Hlavní obsah

Přijde po dvou měsících konec na severu? Růžičku láká slavný klub, poprvé by trénoval v zahraničí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před dvěma měsíci jej senzačně oznámilo jako svého nového kouče druholigové Ústí nad Labem, není však vyloučené, že angažmá trenéra dvojnásobných mistrů světa Vladimíra Růžičky ve Slovanu bude mít jepičího trvání. Šedesátiletý stratég by mohl vůbec poprvé v kariéře vést zahraniční klub.

Foto: Petr Horník, Právo

Hokejový trenér Vladimír Růžička.

Článek

Kolem Růžičky totiž našlapuje bratislavský Slovan. Jeden z nejambicióznějších týmů na Slovensku má za sebou katastrofální vstup do sezony, když ze čtyř kol získal jen tři body a má průměr více než pěti inkasovaných branek na zápas.

V klubu v posledních dnech dochází k personálnímu zemětřesení, a to nejen v hráčském kádru. V pondělí skončil jako hlavní trenér Ján Pardavý, o den později byl z funkce odvolán sportovní ředitel Oto Haščák.

Server pluska.sk tvrdí, že nejvážnějším adeptem na nového trenéra je Růžička, jenž v české extralize dovedl Slavii ke dvěma mistrovským titulům. Se Slovanem rokoval už v dobách, kdy klub působil v KHL, tehdy ale k dohodě nedošlo.

„Je to tak. Zdá se to jako hotová věc,“ odkazuje server na nejmenovaného bývalého hráče Slovanu, jenž je stále aktivně zapojený do slovenského hokejového dění.

„K novému trenérovi Slovanu, měli by mít seznam šesti jmen. Podle Plusky to bude určitě Vladimír Růžička, nikdo to ale nepotvrdil,“ napsal na síti X novinář sport.sk Tomáš Prokop, podle něhož můžou být ve hře i Peter Draisaitl, Josef Jandač (od konce ve Spartě v dubnu loňského roku nikde nepůsobil) a Patrik Martinec, jenž o víkendu rezignoval na post kouče brněnské Komety.

Pokud by skutečně Slovan ukázal na Růžičku, šlo by o jeho premiérovou zahraniční štaci. A také o šanci oprášit si jméno. Růžička má totiž za sebou v posledních letech nepříliš povedená angažmá. V říjnu loňského roku byl zkraje sezony odvolán od mateřského Litvínova, předtím se mu příliš nepovedlo ani působení v Hradci Králové, s finančně zbídačeným Chomutovem zase v roce 2019 sestoupil z nejvyšší soutěže.

Reklama