Tenisté výběru světa obhájili titul v Laver Cupu

foto Exhibiční tenisový turnaj týmů Laver Cup, 24. září 2023, Vancouver. Vítězové z Výběru světa.

Vancouver - Tenisté výběru světa obhájili vítězství v Laver Cupu. Ve Vancouveru si s týmem Evropy v exhibičním turnaji poradili 13:2. O jejich vítězství rozhodli v neděli ve čtyřhře Američané Ben Shelton a Frances Tiafoe.

Výběr světa za vítězstvím vykročil už v pátek, kdy po úvodních čtyřech zápasech vedl 4:0. V sobotu náskok navýšil na 10:2, když jedinou výhru Evropy zaznamenal Casper Ruud z Norska

V neděli, kdy byla výhra ohodnocena třemi body, o triumfu rozhodli už v úvodní čtyřhře Shelton s Tiafoem. Polsko-ruskou dvojici Hubert Hurkacz, Andrej Rubljov porazili dvakrát 7:6 a zbývající zápasy se za rozhodnutého stavu nehrály.

Tiafoe navázal na loňské vystoupení, kdy rozhodujícími body pomohl týmu světa ukončit čtyři ročníky trvající vládu Evropy. "Loni jsem byl v týmu poprvé, takže to bylo emotivní. A teď s Benem to byla opravdu zábava," řekl Tiafoe.

"Pěkně jsme jim naložili," přidal kapitán výběru světa John McEnroe. "Už ale myslíme na další rok, protože vítězství jsou o dost lepší než porážky. V úvodních ročnících jsme se trápili, ale teď jsme ochutnali vítězství a je to paráda," dodal.

Exhibiční tenisový turnaj týmů Laver Cup ve Vancouveru:

Výběr světa - Výběr Evropy 13:2

Shelton, Tiafoe - Hurkacz, Rubljov 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 27.04.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je sobota 27. dubna 2024

Očekáváme v 21:00 10°C

Celá předpověď