Hlavní obsah

Nezdar na Spartě byl jen výstřelem do tmy, věří po výhře Slovácka nad Karvinou Holzer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po pětibrankovém výprasku na Spartě si v dalším ligovém duelu napravili v souboji s karvinským nováčkem před svými fandy reputaci. Záložník Daniel Holzer se na vítězství fotbalistů Slovácka 2:0 nad trápícími se Slezany podílel vedoucím gólem i asistencí u druhé trefy hradišťského týmu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Daniel Holzer (vpravo) se raduje s Matějem Valentou v utkání s Karvinou z gólu.

Článek

„Chtěli jsme našim příznivcům dokázat, že naše vysoká porážka na Letné byla jen takovým ojedinělým výstřelem do tmy. Snad se nám to povedlo,“ říkal spokojeně osmadvacetiletý Holzer, který nezdar v hlavním městě těžce skousával. „Utkání v Praze se nám vůbec nepovedlo. Spadli jsme tam z hrušky dolů,“ připustil.

V zápase s Karvinou si ovšem užil mnohem víc radosti. V nejvyšší soutěži skóroval po více než roce a půl. Střelecky se prosadil hned ve druhé minutě, kdy do sítě uklidil míč po Havlíkově centru. „Podobnou šanci jsem měl i před týdnem na Spartě. Tam jsem ji ale zahodil. Teď jsem to měl o něco složitější, protože balon trochu skákal, avšak zase jsem byl o něco blíž bráně,“ porovnal Holzer, který poté ještě vybídl přesnou zpětnou přihrávkou ke skórování Valentu.

Netajil radost, že mu to tam po delší době spadlo. „Často slýchám výčitky, že málo střílím a ve výhodné pozici ještě někoho hledám. Asi mě ještě víc uspokojují asistence, které skončí gólem,“ usmál se bývalý fotbalista Sparty, Baníku či Zlína.

Utkání s Karvinou se pro fotbalisty Slovácka vyvíjelo od začátku velmi dobře. „Hráli jsme slušně a záhy jsme vedli 2:0. Měli jsme ale přidat třetí branku, abychom byli víc v klidu,“ věděl Holzer.

Ve druhé půli totiž Hradišťští přenechali iniciativu soupeři. „Trochu jsme upustili od naší hry. Zbytečně jsme ztráceli balony. Karvinští vycítili šanci. Měli tam nějaké náznaky, ale naštěstí jsme si všechno pohlídali. Úplně v pohodě to ovšem z naší strany nebylo,“ připustil.

Přesto Holzer věří, že se Slovácko vrátí triumfem nad Karvinou na vítěznou vlnu. „Tři body jsme nutně potřebovali,“ uvědomuje si Holzer před náročným týdnem, v němž jeho celek bude nejprve hostit ve středu v pohárovém střetnutí druholigovou pražskou Duklu a v sobotu pak čeká fotbalisty z Uherského Hradiště další utkání nejvyšší soutěže v Jablonci.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.