Baseballisté prohráli na ME se Španělskem 0:9 a obsadili ve skupině druhé místo

Čeští baseballisté prohráli na domácím mistrovství Evropy se Španělskem 0:9 a postoupili ze skupiny A do čtvrtfinále ze druhé příčky. V boji o semifinále vyzvou ve čtvrtek v Brně od 18:30 buď Švédsko, Velkou Británii, nebo Itálii.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští baseballisté prohráli na domácím mistrovství Evropy se Španělskem 0:9

Čeští baseballisté prohráli na domácím mistrovství Evropy se Španělskem 0:9 | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Češi zaznamenali před vyprodanými tribunami v Ostravě první porážku a nenavázali na triumfy nad Rakouskem (9:0) a Řeckem (14:0). Španělé oplatili týmu Pavla Chadima loňskou porážku z finálového utkání o postup na World Baseball Classic, kde podlehli v Regensburgu 1:3. Utkání rozhodli ve druhé a třetí směně, kdy dali po čtyřech bodech. Celkem odpálili i tři homeruny.

Čeští baseballisté jsou ve čtvrtfinále mistrovství Evropy. Soupeře z Řecka porazili jednoznačně 14:0

Číst článek

Kontinentální šampionát se koná v Česku po devíti letech. Chadimův výběr usiluje v domácím prostředí o historicky první medaile, dosud byli Češi nejlépe čtvrtí právě v roce 2014.

Závěrečné utkání domácího týmu na stadionu Arrows Ostrava proti osmnáctinásobným medailistům z ME fanoušci vyprodali. Češi zůstali na rozdíl od zápasů s Rakouskem a Řeckem v úvodních směnách bez bodu. Španělé naopak ve druhém inningu udeřili: nejprve stáhli dva body po homerunu Gabriela Lina a poté doběhli při nadhozech Marka Minaříka také Engel Beltre a Omar Hernandez. Národní tým inkasoval poprvé na turnaji.

Minaříka nahradil po 51 nadhozech na „kopci“ Filip Čapka, ani změna ale nepomohla. Ve třetí směně přidal tříbodový homerun Wander Encarnación a do konce inningu narostlo vedení Španělů už na 8:0. Útok soupeře zastavil až nově příchozí Jan Novák.

Čeští pálkaři se nedokázali prosadit přes nadhazovače Pabla Guilléna, který si připsal sedm strikeoutů. Španělé navíc drželi úspěšnou bilanci na kopci i po jeho vystřídání a přidali další bod po homerunu Hernandeze. Utkání pak dotáhli k třetímu vítězství a prvnímu s čistým kontem.

Čtvrtfinále v Brně by měli čeští baseballisté odehrát před 2500 diváky. Organizátoři ještě navýšili na stadionu místních „Draků“ kapacitu o dalších pět set míst.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme