Majitele LVMH a ruského miliardáře vyšetřují kvůli praní špinavých peněz

foto Francouzský podnikatel Bernard Arnault s manželkou Helene na snímku z 1. prosince 2022.

Paříž - Pařížská prokuratura vyšetřuje majitele luxusního koncernu LVMH, francouzského miliardáře Bernarda Arnaulta, a ruského podnikatele a miliardáře Nikolaje Sarkisova. Jsou podezřelí z praní špinavých peněz. Podle agentury Reuters to dnes potvrdil úřad prokurátora.

Francouzský deník Le Monde s odvoláním na finanční zpravodajskou službu Tracfin ve čtvrtek napsal, že Sarkisov získal nemovitosti v luxusním alpském letovisku Courchevel díky transakci, v níž Arnault prostřednictvím jedné ze svých společností poskytl úvěr. Le Monde citoval osobu blízkou Arnaultovi, která uvedla, že transakce se uskutečnila při plném respektování francouzských zákonů.

Čtyřiasedmdesátiletý Arnault patří k nejbohatším lidem na světě, v aktuálním žebříčku miliardářů časopisu Forbes je se 189 miliardami dolarů (4,3 bilionu Kč) spolu se svou rodinou na druhém místě za šéfem Tesly, Američanem Elonem Muskem. Pětapadesátiletý ruský oligarcha a původem Armén Sarkisov podle Le Monde zbohatl díky své pojišťovně Reso-Garantia.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 21.05.2024 ČTK

Reklama

21°C

Dnes je úterý 21. května 2024

Očekáváme v 17:00 20°C

Celá předpověď