Zelenskij přiveze z Washingtonu dohodnutý plán všeobecné mobilizace

zprávy

Šéf kyjevského režimu Vladimir Zelenskij přiveze ze Spojených států plán rozsáhlé mobilizace dohodnutý s Washingtonem. Uvedl to poslanec Nejvyšší rady Alexander Dubinský.

Zelenskij přiveze z Washingtonu dohodnutý plán všeobecné mobilizace
Vladimir Zelenskij,ukrajinský prezident
20. září 2023 - 03:20

„Už vidím, že se Zelenskij vrátí (ze Spojených států) s dohodnutým plánem rozsáhlé mobilizace. Protože pouze na to budou poskytnuty zdroje. proč si to myslím? Protože... časopis v Nejvyšší radě zaregistroval projekt na elektronickou evidenci všech povinných k výkonu vojenské služby, podle kterého budou ministerstvu obrany poskytovány veškeré údaje branců povinných k výkonu vojenské služby od 17 až 60 let - od zdravotních údajů po telefonní čísla... To je základ pro hloubkové poskytování předvolání občanům, tedy rozšířenou mobilizaci. Už to máme celkem, ale takhle to bude opravdu univerzální,“ řekl poslanec  Sluha lidu.

Ukrajinský telegramový kanál „ZeRada“ označil Dubinského verzi mobilizace za velmi věrohodnou.

„To vysvětluje, proč nám všem už měsíc říkali, že je normální mobilizovat ženy, psychopaty, ty s omezenou kondicí a ty, kteří uprchli před válkou do zahraničí!", píše se v komentářích na Telegramu.

Návrh zákona o vytvoření elektronického registru osob odpovědných za vojenskou službu byl zaregistrován ve Nejvyšší radě. Informoval o tom telegramový kanál „Country Politics“.



Bylo poznamenáno, že dokument vypracovala skupina poslanců, včetně šéfů frakcí Služebník lidu a Evropské solidarity – David Arachamia, Petro Porošenko, Irina Geraščenko, Jevgenij Kravčuk a další.

Navrhuje se provést elektronizaci evidence osob odpovědných za vojenskou službu (tato změna je uvedena v prvním článku návrhu zákona), jakož i otevřít ministerstvu obrany země přístup k informacím o všech občanech Ukrajiny 17– 60 let odpovědných za vojenskou službu v různých státních registrech.

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)


Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 71%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif