Ševčík pod palbou ČT. Jak asi dopadne prezident Pavel?

politika

Ostrá přestřelka se odehrála během televizní debaty o konsolidačním balíčku mezi děkanem VŠE Miroslavem Ševčíkem a moderátorem ČT Jakubem Železným, který řešil Ševčíkovu komunistickou minulost a kdo ho do debaty poslal.

Ševčík pod palbou ČT. Jak asi dopadne prezident Pavel?
Miroslav Ševčík
24. září 2023 - 07:05

Moderátor Jakub Železný debatu o konsolidačním balíčku uvedl slovy, že parlamentní strany si mohly do pořadu nominovat, koho chtěly. SPD podle něj vyslala právě děkana VŠE Miroslava Ševčíka, což on chtěl vysvětlit.

„Vy jste byl členem komunistické strany, mluvil jste na kongresech ODS, to bylo v dobách, kdy pan Nacher už nebyl v ODS, byl jste expertem Trikolory a teď jste tu vyslán SPD," začal Železný (Patrik Nacher z hnutí ANO byl dalším hostem pořadu Události, komentáře na ČT24, pozn. redakce).

„Abyste se v tom vyznal, já vám to vysvětlím. Já jsem tady sám za sebe a za občany, kteří mají rádi naši zem a chtějí návrat k prosperitě a chtějí udržet názorovou svobodu, což se tady mnohdy nedaří. A svobodu vyjádření a nejsem tady za žádnou instituci ani za Vysokou školu ekonomickou, akorát mě požádali dneska, jestli bych sem šel. Byl jsem požádaný lidmi, kteří pracují v Poslanecké sněmovně a jsou spojeni s opozicí," poznamenal Ševčík.


„S SPD," doplnil Železný. 

„Ne, s Trikolorou, s SPD a dalšími," dodal dále Ševčík.

„Promiňte, Trikolora, nezlobte se, pane Ševčíku, ale Trikolora momentálně ve Sněmovně není, byť má memorandum o spolupráci s SPD," zareagoval Železný.

„Ještěže jste to řekl, protože byste to taky mohl zapomenout. Je memorandum o spolupráci mezi SPD a Trikolorou a já nejsem členem žádné politické strany. Jestli vám vadí, že jsem tady..." oponoval Ševčík. „Já jsem to neříkal," bránil se Železný.

„Já na to jenom upozorňuji, protože z toho vašeho úvodu by to mohlo vyznívat," dodal Ševčík. „Já jsem řekl pouhá fakta," pokračoval Železný. „Já vám sděluji, že nejsem členem žádné politické strany," podotkl Ševčík.

„Nevím, proč to říkáte, když vás z toho nikdo nenařknul, nebo neobvinil. Já jsem říkal, že jste byl v komunistické straně, což je pravda, že jste mluvil na kongresech ODS, to je pravda, že jste se prezentoval jako poradce Trikolory... Byl jste expertem Trikolory," pokračoval Železný.

„Já jsem byl expertem Trikolory do roku 2022..." vysvětloval Ševčík. „Takže byl. No, byl! A teď jsme požádali SPD a SPD sem do našeho pořadu vyslala vás, to jsou fakta," nenechal se odbýt Železný. „No a co?" zareagoval Ševčík. „No, nic, já jsem to chtěl vysvětlit. Já jsem neřekl, že to je špatně," dodal Železný.

Psali jsme:

Na podivným a neprofesionálním chováním moderátora České televize Jakuba Železného se pozastavil Petr Štěpánek, který k tomu na svém facebooku napsal:

Bude ČT stejným způsobem kádrovat také prezidenta?
„Promiňte, ptám se pro kamaráda. To je teď v České televizi nějaká nová praxe, že u hosta, který přišel do studia diskutovat na odborné ekonomické téma, napřed musí probrat, čeho všeho byl či nebyl členem či sympatizantem a na jakých kongresech a sjezdech kdy mluvil nebo nemluvil? A proč to neskonale arogantní moderátor Železný v pátečních Událostech, komentářích praktikoval jenom u docenta Ševčíka, a ne také u ostatních hostů? 

A dál se kamarád taky ptá, zda při rozhovorech s prezidentem Pavlem se teď na Kavkách také bude, nebo snad nebude, na úvod pokaždé připomínat jeho rozvědčická a komunistická minulost? A nejen u něho? 

Fakt se za kamaráda moc omlouvám, že v tom má hokej, ale vlastně se mu ani nedivím. Jo, a kamarád taky říkal, že za takový tendenční paskvil, jaký mu Železný a Česká televize naservírovali, teda žádné poplatky platit nebude, natož aby mu je političtí gauneři z pětidemolice ještě zvyšovali," napsal Štěpánek. 

(dan, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 73%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 13%
transparent.gif transparent.gif