Domů > Magazín > Hubnutí

Jídelníček na hubnutí na míru: Krok za krokem k vysněné postavě

Náš jídelníček na hubnutí na míru je plný zdravých, nutričně vyvážených a lahodných jídel. V článku vám vysvětlíme, jaké potraviny jsou pro vaše tělo vhodné, a kterým se naopak vyhnout. Připravili jsme pro vás i ukázkový jídelníček.

Pokud hledáte způsoby, jak efektivně zhubnout, zřejmě narazíte na nabídku spousty instantních řešení v podobě drastických diet, drahých dietních plánů nebo programů plných náhražek jídla. Avšak, abyste dosáhli trvalého a skutečně zdravého hubnutí, je nezbytné vytvořit si takový jídelníček, který zohlední potřeby vašeho těla a poskytne mu dostatek výživných látek, které ke svému fungování potřebuje. Pojďme se nyní podívat, jak si svépomocí vytvořit jídelníček na hubnutí na míru.

Základním pravidlem je, že hubnutí neznamená hladovění. Všechny naše jídelníčky jsou sestaveny tak, aby vašemu tělu nutričně nic nechybělo. Navíc jsou pestré a chutné, takže kromě toho, že vaše tělo dostane potřebnou výživu, i vaše chuťové buňky si přijdou na své a nuda na talíři také nehrozí. Kalorie už dávno nepočítáme a porce nevážíme – s námi se zkrátka najíte dosyta. :-)

Co v jídelníčku nesmí chybět a co naopak vyřadit

Pestrý a nutričně vyvážený jídelníček, který optimálně vyživí váš organismus a bude vám při hubnutí oporou, by měl obsahovat v dostatečném množství:

  • obiloviny (např. rýži, pohanku, kroupy, jáhly, quinou),
  • luštěniny (např. čočku, fazole, cizrnu, hrách),
  • semínka (např. sezam, len, slunečnici, dýni, konopná semínka),
  • zeleninu (kořenovou, listovou, kulatou).

Naopak je ale třeba vaši stravu ozdravit a pročistit tím, že zcela přestanete konzumovat:

  • potraviny zatěžující organismus (plné potravinářské chemie jako jsou barviva, konzervanty apod.),
  • průmyslově zpracované potraviny,
  • potraviny, které zahleňují (např. potraviny s přidaným cukrem),
  • obecně vše, co se těžko tráví (např. fast food).

V Jíme Jinak jsme si ověřili, že tělo mnohem lépe prospívá a vyhnete se nepříjemným zdravotním problémům, pokud ze stravy vyřadíte:

  • maso,
  • mléko a mléčné výrobky,
  • vejce,
  • bílou mouku.

Půjde o to postupně zařazovat do jídelníčku to zdravé. To vše v souladu s vaším cílem, plánem a tempem. Přečtěte si skvělý souhrnný postup, jak začít vařit zdravě krok po kroku.

Jídelníček na hubnutí na míru: Takhle může vypadat

Nyní už se vrhneme na náš vzorový jídelníček na hubnutí na míru, který je plný zdravých, nutričně vyvážených a navíc lahodných jídel. Inspirujte se také dalšími osvědčenými recepty z kuchyně Jíme Jinak.

1. den

Snídaně: Snídaňová miso polévka

Oběd: Plněné batáty s kuskusem a cizrnou

Večeře: Ředkvičková pomazánka, bezlepkový chléb se semínky

Tipy na svačiny: Vrstvený koláč bez lepku, rychlé zeleninové sushi

2. den

Snídaně: Krupicová kaše bez lepku

Oběd: Špagety s medvědím česnekem

Večeře: Žampionové kung-pao s pohankovým bulgurem

Tipy na svačiny: Brokolicová pečená placka, dvoubarevné sušenky

3. den

Snídaně: Polévka s česnekovými výhonky

Oběd: Cordon bleu jinak, restovaná zelenina

Večeře: Špaldová míchanice

Tipy na svačiny: Slané vafle s bylinkami, goji bochánky

4. den

Snídaně: Rýžová léčebná kaše

Oběd: Bezlepkový pečený jáhlový burger, libovolné pickles

Večeře: Hedvábná tofíčka, příloha dle chuti – chléb, těstoviny nebo rýže

Tipy na svačiny: Sušenky Garibaldi, donuty naslano

5. den

Snídaně: Jarní detox polévka s kopřivou a popencem

Oběd: Kantonská veganská rýže

Večeře: Indická jogurtová pánev, placky či chléb

Tipy na svačiny: „Pizza“ pomazánka s krekry či kváskovým pečivem, pudink z jablek, hrušek a arónie

6. den

Snídaně: Miso polévka a kaše 2v1

Oběd: Zapečený talíř, salátek s černou ředkví a naklíčeným mungem

Večeře: Špagety s pórkem, citronem a růžovým pepřem

Tipy na svačiny: Ovocná kostka s meruňkami a broskvemi, roláda plněná kešu sýrem

7. den

Snídaně: Krémová jáhlová kaše s kaštany

Oběd: Pohankové rizoto s hlívou a brokolicí

Večeře: Dušený batát Katmandu, těstoviny

Tipy na svačiny: Klasická žampionová paštika s kváskovým chlebem nebo plackami, jablečné lívanečky

Zhubněte 5 kg za 14 dní

Pokud chcete mít jistotu, že tentokrát změnu skutečně uděláte a budete se radovat ze štíhlé postavy, přidejte se k nám do programu, který je na to speciálně zaměřený. Prošlo jím úspěšně už několik tisíc lidí. Jejich příběhy o zhubnutí a uzdravení s Jíme Jinak si můžete přečíst na těchto stránkách. Jestli chcete zhubnout až 5 kg za 14 dní, a to bez hladovění a chemických hubnoucích přípravků, tak vsaďte na náš 14denní hubnoucí program s profesionálně sestaveným vyváženým jídelníčkem.

Provedeme vás za ruku, krok za krokem. Na každý den pro vás máme připravený jídelníček, recepty, videa, snadné cvičení a hlavně obrovskou dávku motivace a naší profesionální živé podpory. Naučíme vás základy zdravého jídelníčku, co jíst, co nejíst, jak suroviny kombinovat, kdy jíst, co pít a jak to všechno doma prakticky zvládnout. Odpovíme a poradíme s jakoukoliv otázkou, která během kurzu přijde. Jsme v programu s vámi.

Když se mě lidé ptají, jak je možné, že v kurzu dosahují účastníci rychle takových výsledků, tak odpovídám, že ve hře jsou dvě zásadní věci. Zaprvé velmi chutný a efektivně sestavený jídelníček, podle kterého to s námi zvládnou i úplní začátečníci, kteří jsou překvapení snadností přípravy a nadšeni tím, že jim zdravé jídlo chutná. Maminky si pochvalují, že to s nimi jedí i děti a neodporuje ani tatínek. Zadruhé, a to je zásadní, je v kurzech živá podpora skupiny, kdy společně jdeme za stejným cílem, sdílíme svoje radosti i starosti a pomáháme se navzájem. V programu jsme živě s vámi připraveni pomoci a máme k ruce i odbornici na duši v podobě psycholožky Zuzky. To je naprosto neocenitelná součást našich kurzů, doplňuje Eva Cikrytová, autorka projektu Jíme Jinak.

Zhubněte do plavek za 14 dní

Díky propracovanému ucelenému programu to hravě zvládnete. Ukážeme vám, jak hubnout bez hlídání kalorií, hladovění a navíc zdravě. Zjistíte také, že shodit přebytečná kila není tak těžké, a ještě se u toho dobře najíte. Projezte se s námi ke štíhlosti!

Co vás v našem programu čeká?

  • Online obsah ve formě videí,
  • hubnutí z pohodlí domova,
  • žádná dřina a chemické koktejly,
  • 14denní akční plán,
  • zdravé vaření z prvopotravin,
  • jídelníček na 14 dnů s navazujícími recepty,
  • nákupní seznamy,
  • přes 60 ověřených receptů,
  • 11x video vaření,
  • online video cvičení,
  • denně motivační video,
  • uzavřená diskusní skupina,
  • naše živá podpora.

Pokud se vám naše recepty líbí, pojďte vyzkoušet dietní jídelníček v našem svižném programu Hubneme do plavek. Už za 2 týdny uvidíte výsledky.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Jak zhubnout v 65 letech

Zdravě hubnout v 65 letech? Ne, nezbláznili jsme se, skutečně to jde. Senioři už sice mají vzhledem ke svému věku určitá omezení, ale dodržujete-li několik...

Hubnoucí jídelníček na měsíc

Toužíte dát sbohem nadbytečným kilům nebo se zbavit zdravotních potíží? Neztrácejte čas nevhodnými redukčními dietami a dejte přednost zdravému vyváženému ...

Jak zhubnout 5 kg za měsíc: vzorový jídelníček

Trápí vás nadbytečná kila nebo zdravotní problémy? Máme pro vás snadné (a chutné :-)) řešení – ozdravit jídelníček. Jak na to? V našem článku se dozvíte, j...

Jídelníček na hubnutí online

Chcete se zbavit nadbytečných kil nebo zdravotních potíží pramenících z nadváhy či nesprávných stravovacích návyků? Neztrácejte čas hladověním – dejte radě...

Jídelníček na rychlé hubnutí

Rychlé hubnutí – je to reálné? A je to vlastně vůbec zdravé? V Jíme Jinak vám ukážeme, jak hubnout efektivně, zdravě a navíc se dobře najíst. Omrkněte náš ...

Levný jídelníček na hubnutí

Vrhněte se s námi do zdravé stravy. Bude-li váš jídelníček nutričně vyvážený, hubnutí vám půjde samo. A s Jíme Jinak navíc ušetříte! Přečtěte si několik ti...