Třetí kolo MOL Cupu se Zbrojovkou je za dveřmi

26. 9. 2023
Redakce

První ze dvou vzájemných utkání, které sehrají fotbalisté SFC a brněnské Zbrojovky během pouhých čtyř dnů, je tady!

Slezský se na pohár naladil remízou ve Vlašimi. Zbrojovka pak o víkendu ztratilu svou vítěznou sérii, když v domácím derby s Vyškovem prohrála 0:1.

Opavští fotbalisté se do třetího kola MOL Cupu probojovali přes divizní Šumperk a Holešov. V Šumperku se Slezský představil v rámci prvního kola a díky dominantnímu výkonu a výhře 5:1 si zajistil postup do dalšího kola. Domácí sestřelil dvěma góly Vaněček a do listiny střelců se zapsali také Kadlec, Dostál a Rataj.

Los druhého kola pak přiřadil opavským dalšího divizního soupeře, konkrétně Holešov. I toto utkání zvládli opavští fotbalisté s přehledem, když již v poločase vedli o tři branky a utkání nakonec ovládli v poměru 7:0.

Vstupenky na utkání můžete zakoupit zde

Také Zbrojovka se do třetího kola MOL Cup dostala díky dvěma výhrám nad divizními soupeři. V prvním kole si poradila se Ždírcem nad Doubravou. Tým hrající Divizi D porazila 4:1 díky brankám Gaszczyka, Hladíka, Granečného a Alliho Wale Musy, který již nicméně ve Zbrojovce nepůsobí, když odešel hostovat do prvoligových Českých Budějovic. Ve druhém kole pak brněnští fotbalisté porazili Vsetín, který působí v Divize E. Také tomuto celku nasázela Zbrojovka čtyři góly a zvítězila 4:0, když se o její branky postarali Koželuh, Fousek, Potočný a Divíšek.

Kádr Zbrojovky pak doznal před začátkem letošní sezony celou řadu změn. Mezi nejzajímavější posily brněnských, které dorazily ať už na přestup nebo hostování, se nicméně bezesporu řadí Martin Nový, který do Brna dorazil z pražské Bohemky, Roman Potočný, který přišel z Českých Budějovic, mladý záložník Pavel Gaszczyk z Viktorie Plzeň a Kamso Mara z Liberce. Začátkem září pak do Brna dorazil také bývalý mládežnický reprezentant Denis Alijagič, který do Brna přišel jako volný hráč po konci v řeckém Olympiakosu.

Utkání má výkop ve středu 27. září v 15:30!


sdílet