OBI připravuje Vánoce, ale venku si ještě užijeme letních teplot!
Příprava vánoční expozice v OBI. Foto: e-deniky.cz
Teplice

Ústecký kraj - S meteorologickým létem je amen už skoro měsíc (šestadvacet dnů, abychom byli přesnější). A amen už je také s létem astronomickým, protože a poněvadž v sobotu (23. září) v 8:50 SELČ nastala podzimní rovnodennost. Takže nechť je i astronomickému létu země lehká. Po praktické stránce však léto ještě neskončilo. V nadcházejících dnech to totiž vypadá až na 27 °C. U nás na severozápadě a severu Čech (bohužel) ne, ale dále v Čechách ano. Přesto titulek nelže… A to vše v době, kdy se obchody připravují na vánoční nabídku. Třeba jako na fotce z mosteckého OBI.

V Ústeckém kraji by to s počasím mělo vypadat plus minus takhle:

  • 26. září: Slunečno, respektive ráno i nějakou dobu po něm mlhy/nízká oblačnost. Nejnižší ranní teploty kolem 13 až 9 °C. Nejvyšší odpolední teploty okolo 21 až 25 °C.
  • 27. září: Slunečno, respektive ráno i nějakou dobu po něm mlhy/nízká oblačnost. Nejnižší ranní teploty kolem 14 až 10 °C. Nejvyšší odpolední teploty okolo 21 až 25 °C.
  • 28. září: Slunečno, respektive od pozdního rána do pozdního odpoledne trochu vysoké oblačnosti. Nejnižší ranní teploty kolem 14 až 10 °C. Nejvyšší odpolední teploty okolo 20 až 24 °C.

Zimomilům aktuální věštba ohledně maxim nejspíše „chutnat“ nebude:

  • 29. září: 22 až 26 °C
  • 30. září: 16 až 20 °C
  • 1. října: 16 až 20 °C
  • 2. října: 23 až 27 °C
  • 3. října: 17 až 21 °C
  • 4. října: 16 až 20 °C
  • 5. října: 20 až 24 °C
  • 6. října: 17 až 21 °C

Nebojte, je pouze otázkou času, než to přijde… Jako pravý podzim a pak samozřejmě zima. A ne, teplý podzim neznamená teplou zimu. Prostě foukne od severu, v nejdrsnějším případě od severovýchodu a budeme víte kde. Tož teplu zdar.
Před třiadvaceti lety bylo letně i v polovině října. Dne 15. 10. 2000 stanice v severozápadních a severních Čechách naměřily až 26 °C. Konkrétně v Děčíně a Ústí nad Labem (shodně 25,5 °C). Doksany hlásily až 24,6 °C, spolu s Varnsdorfem. Když se chce, tak to jde (ano, autor je teplomil).

„Hele, počítači, řekni nám na rozloučenou vtip na téma teplo.“

„Tady je jeden vtip na téma teplo: Když je tak horko, že se dá vejce smažit na chodníku, tak se raději nechoď ven a zůstaň v bezpečí uvnitř.“

„To je tak trapný, až je to snad dobrý…“

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru