Centrum Litoměřic ožilo vinobraním. Program nalákal davy lidí
Foto: Michaela Rozsypalová a Městská kulturní zařízení
Litoměřice

Litoměřice - Program na osmi scénách. Hvězdné kapely jako Tublatanka nebo Slza. Hektolitry burčáku a dobrého vína a příjemná atmosféra. Takové bylo litoměřické vinobraní, kam v sobotu zamířily davy lidí.

Kulturní program se odehrával na několika scénách, a to na Mírovém náměstí, historické scéně, divadelním nádvoří, hradním nádvoří, nádvoří kina, tržnici Felixe Holzmanna, Dominikánském náměstí a v klubu Baronka. Během dne vystoupila řada hudebních interpretů jako například legendární slovenská rocková kapela Tublatanka, populární kapely Slza či Perutě, energický Adele Kristy Live Band a další.

Slavnostního zahájení oslavy sklizně révy se účastnil také král Karel IV. se svou družinou. S průvodem navštívili pět scén a popřáli hojnost a zdraví celému litoměřickému lidu. Na hlavním pódiu se král přivítal se starostou Radkem Löwym coby městským purkmistrem a Michaelou Mokrou, ředitelkou pořádajících Městských kulturních zařízení.

Litoměřické vinobraní patří mezi největší a nejoblíbenější akce ve městě. Vstupné na něj bylo stejně jako v předešlém roce zdarma.

„Vinobraní se z mého pohledu vydařilo a návštěvnost byla velmi solidní. Velké poděkování patří samozřejmě organizačnímu týmu Městských kulturních zařízení i obyvatelům centra města za trpělivost při nezbytných dopravních omezeních,“ zhodnotil,“ místostarosta Litoměřic Jiří Adámek, který má oblast kultury ve své gesci.

V nejbližších dnech chce vedení města na společné schůzce se zástupci Městských kulturních zařízení, městské policie, technických služeb atd. projednat, jak vinobraní v příštím roce zorganizovat, tak aby bylo jak pro návštěvníky, tak i pro obyvatele města ještě přívětivější.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru