Hyundai na Designbloku zavěsí elektromobil pod střechu Veletržního paláce

Od 4. do 8. října Hyundai ve Veletržním paláci Národní galerie Praha vystaví zcela nový model elektromobilu Hyundai Kona Electric.

Značka Hyundai třetím rokem pokračuje v partnerství s přední středoevropskou přehlídkou designu a módy, festivalem Designblok. Ten se v roce 2023 přesouvá z komplexu Gabriel Loci do Veletržního paláce Národní galerie Praha.

Hyundai zde po loňské úspěšné premiéře elektromobilu Hyundai Ioniq 6 veřejnosti předvede zcela nový model KONA Electric, vyráběný v České republice, v další unikátní instalaci.

Druhá generace elektromobilu Hyundai Kona Electric přináší spoustu vylepšení - kromě jiného vyšší výkon, delší dojezd i větší prostor. foto: Hyundai
Druhá generace elektromobilu Hyundai Kona Electric přináší spoustu vylepšení – kromě jiného vyšší výkon, delší dojezd i větší prostor. foto: Hyundai

„Festival Designblok je jednou z našich klíčových partnerských aktivit na domácím trhu, proto má pro nás připravovaná premiéra modelu vyráběného v České republice zásadní význam. Designblok je pro ni tou ideální příležitostí a těšíme se, až Konu návštěvníkům předvedeme v další nezapomenutelné instalaci,“ uvedl marketingový a produktový ředitel Hyundai Motor Czech, Marek Trešl.

Více než čtyřtunovou instalaci s názvem „Cesta do budoucnosti“, navrženou studii Signal Creative a MONUMENT OFFICE pod vedením Václava Mlynáře, tvoří zcela nový model Hyundai KONA Electric zavěšený na digitální vozovce zavěšené v prostoru Superstudia ve velké dvoraně Veletržního paláce. Instalace znázorňuje cestu automobilového průmyslu směrem k udržitelné mobilitě budoucnosti a závazek značky Hyundai na cestě za uhlíkovou neutralitou.

„Vůz jede po velké našikmené digitální vozovce, která se vznáší v prostoru. Pomocí animací a zvuku projíždí skrze částečky energií a vytváří jedinečný audiovizuální zážitek,“ uvedl Václav Mlynář, designér a autor konceptu. „Instalace symbolizuje propojení technologie a umění, je nejen designovým skvostem, ale také vizionářským pohledem na budoucnost automobilového průmyslu,“ dodal Martin Pošta ze Signal Creative.

V loňském roce značka Hyundai na Designbloku poprvé předvedla elektromobil IONIQ 6 v působivé světelné instalaci, která si vysloužila pozornost široké veřejnosti a stala se jedním ze tří nejlepších marketingových projektů značky Hyundai z celého světa.

Hyundai taktéž jako každoročně zajistí udržitelnou mobilitu festivalu. Domácí i zahraniční hosté se budou po české metropoli vozit čistě elektrickými modely IONIQ 5 a IONIQ 6.

„Partnerství se značkou Hyundai je pro nás přímo ukázkové. Kromě finanční podpory a udržitelného limousine servisu pro naše hosty totiž automobilka připravuje špičkové instalace se špičkovými designéry. Václav Mlynář z Monument Office, který má druhým rokem instalaci na starost, je toho skvělým příkladem. Veřejnost má možnost seznámit se s designem nového modelu KONA Electric, který je vyráběn v České republice, a který spojuje požadavky na udržitelnost a dobrý design zároveň – tedy hodnoty, které jsou Designbloku vlastní. Máme radost, že naše spolupráce s Hyundai pokračuje už třetím rokem,“ uvedla Jana Zielinski, ředitelka Designbloku.

Festival Designblok proběhne ve dnech 4. – 8. října ve Veletržním paláci Národní galerie Praha, Uměleckoprůmyslovém museu v Praze, Míčovně a Královské zahradě Pražského hradu a dalších prostorách hlavního města. Vstupenky je možné zakoupit od 450 Kč v online předprodeji na oficiálních stránkách festivalu Designblok.

zdroj: tisková zpráva

Napsat komentář