Zde může být vaše reklama.

Bounty Rock Cafe v září zve na našlapaný program!

Bounty Rock Cafe v září zve na našlapaný program!

foto: archiv Bounty Rock Cafe

22. 09. 2023 - 10:17

Poslední týden v září se fanoušci rockové hudby mohou těšit na unikátní hudební lahůdky. Na podiu populárního rockového klubu Bounty Rock Cafe totiž 30. září vystoupí za bicí soupravou Chris Slade se svou kapelou a o pár dní dříve (26.září) mladé talentované uskupení Blues Caravan 2023. To si nesmíte nechat ujít!

Je to již osmnáct let, co společnost Ruf Records dala dohromady svoji první „Bluesovou karavanu“. Její koncept zůstává stále stejný, najde tři vycházející hvězdy současného blues a dá jim prostor ukázat jejich talenty. Koncept je takový, že mladé talenty na podiu předvedou svoje tři samostatná vystoupení a na závěr se spojí do společného „muzicírování“. Aktuální sestava je složena z texaské bluesrockerky Ally Venable, která nadchla návštěvníky posledního posledního ročníku Blues Alive v Šumperku, chicagského rodáka Willa Jacobse nyní žijícího v Berlíně a Ashleye Sherlocka z Manchesteru ve Velké Británii.

O čtyři dny později vystoupí v Bounty hudební ikona Chris Slade, který udával v minulosti rytmus takovým hvězdám jako Paul Rodgers, David Gilmour, Jimmy Page či Olivia Newton John. Je znám především ze spolupráce s AC/DC s nimiž vystoupil na dvou světových turné a natočil dvě alba. U příležitosti 50 let své bohaté kariéry, kdy na samém startu začal hrát v pouhých 16 let s Tomem Jonesem, založil v roce 2012 The Chris Slade Timeline. A právě s tímto projektem navštíví olomouckou scénu. Perličkou je, že do Bounty přiveze stejnou sestavu bicí se kterou hrával na podiu s AC/DC.

„Repertoár bude složen z průřezu jeho tvorby. Uslyšíte pecky, jimiž se proslavili Uriah Heep, Gary Moore, Asia apod. Slade je absolutní mistr ve hře na bicí a jeho koncert bude velkým zážitkem pro všechny, kteří milují rockovou hudbu a špičkové umění,“ říká majitel klubu Dušan Neumann. Koncert, který je jediný v ČR bude součástí velké koncertní šňůry, která zahrnuje koncerty na různých místech Evropy. Více informací na www.bountyrockcafe.cz

Další články