Hlavní obsah
Názory a úvahy

Připomínka ke článku bratra Stejskala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratr Stejskal reagoval na coming out sestry Kopecké zdánlivě velmi citlivě, ale přesto jeho reakce jednoznačně vyznívá jako „odsouzení hříchu“. Proč z jeho článku cítím farizejství?

Článek

Domnívám se, že dostupné informace takovéto odsouzení vůbec neopodstatňují. My o intimním životě sestry farářky nic nevíme a slušně řečeno ani nemáme vědět. To, že našla blízkou duši, a shodou okolností je to žena, nás neopravňuje obviňovat ji z hříchu.

Myslím, že ani doslovné, fundamentalistické čtení Písma už dnes není na místě. Historicko-kritický přístup ukazuje, že výklad příslušných míst Bible je mnohem složitější a odborné diskuse teologů k tématu homosexuality vedou k otázce, zda Písmo vůbec naše aktuální problémy se sexuální etikou řeší.

A na závěr: Evangelium není primárně o hříchu, ale o odpuštění. Prosil bych proto bratry a sestry o maximum zdrženlivosti a o lásku, ke které nás Pán vyzývá. I kdyby se snad o nějaký hřích jednalo. Protože Kristus se už za naše hříchy obětoval.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám