kola

Brankář - Matúš Macík (Sigma Olomouc)

Ve dvacáté minutě inkasoval po střele Skaláka, poté už však za svá záda nic nepustil a Sigma nakonec porazila Dynamo 2:1. Své spoluhráče nejvíce podržel v závěru, když Budějovice bojovaly o vyrovnání. Poradil si s tečovanou ránou Skaláka a také povedenou střelou Suchana.

Pravý obránce - Tomáš Wiesner (Sparta Praha)

Dlouhodobě spíše kritizovaný pravý wingback Sparty tentokrát předvedl poměrně solidní představení, které korunoval povedeným gólem. Vděčit za něj může Lukáši Haraslínovi, jenž balon potáhl prostředkem hřiště a poté jej předal Wiesnerovi. Ten svou prudkou ránou skóroval.

Střední obránce - Nemanja Tekijaški (Jablonec)

Povedené defenzivní představení korunoval svým prvním vstřeleným gólem v rámci české FORTUNA:LIGY. Dokonce zařídil vyrovnání duelu s Libercem. Všemu předcházel povedený rohový kop z kopačky Matěje Polidara. Centr zamířil do malého vápna, odkud se hlavou prosadil Tekijaški.

Levý obránce - Antonín Křapka (Bohemians)

"Klokany" poslal v 80. minutě proti Baníku do vedení, na vítězství to ale nakonec nestačilo. Vděčit může Robertu Hrubému, který díky svému přehledu udržel balon na kopačce a poté výtečně nacentroval. Křapka se ve vápně zorientoval ze všech nejlépe a hlavou nasměroval míč k tyči.

Pravý záložník - Veljko Birmančevič (Sparta Praha)

Jeho výkony dále rostou, sám se ale nechal slyšet, že to ještě není stoprocentní. Slovácku však vstřelil dva góly, navíc ještě asistoval Haraslínovi. Před jeho první brankou přišel o balon Kuchta, Birmančevič však pohotově zakončil. Poté si Haraslín narazil s Olatunjim a on dával do prázdné.

Střední záložník - Daniel Mareček (Mladá Boleslav)

Jeho další parádní galapředstavení proti Hradci Králové skončilo dvěma góly a asistencí. Tu si připsal u branky Pulkraba. Nejprve Solomona nastartoval Fulnek, nigerijský záložník poté našel Marečka. I ve druhém případě dostal od hostující obranu spoustu času a pohodlně zakončil.

Střední záložník - Pavel Šulc (Viktoria Plzeň)

Na demolici Zlína se podílel asistencí na branku Chorého, když na něj posunul balon před vápnem a dvěma góly. Nejprve měl trochu štěstí, když Hejda napálil břevno a on balon doklepl do sítě. Poté k Šulcovi propadl balon u penaltového puntíku, on si jel zpracoval a poslal přesně k pravé tyči.

Levý záložník - Jan Navrátil (Sigma Olomouc)

Proti Českým Budějovicím podal výborný výkon, který korunoval vítěznou trefou. Ten vstřelil i díky asistenci Radima Breiteho, který za pokutovým územím jako první ulovil odražený balon. Nakonec se odvážil ke střele, kterou Navrátil šikovně tečoval do pravého spodního rohu.

Útočník - Daniel Fila (Teplice)

Už to vypadalo, že Teplice v Karviné jen remizují, jejich útočník se ale v 82. minutě prosadil. Akci rozjel na levé straně Tadeáš Vachoušek, jenž si poradil hned s dvojicí soupeřových obránců. Ten poté přihrál před malé vápno Filovi, který balon napálil přesně k pravé tyči domácí brány.

Útočník - Rafiu Durosinmi (Viktoria Plzeň)

Stejně jako spoluhráč Šulc si i on proti Zlínu připsal 2+1. Asistoval právě na gól již zmíněného kolegy, sám se poprvé prosadil po přestávce, když jej přesně svým centrem našel Kopic. Ve druhém případě rohový kop Kalvacha prodloužil na zadní tyč Dweh a Durosinmi situaci výborně zavřel.

