Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
22. září 2023 16:11
Čas čtení 1:39
Anna Koucká

Miliardář je posedlý nesmrtelností. Kvůli udržení mládí užívá plazmu svého syna a jí sto prášků denně

Miliardář je posedlý nesmrtelností. Kvůli udržení mládí užívá plazmu svého syna a jí sto prášků denně
Zdroj: Bryan Johnson/ Twitter
ZAJÍMAVOSTI ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Miliardář Bryan Johnson si vytyčil do života jediný cíl. A tím je nikdy nezemřít. Válka proti stárnutí ho ale stojí hodně úsilí. Přečti si, co všechno dělá pro udržení věčného mládí.

Johnson podniká v oblasti technologií. Na full time se ale věnuje i svému „reverse agingu“, tedy stárnutí pozpátku. Denně sní přes sto různých tablet, jí jen do 11 hodin, nepije alkohol a téměř nemá žádný společenský život. 

Upozornění redakce: Režim a pravidla Bryana Johnsona pouze popisujeme, nejde o žádnou výzvu k jejich následování. Doporučujeme takové plány konzultovat s odbornictvem. 


Jeho den začíná v půl páté ráno a do postele ulehá přesně v půl deváté večer vždy sám. „Očekávání jsou důležitá. Už na prvním rande říkám, že zásadně večeřím v 11 dopoledne a pak už nejím, nespím s nikým v posteli a sex si plánuji podle harmonogramu,“ uvedl například na svém účtu na síti X. 


Kromě striktní večerky a polykání prášků se Bryan během dne koupe v LED světle, vysedává na vysoce intenzivním elektromagnetickém přístroji a zkrátka dělá vše pro to, aby zpomalil své stárnutí. I když je miliardáři 45 let, tvrdí, že jeho biologický věk zůstává stejný, nehledě na to, že chronologicky mu léta přibývají. 


V misi za nesmrtelností ale nechce být sám a vyzývá další, aby se k němu přidali. Odborníci na dlouhověkost se ale shodují, že lidský organismus nelze takto jednoduše hacknout a Johnsonův „blueprint“, tedy systém chování, který si vyvinul, není stoprocentně efektivní. 


Mnozí navíc podotýkají, že možnosti, které Johnson má, nejsou plošně uplatnitelné. Miliardář totiž do svého životního stylu investuje okolo 2 milionů dolarů ročně. Johnson má okolo sebe tým privátních lékařů, kteří denně měří veškeré jeho hodnoty a životní funkce. 

Super zelenina


Co ale přesně tedy Johnson dělá? Dvě ze tří jídel, která za den sní, pochopitelně nejpozději do jedenácti ráno, jsou takzvaná super zelenina. Jedná se o mix vařené brokolice, květáku, hub a česneku.


Dopřává si také ořechový pudink, který obsahuje makadamové oříšky, chia semínka a bobuloviny. Ráno začíná 54 tabletami a následuje ošetření pleti, terapie červeným světlem a další procedury. Žije konstantně v kalorickém deficitu, nepije alkohol a večer nikdy nevychází ven. V nedávné době také začal experimentovat s tím, že užíval krevní plazmu svého osmnáctiletého syna.


Blueprint, který vynalezl, ale do budoucna jako správný podnikatel plánuje rozšířit i mezi další lidi. Vyvinul totiž údajně levnou a jednoduchou verzi tohoto systému a v současnosti už prodává vlastní značku olivového oleje. 

Domů
Sdílet
Diskuse