Funguje nejen jako multifunkční výplň, ale umí si poradit i s mimickými vráskami a zároveň stimulovat tvorbu vlastního kolagenu v pokožce, tvrdí korejský výrobce s tím, že tyhle nové výplně umí zařídit mladistvý přirozený vzhled, který vydrží až dva roky, což je téměř dvojnásobná až trojnásobná výdrž oproti klasickým výplňovým materiálům jako je třeba kyselina hyaluronová. Navíc prý s nimi nehrozí žádná alergická reakce. O čem je řeč? O korejském vynálezu, kterému aktuálně tleská svět estetické dermatologie, výplních s názvem AestheFill. Co o nich říká MUDr. Eva Urbánková, zkušená lékařka v oboru estetické a anti-agingové medicíny?

Zdroj: Youtube

Z čeho jsou tyto výplně vyrobené?

Z přírodních botanických zdrojů. Jde o odborně řečeno kyselinu poly-D, L – mléčnou. Materiál je certifikovaný a schválený americkou FDA (Úřad pro kontrolu potravin a léčiv, anglicky Food and Drug Administration). Tato kyselina je součástí například postupně se uvolňujících léčiv. Materiál je biologicky rozložitelný, a to hydrolýzou na oxid uhličitý a vodu a postupně se pak vylučuje přirozenou cestou z těla.

Už jsem zaznamenala názor, že nástup korejské novinky znamená konec botoxu...

Není to jeho konec, protože botox jako prevence vzniku hlubokých mimických vrásek bude mít stále své místo. Pokud ale klientovi jeho účinek nevyhovuje, vadí mu třeba ztráta mimiky, je pak nový výplňový materiál vhodnou alternativou. A hlavně - botox není výplní, jak se řada lidí stále mylně domnívá, protože nevytváří objem, narozdíl od kyseliny hyaluronové, která výplní je a dokáže vytvořit okamžitý efekt. Hovoříme-li o nové výplni, ta své účinky rozvíjí postupně. Počet aplikací je individuální podle stavu podkoží klientky a podle pokročilosti gravitační ptózy neboli ‚propadu‘ obličeje. Někomu stačí jedna dávka, někdo se bez tří neobejde. Neplatí však, ze všichni nutně musí jit na tři aplikace.

Čím to je, že Korejci přicházejí pravidelně s tolika inovativními novinkami?

Korea je ve výzkumu a vývoji produktů pro estetickou dermatologii oproti Evropě více pokročilá. Souvisí to i s historicky danou větší péčí v této oblasti a s nároky Korejek na vzhled. Nutná je samozřejmě evropská certifikace pro korejské produkty používané v EU.

Máte zkušenosti s aplikací nových výplní u klientek i u sebe? S jakými pocity?

Ano a zkušenosti jsou zatím velmi dobré. Efekt aplikace si klientky pochvalují, navíc je podložen i kompletní fotodokumentací. U nikoho se dosud neprojevily žádné nežádoucí účinky.

Co všechno tedy tyto nové výplně umí? 

Hlavním účinkem i výhodou je stimulace a regenerace ubývajícího množství kolagenu v pokožce. Používá se k obnově objemu obličeje, který se mění vlivem takzvané gravitační ptózy (neboli propadnutí obličeje). Oproti klasickým výplním na bázi kyseliny hyaluronové nepřitahují vodu, a tedy nevytváří dojem opuchlého obličeje a výsledkem je tedy velmi přirozený a jemný vzhled. Nemigruje do okolí ve tkáních a nepodléhá po aplikaci nežádoucím vlivům jako je teplo a tlak jako u hyaluronu. Lze je použít nejen pro dlouhodobé a přirozené omlazení partií obličeje (tváře, čelo, spánky), ale i pro oblast kolen, břicha či loktů.

Pro koho je tato metoda vhodná a jak dlouho trvá? 

Pro klienty, kteří vlivem věku, gravitace a přirozeného úbytku kolagenu pociťují změny ve tvaru obličeje a stavu pokožky. Je dobrou volbou také pro ty, kdo nechtějí příliš nežádoucího objemu vznikajícího po opakovaných či nadměrných dávkách kyseliny hyaluronové anebo nechtějí z různých důvodů řešení mimických vrásek injekcemi botulotoxinu. Procedúra samotná trvá 20 minut, příprava anestetickým krémem asi 30 minut.

Existuje nějaká kontraindikace? 

Kontraindikací jsou klienti s přecitlivělostí na lokální anestetika. Výplně AestheFill se jimi ředí pro aplikaci, při přecitlivělosti jej pak podat nelze. Samozřejmě jsou obecnou kontraindikací probíhající záněty kůže nebo povrchová poranění či specifické celkové choroby. Konkrétní posouzení vhodnosti je vždy před aplikaci na lékaři při provedení zdravotní anamnézy klienta.

Zdroj: iGlanc.cz, MUDr. Eva Urbánková, odbornice na estetickou medicínu

Související články