Útočník - Lukáš Juliš (Sigma Olomouc)

Na Spartě se nikdy neprosadil, na Hané však vždycky jdou jeho výkony nahoru. Nyní jeho Sigma prohrávala doma s Budějovicemi, on se pohotově postaral o vyrovnání. Na penaltovém puntíku jej totiž našel Radim Breite a on placírkou poslal míč přesně k pravé tyčce mimo dosah Janáčka.

Nemělo by vám uniknout

Smrž se střetl s Boulou, penalta pro Bohemians se ale nepískala.

Možná rozhodující moment utkání Zlín - Plzeň. Černín trefil Durosinmiho do obličeje a v sedmé minutě viděl červenou kartu.

Ve Zlíně mohlo být vše jinak, kdyby Staněk v první minutě nevytáhl proti Cedidlově hlavičce tento výborný zákrok.

Potyčka v Karviné, padly tři žluté karty.

Surzyn škrtnul o nohu Provoda a sudí s penaltou neváhal. Čas 1:07.

Start druhé půle se v Pardubicích zpozdil kvůli šumu z reproduktorů.

Slovácko chtělo po srážce Kima se Sadílkem penaltu, sudí ji však nenařídil.

VAR v akci

VAR odhalil ruku jabloneckého Čanturišviliho, Liberec z nařízené penalty srovnal.

Změny v tabulce

Na čele ligové tabulky zůstává minimálně do příští kola, kdy je na programu, vše při starém. Sparta vede ligu o skóre před Slavií, mají shodně 22 bodů. Třetí Sigma Olomouc je v závěsu o čtyři body. Čtvrtá příčka patří Viktorii Plzeň, jenž má ale ještě zápas k dobru s Mladou Boleslaví.

Pátá příčka patří Slovácku, které má na kontě čtrnáct bodů, nejlepší šestku momentálně uzavírá Mladá Boleslav. Bodově stejně jako Středočeši jsou na tom ale ještě dva celky, a to sedmý Baník Ostrava a osmé Teplice. Deset bodů mají devátí Bohemians, desítku uzavírá Slovan Liberec.

Na jedenáctém místě se ve skupině o záchranu nachází se sedmi body Hradec Králové, který už vyměnil trenéra. Jozefa Webera střídá Václav Kotal. Následují Pardubice a České Budějovice. Jen pět bodů má na kontě Jablonec. V patnácté Karviné skončil trenér Hejdušek a poslední je Zlín.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
8
7
1
0
24 : 5
22
2
Slavia Praha
8
7
1
0
16 : 4
22
3
Sigma Olomouc
8
6
0
2
15 : 8
18
4
Viktoria Plzeň
7
5
1
1
20 : 7
16
5
1. FC Slovácko
8
4
2
2
9 : 10
14
6
FK Mladá Boleslav
7
3
2
2
14 : 10
11
7
Baník Ostrava
8
3
2
3
9 : 8
11
8
FK Teplice
8
3
2
3
7 : 7
11
9
Bohemians Praha 1905
8
3
1
4
6 : 10
10
10
Slovan Liberec
8
2
3
3
8 : 10
9
11
FC Hradec Králové
8
2
1
5
11 : 16
7
12
FK Pardubice
8
2
1
5
5 : 10
7
13
Dynamo České Budějovice
8
2
0
6
11 : 22
6
14
FK Jablonec
8
0
5
3
6 : 13
5
15
MFK Karviná
8
1
1
6
10 : 18
4
16
FC Zlín
8
1
1
6
6 : 19
4

Autor: Petr Procházka

Komentáře (16)

Přidat komentář
St. Pauli

Pane Petre Prochazko, mohl byste, prosim, obohatit Vase shrnuti plne samohrajicich videii i o postrehy ze socialnich siti? Predem dekuji.

Reagovat
Skleepy

Haraslín robbed, naopak Wiesner krom gólu byl standardně špatnej.

Reagovat
Mönchengladbach

Sympaťák s nadhledem.

Reagovat
kilobyte

Jsem se lekl, že to "Já mám nějakou autoritu" je na mě, že jsem ti vlezl do rubriky.

Obrana Suchopárka je pecka.

Pulpit je vyléčí a branky už střílet nebudou.

Dík za souhrn

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Naopak, přidávej další.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Kaspar

Latala musi ti hraci milovat

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Reagovat
ratusek

Látal

Reagovat
Kaspar

Reagovat
John Obi Mikel

To je skvělý

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele