25. 9. 2023

SerialZone Awards 2023: Vítězové a poražení

SerialZone Awards 2023: Vítězové a poražení

Během léta a na začátku podzimu jste nominovali, a poté i hlasovali pro své oblíbence v letošním ročníku SerialZone Awards. Hlasy jsou sečteny, výsledky potvrzeny, takže vám je nyní přinášíme.

Prohlédněte si seznam vítězů a řekněte nám, jak jste se letos do nominací i samotných šampionů trefili, kdo vám udělal radost, a u koho naopak vítězství nedokážete pochopit.

drama

Wednesday

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní Better Call Saul (Volejte Saulovi)House of the Dragon (Hra o trůny: Rod draka)The Boys (Banda)The Last of Us (Poslední z nás)
Komentář Wednesday je největším vítězem tohoto ročníku. Nejen, že se jí podařilo zvítězit v kategorii nového dramatu, ale dokonce bere první místo i v obecné dramatické kategorii, a to se solidním náskokem na druhé místo.

nové drama

Wednesday

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní AndorHouse of the Dragon (Hra o trůny: Rod draka)The Last of Us (Poslední z nás)The Sandman (Sandman)
Komentář Je vidět, že Netflix tady našel nový velký hit. V té záplavě nových seriálů se přece jen dokáže objevit čas od času seriál, který si získá zájem i srdíčka diváků. V této kategorii Wednesday zvítězila naprosto o parník, nikdo další se ani nepřiblížil.

komedie

Ted Lasso

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní GhostsHow I Met Your Father (Jak jsem poznala tvého otce)Only Murders in the Building (Jen vraždy v budově)Young Sheldon (Malý Sheldon)
Komentář Ted Lasso se loučí s fanoušky na vrcholu. Sice těsně, pouhým jedním hlasem porazil druhé místo. Ale i to se počítá, gratulujeme.

nová komedie

Dobré ráno, Brno!

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní Class of '07Cunk on EarthExtraordinary (Neobyčejná)Shrinking (Terapie pravdou)
Komentář Tohle je hodně zajímavý výsledek. Nestává se často, že by v kategoriích, kde mají jasnou nadvládu zahraniční kousky, vítězily české věci. Nicméně nejvíce hlasů v kategorii nové komedie uplynulé sezóny si odnáší český počin Dobré ráno, Brno! V záplavě domácího braku je závan svěžího vzduchu, když se náhodou objeví něco, co se dá sledovat. A když se u toho ještě diváci dokonce i baví, tak to už je jasný klenot.

CZ/SK seriál

Případy 1. oddělení

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní Dobré ráno, Brno!IvetaSex O'ClockZlatá labuť
Komentář Ačkoliv Brno zvítězilo v kategorii nové komedie, v rámci české konkurence na vítězství nedosáhlo. Tady se ukázala popularita staré dobré klasiky. Případy se vrátily po pauze s novou sérií a fanoušci je přivítali s otevřenou náručí.

úvodní titulky

The Last of Us (Poslední z nás)

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní His Dark Materials (Jeho temné esence)House of the Dragon (Hra o trůny: Rod draka)Only Murders in the Building (Jen vraždy v budově)Outlander (Cizinka)
Komentář Jedna z kategorií, ve které seriály můžou vyhrát pouze jednou. Přesto se podařilo vyhrát seriálu, který měl premiéru teprve před několika měsíci. The Last of Us se ihned po premiéře zařadil u fanoušků mezi povedené adaptace. Kromě zábavného příběhu jste ocenili i nápaditou úvodní znělku, která letos vyhrává v kategorii úvodního intra.

webseriál

I Am Groot (Já jsem Groot)

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní Honest TrailersMikýřova úžasná pouť internetemPět letSimon's Cat (Simonova kočka)
Komentář Seriálová animovaná marvelovka sklízí rozporuplné reakce. Pro někoho jde o zbytečné dílko bez nápadu, jiní oceňují pohodovou atmosféru a roztomilý kukuč hlavní postavičky. Groota jste si oblíbili natolik, že letos dokonce dokázal porazit i Simonovu oblíbenou nevrlou kočku.

neskriptový / reality show

Survivor (Kdo přežije)

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní Last Week Tonight with John Oliver (John Oliver: Co týden dal a vzal)Na lovuTaskmasterThe Amazing Race (Amazing Race: O milion kolem světa)
Komentář Jediná kategorie, která se oproti minulému roku nezměnila. Survivor dál dokazuje, že je absolutní jedničkou v rámci neskriptových seriálů. Ačkoliv zábavnost soutěžících kolísá, celkový koncept fanoušky stále baví a jen tak bavit nepřestane.

neamerický seriál

The Crown (Koruna)

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní Doctor Who (Pán času)SAS: Rogue Heroes (Pluk mizerů)The Devil's Hour (Ďáblova hodina)The Empress (Císařovna)
Komentář Fiktivní zpracování historie britské královské rodiny na sebe strhlo v uplynulé sezóně extra pozornost kvůli úmrtí královny Alžběty. I nadále divákům servíruje zábavnou a kvalitně zahranou podívanou, skvělé lokace, kostýmy a make-up, prostě vše, co u podobného historického seriálu hledáme a požadujeme.

animák

The Simpsons (Simpsonovi)

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní ArcherCyberpunk: EdgerunnersThe Legend of Vox Machina (Legenda jménem Vox Machina)Rick and Morty (Rick a Morty)
Komentář Po roce pauzy se žlutá rodinka opět vrací na trůn. Loni ji dokázal porazit animák ze světa League of Legends, letos ale Simpsonovi konkurenci nenašli a s přehledem zvítězili v kategorie animáků.

minisérie

Queen Charlotte: A Bridgerton Story (Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových)

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní A Small Light (Světlo naděje)Black Bird (Volavka)Daisy Jones & The SixInside Man (Před vraždou)
Komentář Jako novinku oproti minulým ročníkům jsme letos přidali do hlasování pár nových kategorií. Jednou z nich byla i minisérie. Nemáme tedy s čím porovnávat, jelikož letos tady máme historicky prvního vítěze. Tedy vítězku. Nejvíce hlasů dostala královna Šarlota, která pevnou rukou vládne i v Bridgertonu. V rámci minisérie jsme sledovali její mládí a cestu ke koruně. I když byli z počátku po oznámení seriálu fanoušci v rozpacích, minisérie dokázala upoutat a sklidila pozitivní reakce i vítězství v SZ Awards.

dokument

Prehistoric Planet (Prehistorická planeta)

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní Blood, Sex & Royalty (Krev, sex a královská rodina)Clarkson's Farm (Clarksonova farma)Super/Natural (Super/Natural: Superschopnosti z říše zvířat)Trainwreck: Woodstock '99 (Woodstock 99: Totální provar)
Komentář Druhou novou kategorií v našich cenách jsou dokumenty. V nabité kategorii se podařilo zvítězit Prehistorické planetě. Nádherné záběry doprovázené příjemným komentářem nadchly fanoušky, takže i v této kategorii nešlo o žádný napínavý závod, kde by vítěze a druhé místo dělilo jen několik málo hlasů.

nejhorší seriál sezóny

Agrometal

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní Resident Evil (Resident Evil: Lék)She-Hulk: Attorney at Law (She-Hulk: Neuvěřitelná právnička)The Witcher: Blood Origin (Zaklínač: Pokrevní pouto) • Velma
Komentář Nejzajímavější kategorie měla ve svém prvním ročníku hodně silné adepty na vítězství. A nutno říct, že jste všichni souhlasili, protože všech pět získalo hodně podobné množství hlasů. Vítězství nakonec slaví primácká komedie, která si urvala první místo o jediný hlas. Už teď se těším na nominované v příštím ročníku. Prima už nasadila další těžké soupeře, takže konkurence bude skutečně nabitá.

síň slávy

Charmed (Čarodějky)

Hodnocení na SerialZone.cz
Ostatní nominovaní Breaking Bad (Perníkový táta)Doctor Who (Pán času)How I Met Your Mother (Jak jsem poznal vaši matku)Supernatural (Lovci duchů)
Komentář Po těžkém boji slaví v letošním roce umístění v síni slávy původní Čarodějky. Sestry Halliwellovy baví diváky do dnešního dne. Seriál z roku 1998 proslavil své představitelky a získal si srdíčka diváků po celém světě. I když tady bylo i nějaké to drama za kamerou, na seriál i po letech vzpomínáme jen v dobrém kvůli zábavným příběhům, sympatickým hrdinkám a zábavným zaříkávadlům.

Jak jste spokojeni s letošními výsledky? Trefila se většina hlasujících do vašeho vkusu, nebo byste raději viděli jiné zástupce na vítězném stupínku? A máte už nějaké favority pro příští ročník?

Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře17zobraz všech 17 příspěvků
andromache

andromache

A podělíš se aspoň kterou tu linku tam sleduješ :D? Pořád jsem se to nedozvěděla :D. A jo, možná kdyby...
před 33 týdny
andromache

andromache

A jsme u toho praní peněz all over again :D. Ale tak Barrandov je jeho a není to bráno jako jedna...
před 33 týdny
spike

spike

Letos potěšil úspěch Wednesday a pak Síň slávy. Čarodějky si to rozhodně zaslouží.
před 30 týdny
Další články k tématu