Volejbalisty Příbrami už vede nový trenér Lubomír Vašina. S Ústím to bylo korektní loučení, říká ke změně

Přidat na Seznam.cz

Do kolotoče trenérských změn v rámci české extraligy volejbalistů se zapojil i celek VK Příbram. Jeho novým koučem se stal zkušený odborník Lubomír Vašina, který se do středočeského klubu přesunul z SKV Ústí nad Labem. Na příbramské lavičce nahradil neméně ostříleného trenéra Petra Broma.

Na snímku volejbalový trenér Lubomír Vašina.

Lubomír Vašina pochází z České Třebové, kde začínal svoji sportovní kariéru. Ale má na svém kontě řadu trenérských štací na různých úrovních. Kromě několika extraligových týmů dlouho působil u akademických reprezentací České republiky včetně účastí na světových univerziádách. Cennou zkušeností pro něj bylo zapojení do práce u reprezentačního áčka mužů, kde kromě postu týmového manažera krátce okusil i roli asistenta trenéra.

Před třemi lety se přesunul z Ostravy na opačný konec republiky, konkrétně do Ústí nad Labem.

Sedm let jsem se věnoval trénování ostravské mládeže a pak jsem dostal nabídku ze severu Čech. Tehdy totiž z Ústí nečekaně odcházel trenér Jakub Salon do klubu Beskydy Frýdek-Místek a dohodl jsem se s manažerem Miroslavem Přikrylem na novém angažmá,“ vysvětlil Vašina, jak se ocitl v ústeckém klubu.

Mimochodem zmíněný Jakub Salon po působení ve Frýdku-Místku vedl Ostravu a letos v létě se stal asistentem nového trenéra ve VK Karlovarsko. I to svědčí o pestrém trenérském koloběhu v extralize.

Lubomír Vašina se tak chystá v Příbrami na další výzvu.

Pokud mám ještě shrnout svoji ústeckou štaci, tak v prvním roce se nám dařilo, dosáhli jsme na tamní poměry super výsledku. Ve druhé sezoně to už bylo průměrné a po třetím roce jsme se oboustranně dohodli, že tam skončím. Bylo to korektní loučení,“ říká vyrovnaně kouč Vašina.

Zajímavostí jeho posledního působení byl fakt, že z pozice hlavního trenéra Ústí se potkával v roli soupeře se svým synem Lukášem Vašinou, který hrál za Karlovarsko. Loni špičkový český reprezentant odešel do Polska.

Zdroj: autorský článek