Kubelíkova V.O.X. TV se musí zaregistrovat u RRTV

pátek, 22. září 2023, 11:20 Aktuality, TV MediaGuru

Online videoplatforma V.O.X. TV se musí zaregistrovat jako poskytovatel audiovizuálního obsahu u Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Mediální regulátor o tom informoval v tiskové zprávě z posledního zasedání.

Petr Kubelík a Gabriela Sedláčková, kteří patří k hlavním tvářím online projektu. Zdroj: V.O.X.TV

Petr Kubelík a Gabriela Sedláčková, kteří patří k hlavním tvářím online projektu. Zdroj: V.O.X.TV

V.O.X. TV, která sama sebe charakterizuje jako „nezávislou internetovou televizi bez cenzury“, se neregistrovala u mediálního regulátora jako poskytovatel audiovizuálního obsahu na vyžádání. Tím podle RRTV provozovatel online platformy porušil ohlašovací povinnost, kterou mu ukládá zákon. Vysílací rada nyní dává společnosti V.O.X. TV standardně třicet dní k nápravě. Kromě vlastního webu má online platforma také několik kanálů na YouTube, aktivní je i na sociálních sítích.

Jedním z nejznámějších formátů V.O.X. TV je Mr. Kubelík Show s moderátorem Petrem Kubelíkem. Ten si v posledních měsících pozval do svého pořadu řadu známých umělců i influencerů, kteří otevřeně hovořili o své kariéře, ale například i názorům na náladu ve společností, cenzuře v mainstreamových médiích apod. Hosty byly například Petr a Marta Jandovi, skupina Holki, kuchař Zdeněk Pohlreich, youtubeři Stejk, Starej fotr s Honzou nebo lesbický pár Veronica Biasiol a Bára Mlejnková.

-lukpol-