InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Setkání nad knihou s diskuzí

    Úterý 30.4 14:00 - Knihovna, Blatná

  • Slet čarodějnic

    Úterý 30.4 16:00 - Koupaliště, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Čtvrtý ročník Sportovních her seniorů na Stadionu Míru v Táboře měl skvělou atmosféru

   Autor: JcTED.cz - TV

    Autor: JcTED.cz - TV

TÁBOR – V úterý 19. září se v atletickém areálu Stadionu Míru v Táboře shromáždili zkušení sportovci. Konal se tu čtvrtý ročník Sportovních her seniorů O putovní pohár starosty města Tábor. Starosta Štěpán Pavlík dopoledne spolu s místostarostkou Lenkou Horejskovou, poslankyní evropského parlamentu Radkou Maxovou a předsedou Městské rady seniorů Jaroslavem Kupsou hry zahájili. Zahájení se účastnili také starosta Mladé Vožice Jaroslav Větrovský, místostarosta Plané nad Lužnicí Josef Pluhař a ředitel Obchodního družstva jednota Tábor Vít Sechovec. „Příští rok také přihlásíme své družstvo,“ přislíbil Jaroslav Větrovský. A z kterých měst a vesnic soutěžící byli? Zastoupen byl Tábor, Sezimovo Ústí, Soběslav, Chýnov a Radimovice u Želče. Poprvé se účastnili a hned ve dvou družstvech senioři z Domu s pečovatelskou službou v Plané nad Lužnicí. Ovšem sportovci byli třeba i z Opařan.

Bílá trika měli muži z Domova pro seniory Chýnov. „Jsme na hrách pokaždé. Sportujeme i v Chýnově. Byli jsme i na hrách v Českých Budějovicích," uvedla aktivizační pracovnice chýnovského domov Eliška Hojsáková. V chýnovském týmu měli nejstaršího muže her Jaroslava Novotného, kterému je 88 let.

Svaz postižených civilizačními chorobami z Tábora měl na hrách dvě družstva. Složení staršího týmu dalo dohromady 341 let. V tomto týmu měli nejstarší ženu her sokolku Josefu Šmelcovou. V lednu bude mít 93. narozeniny. Do týmu patřila také stříbrná babička roku 2021 České republiky Emilie Říhová, Jaroslava Pánová a Jarmila Luková. Tým měl na zádech heslo: Rozběháme civilky s Lesy ČR.

„Revma liga Tábor tady má dnes čtyři družstva. Loni na Komoře získala putovní pohár, tak dnes jsme ho přivezli," řekla za všechny členy Marie Novotná, která dříve také soutěžila. Teď s Jaroslavou Gálisovou fandily na tribuně.
Pohyb je základ, říká se, tak všichni, kdo se zúčastnili, vlastně vyhráli. Proto všem hned na začátku klání zavěsili na krk medaile na památku.

A kdo se umístil na pomyslné bedně? Nejvíc pohárů a také opět pohár putovní získali členové Revma ligy (RL). Jedno jejich družstvo ve složení: Jaroslav Zeman, Václav Kučera, Marie Tillová a Marie Bělohlavová vyhrálo. Další tým RL v sestavě: Miroslav Zuzák, František Zuzák, Jaroslav Čuřín a Miroslava Rolníková získal třetí místo. Druzí na bedně byli soutěžící z Klubu vojenských důchodců.

Po celou dobu soutěžení vyhrávali muzikanti z kapely Prot – Studio z Protivína samé příjemné melodie.

Příští rok se budou seniorské hry konat 10. září.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace