Roztomilé a vtipné zároveň: Malá kočka se plíží k jelenovi, jakoby se ho chystala ulovit

Přidat na Seznam.cz

Kočka, i když žije doma, je od přírody predátor a její lovecké schopnosti má zkrátka v krvi. Ale zatímco většina koček uloví myš, malého ptáka, nebo hmyz, tato si myslí na jelena. Video, kde číhá na „krále lesů“ pobavilo celý internet, kočičí sebevědomí je ale úctyhodné. Malá kočka se plíží k jelenovi, jakoby se ho chystala ulovit.

Kočka si myslí na jelena, ten si jí vůbec nevšímá

Malá kočka ve videu má zjevně opravdu velké sebevědomí, když odvážně číhá na jelena a plíží se k němu, jakoby ho opravdu chtěla ulovit. Obrovské zvíře si ale kočky téměř nevšímá, dost možná proto, že ví, že tak malý predátor mu víceméně nic udělat nemůže. Přesto je ale úctyhodné, že si kočka tolik věří.

Bohužel nevíme, jestli se kočka skutečně rozhodla na jelena zaútočit, ale s největší pravděpodobností brzy pochopila, že jelen je skutečně několikanásobně větší, než ona, takže lov nejspíše vzdala.

Některé kočky loví i větší zvířata, než jsou ptáci a myši

Pro divoké kočky je lov myší, krys, nebo malých ptáků, jako jsou špačci, naprosto normální. Majitelé koček si také mohou všimnout, že jejich mazlíček občas uloví mouchu nebo včelu. Ne všechny kočky se ale spokojí s tak malým protivníkem, některé divoké kočky si troufají i na větší zvířata, jako je králík. Ulovit takovou kořist je ale samozřejmě mnohem náročnější, nicméně má kočka určitě větší úspěšnost, než při lovení jelenů.

zdroj: Instagram, I Cat Care