Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

S trendem přirozenějších ženských křivek, který se stále víc prosazuje i v modelingu, se zřejmě příliš neztotožňuje německý návrhář Philipp Plein. Takový dojem mohla budit jeho poslední přehlídka kolekce na jaro a léto 2024 v Miláně. Ramínka na šaty by na jeho módní show mohla s přehledem suplovat modelky.

Pětačtyřicetiletý rodák z Mnichova se v italském městě módy představil s nápaditou kolekcí, která se nesla v duchu pestrých barev, třpytu a slušivých střihů. Modely, které si jistě najdou své zastánce mezi milovníky extravagance a mladistvé módy, byly bezesporu slušivé, jen jejich nositelky měly jednoho společného jmenovatele, který nešlo přehlédnout. A to extrémní štíhlost.

V době, kdy se i na přehlídkách prosazují přirozenější typy postav, se to může zdát trochu jako krok zpátky a místo návratu k ikonickým topmodelkám 80. let se vracíme spíš o dvacet let dřív do dob legendární Twiggy či následně do devadesátek a takzvaného kultu heroin chic, jehož představitelkou byla mimo jiné Kate Moss.

Reklama

Další články

Načítám