Herečka Monika Foris Kvasničková má za sebou léčbu ze závislosti i dobrodružné výpravy do Indie, kde ztratila manžela a musela se postavit na vlastní nohy. Nejenže tuto náročnou životní zkoušku s malým dítětem zvládla, ale také nastoupila plnohodnotnou cestu osobního rozvoje a otevřela svou vnitřní kreativitu. I o tom hovoří v tomto videu:

Zdroj: Youtube

Dětská hvězda všestranného talentu

Dětská herecká hvězda se narodila 10. prosince 1969 v Praze do sportovní rodiny. Její otec byl fotbalista a matka sportovní gymnastka. Monika byla živým dítětem a v šesti letech začala svou hereckou kariéru. Její babička ji přivedla na konkurz do inscenace Kam uhnout očima, kde zaujala svým temperamentem. I přesto, že byla považována za příliš malou, dostala roli a stala se nezaměnitelnou tváří na filmovém plátně.

Její dětská kariéra pokračovala a brzy ji mohli diváci vidět v televizních kabaretech Štěpánky Haničincové, Josefa Dvořáka a Jitky Molavcové. Byla nejen herečkou, ale i tanečnicí a zpěvačkou.

První tragédie se stala její sestře

V roce 1984 se stala nezapomenutelnou Alenkou Hajskou v seriálu "My všichni školou povinní," který se natáčel dlouhé dva a půl roku. Brzy poté se vydala na hereckou konzervatoř, kde ji učila i její seriálová maminka, Gabriela Vránová. Na video o tomto seriálu se podívejte zde:

Zdroj: Youtube

Monika Kvasničková se však musela vypořádat nejen s hereckými výzvami, ale i se smutnými událostmi ve svém životě. Její mladší sestra tragicky zahynula, když se udusila peckou z hroznového vína. Toto rodinné neštěstí mělo zásadní dopad na Moničin vztah s rodiči, kteří ji začali příliš ochraňovat.

Později Moniku potkala další tragédie, když byl její první manžel, s nímž měla syna Samuela, odsouzen na deset let vězení za pašování konopí. V té době také zemřel její otec na rakovinu. Monika se propadla do alkoholu a její herecká kariéra se ocitla v pozadí.

Nevzdala to a začala nový život

Avšak Monika se nevzdala. Odcestovala do zahraničí, včetně Španělska, kde se narodil její druhý syn Teodor. Cestování se stalo jejím balzámem a očistou. Nakonec se vrátila do Prahy a se svým manželem Pinem Forisem otevřeli dětskou filmovou školu, kde připravují talentované děti na hereckou práci.

Monika Kvasničková neztratila svou hravost a spontaneitu. Kromě herectví ji baví i malování, vyrábění dárků, a dokonce vytvořila vlastní stolní hru pro děti. Spolu s hercem Jiřím Krampolem připravila v době pandemie nový diskusní pořad, který se zaměřoval na změny v životě lidí.

I přes všechny životní výzvy a tragédie zůstává Monika Kvasničková krásnou a inspirativní osobností, která se nenechala zlomit a stále přináší radost a energii do životů dětí a lidí kolem sebe.

Zdroje: www.extra.cz, cs.wikipedia.org, www.csfd.cz, www.novinky.cz