Horolezec Adam Ondra si vyzkoušel MMA s UFC šampiónem Jiřím Procházkou

Věříme, že české sportovce Adama Ondru a Jiřího Procházku není třeba sáhodlouze představovat. Oba totiž patří k absolutním špičkám svého oboru.

Adam Ondra je naprostou světovou lezeckou špičkou, a to jak ve sportovním lezení na umělé stěně, tak i v lezení po skalách. Je několikanásobným mistrem nejen ČR, ale i světa, a několikanásobným absolutním vítězem světového poháru, a to jak v lezení na obtížnost, tak i v boulderingu. Je také účastníkem Olympijských her z roku 2021, kde skončil na šesté příčce.

Jiří Procházka je MMA zápasník, který svou kariéru započal thajským boxem, v němž se stal i mistrem ČR. Po té již přešel ke zmíněnému MMA, ve kterém je dvojnásobným šampiónem japonské federace RIZIN, a také šampiónem nejslavnější MMA federace UFC.

A právě tito dva šampióni se nedávno sešli, aby jeden okusil sport toho druhého.

Sám Adam Ondra k této akci uvádí:

Jiří Procházka je slavný světový šampion MMA a shodou okolností bydlí ve stejném městě jako já. Téhle spolupráci prostě nebylo možné odolat. Jestli jsem se bál s ním jít do jeho gymu? Ano, bál! Abych byl upřímný, než jsem se s Jiřím seznámil, věděl jsem o MMA jen velmi málo a sledování zápasů nebo bojování obecně mě nikdy moc nelákalo. Nakonec to bylo fakt fascinující dozvědět se o něm víc, poznat, jak trénuje a jak (nemožné) je s ním bojovat (nebo jen lehce potrénovat)! Když už jsem byl fakt unavený, vyrazili jsme na jednu z mých oblíbených skal a on si naopak vyzkoušel pár skvělých cest na legendárním českém pískovci!“

„Podívejte se na zbrusu nové video na mém YouTube kanálu a dejte nám vědět do komentářů, jestli se vám spojení lezení a MMA líbilo. A nezapomeňte sledovat mě i Jirku na našich sociálních sítích, protože se chystají velké věci, drsné zápasy a důležité závody!“


Jelikož oba tyto sportovce svými produkty sponzoruje společnost MIXIT, není zvláštností, že svačinky mezi jejich sportovními výkony  tvořily právě balíčky z jejího portfolia.

Ale nyní se již můžete zadívat na video, v němž se Adam Ondra představí jako MMA zápasník a Jiří Procházka jako horolezec.

Doporučujeme

Fotografie, které k článku připojujeme, pořídil Petr Chodura.

Doposud nebyl vložen žádný příspěvek.