Královny: Kde je humor, je i naděje
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Krupka – V uplynulém týdnu mohli zájemci zhlédnout druhé představení projektu Léto s divadlem v Krupce. Do kulturního centra Olympie zavítal tentokrát Divadelní soubor Hraničář z Rumburku s komedií Královny. Hra z dílny Michaely Doležalové a Romana Vencla je na repertoáru mnoha profesionálních i amatérských scén. Návštěvnost v Krupce byla velmi slušná a kvalitu představení ocenili diváci v závěru dlouhým potleskem.

V hlavních rolích tří žen, které se sejdou v lázeňském pokoji, se pod režisérským vedením Majky Koukolské zhostily herečky Tereza Rauch (Johana), Katka Nedvídková (Eliška) a Marta Papežová (Zita). Tři ženy s různými osudy, s rozdílným pohledem na svět, s odlišným postojem ke vztahu mezi mužem a ženou. Jediné, co všechny tři spojovalo, byl zdravotní handicap, snaha se s tím vším nějak vyrovnat a pokračovat dál.

Trojice rozehrála na jevišti situace protkané dialogy o hodnotách, o vztazích a o budoucnosti. Pro odlehčení atmosféry se tu a tam ozvala hláška, kterou publikum kvitovalo výbuchem smíchu. Mezigenerační konflikty a neshody na pozadí diametrálně rozdílných povah, vyústily nakonec vždy ve smír. V duchu motta divadelní hry Královny: Kde je humor, je i naděje.“

Prvním představením krupského divadelního léta byli Tři mušketýři v podání DVD Litvínov. To se odehrálo v prostorách u Růžového hrádku. Také druhé představení divadelní soutěžní přehlídky je už minulostí. Ten, kdo zatím nestihl ani jednu z nabídek letošního Léta s divadlem v Krupce, má poslední šanci ještě 19. října. Do krupské Olympie zavítá Divadelní soubor Klas z Klášterce nad Ohří se hrou Saturnin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru