Česky

Česky

English

menu
zavřít

Vedení Zlína přijalo mladé sportovce, medailisty ze světového a republikového šampionátu

29. 9. 2023

Aktuality

238

Zlín – Primátor Zlína Jiří Korec, jeho náměstkyně pro sport Jana Bazelová a radní pro oblast mládeže, tělovýchovy a sportu Tomáš Krajíček přijali úspěchy ověnčené reprezentanty a jejich trenéry. Přijetí se zúčastnili juniorský mistr světa v plavání Miroslav Knedla, jeho trenér Zdeněk Kasálek a dvojice sálových cyklistů Radek Adam - Tomáš Horák, kterou doprovodil jejich trenérský tandem Milan Liška Chovančík a Miloslav Urbanec.

„Sportovní Zlín má letos zásluhou svých mladých reprezentantů medailové žně a všichni jsme na plavce Miroslava Knedlu a sálové cyklisty Radka Adama a Tomáše Horáka právem hrdí. Ke sportu mám blízko a vím, že za každým úspěchem stojí mnoho dřiny a odříkání,“ uvedla náměstkyně primátora Jana Bazelová.

Osmnáctiletý znakař Miroslav Knedla má za sebou mimořádně úspěšné léto. O prázdninách vybojoval kromě juniorského titulu na trati 50 metrů znak v izraelské Netanji také dvě zlaté medaile z evropského šampionátu juniorů v Bělehradě, bronz z mistrovství Evropy plavců do 23 let v Dublinu a k tisku titulu ze znakařské padesátky přidal v Izraeli ještě stříbro ze závodu na 100 metrů znak.

Dvojice Adam (23) – Horák (22) vybojovala v červenci titul na republikovém mistrovství v Plzni a v srpnu sahali ve skotském Glasgow po světovém bronzu. Po vyrovnaném boji s Rakušany Patrickem Schnetzerem a Stefanem Feursteinem skončili nakonec čtvrtí. Ve Škoda extralize letos obsadili třetí místo, stříbro pak vybojovali v září v soutěži Světového poháru, kterou hostilo Německo.

Všichni účastníci neformálního setkání se nakonec společně zapsali do kroniky města Zlína.

 

 

Na snímku zleva: náměstkyně primátora Jana Bazelová, Radek Adam, Miroslav Knedla, Milan Liška Chovančík, Zdeněk Kasálek, Miloslav Urbanec, Tomáš Horák, primátor Jiří Korec a radní Tomáš Krajíček.

Nejnovější videoreportáže

Z facebooku

#SledujZlin

Aplikace Mobilní rozhlas

Chcete dostávat do svého mobilu či mailu upozornění na blížící se nebezpečí, odstávky, poruchy a výpadky energií, ankety, pozvánky na kulturní a sportovní akce?

Více informací o aplikaci

App Store Google Play

© 2024 Magistrát města Zlína
všechna práva vyhrazena

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

logo EU

Nahoru