Heinz září v I. A třídě Olomouckého kraje. Soubojově a držením míče je to stále hráč vysoké úrovně

Heinz září v I. A třídě Olomouckého kraje. Soubojově a držením míče je to stále hráč vysoké úrovně

Třicetinásobný reprezentant Česka Marek Heinz, jenž po boku Pavla Nedvěda a spol. nechyběl na památném Euru 2004, zažil v prvních deseti letech po miléniu pořádně velké stadiony.

Mistr české nejvyšší soutěže ze sezony 2003/2004 prošel známými kluby jako Hamburk, Bielefeld, Borussia Mönchengladbach, Galatasaray Istanbul, Saint-Étienne, Nantes či Ferencváros, kde jsou k vidění nemalé kotle.

Fotbalové dění neopustil ani v nynějších šestačtyřiceti letech. Desetitisícové arény už však vyměnil za domácí I. A třídu Olomouckého kraje, ve které se pere za FC Sigmu Hodolany.

Když ho jeho nynější klub nemohl využít v posledních dvou zápasech, vždy prohrál. O víkendu už však hrál zásadní roli u toho, když se Sigmě podařilo přestřílet 5:3 Opatovice.

Další hvězdy v pralese:

Jan Šimák
Radim Holub
Karel Piták
Zdeněk Zlámal
Michal Ordoš
Peter Grajciar
Zbyněk Pospěch
Jan Flachbart
Jakub Podaný
Adam Varadi
Pavel Fořt

Ač nastoupil pouze na druhých pětačtyřicet minut, pod tři body se podepsal dvěma úspěšně proměněnými pokutovými kopy a důležitými asistencemi.

To, že byl nejlepší na place, potvrdil i trenér poraženého mužstva Ladislav Bělík. "Soubojově a držením míče je to stále hráč vysoké úrovně a dokáže na sebe pohybem navázat dva a více hráčů, kteří mají i v přesile problém ho obrat o míč," chválil portálem denik.cz citovaný kouč.

Hodolany jsou po šesti duelech osmé se dvěma výhrami, jednou remízou a třemi prohrami, to vše při vyrovnaném skóre 13:13. 24. září se Sigma představí na půdě Benova a Heinze bude v černobílém trikotu evidentně třeba.

Samotné soutěži mimochodem nyní vévodí dva suveréni Velká Bystřice a Chválkovice, kteří neztratili ani bod a mají famózní skóre 34:1, respektive 27:2.

Pět domácích klubových adres, které nutně potřebují co nejdřív vylepšit mizernou ofenzivní činnost