S nahým rozkrokem v Ústí oslovoval školačky, přiznal sex s nevlastní dcerou. Muži hrozí 12 let

Muži, který zneužíval mladé dívky, hrozí 12 let.

Soud v případu pedofila

Krajský soud v Ústí nad Labem se ve středu začal zabývat případem muže, který podle obžaloby pohlavně zneužíval malé holčičky. Na případy se přišlo náhodou, a to v momentě, kdy na ulici oslovil desetiletou školačku.

Sedmačtyřicetiletého muže přivedla k soudu eskorta z vazební věznice. Ještě před dvěma roky v prosinci ale autem podle obžaloby projížděl v okolí školy v Ústí nad Labem, kde si vyhlédl desetiletou školačku. „Oslovil nezletilou se slovy: ‚Nechceš si přivydělat nějaké peníze nebo fotit do časopisu?‘ Kdy během rozhovoru byl obnažený v rozkroku a masturboval,“ uvedla státní zástupkyně Klára Kubátová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Muž pobodal členy rodiny, chtěl z nich „vyhnat ďábla“. Olomoucký soud přihlédl k jeho nemoci

Obžalovaný ale tvrdí, že komunikace proběhla jinak. „Já jsem ji oslovil se slovy: ‚Ahoj, jak se máš?‘ a jestli tady chodí do školy. Ano, v tu dobu jsem měl venku svoje přirození, jelikož jsem si před tím něco prohlížel na svém telefonu,“ popsal obžalovaný muž.

O měsíc později se měl na místo vrátit a holčičku oslovit znovu. To už po něm ale začali pátrat kriminalisté. Následně tak podle obžaloby vyšly najevo i šokující skutečnosti. Muž měl totiž před více než dvaceti lety pohlavně zneužít dceru své partnerky i její kamarádky, kterým ještě nebylo patnáct let. „Vzal její ruku, kterou si přiložil na svůj obnažený penis a následně s ní prováděl masturbaci, a to až do doby, než se poškozená probudila, načež obviněný z pokoje utekl pryč,“ sdělila Kubátová.

„Všem bych se chtěl moc omluvit a opravdu je mi to moc líto,“ řekl obžalovaný, který podle obžaloby sexuálně obtěžoval také svou neteř a navíc podle spisu znásilnil i osvojenou dceru. Oba skutky ale muž popírá. „Přijímám za to odpovědnost a doznávám se k tomu, co jsem skutečně provedl, na druhou stranu jsou mi kladeny za vinu věci, které jsem nikdy neudělal,“ řekl.

Neteř si prý podle jeho slov všechno vymyslela. Sex s nevlastní dcerou sice přiznal, ale prý jí v té době bylo už 16 let. Samotné výslechy poškozených probíhají kvůli jejich ochraně bez přítomnosti veřejnosti. Obžalovanému znalci navrhují ochranné léčení ústavní formou. V případě prokázání viny mu hrozí až dvanáctiletý trest vězení.

Tagy:
sexuální zneužívání krimi Ústí nad Labem soud děti Krajský soud v Ústí nad Labem