BK MLADA BOLESLAV
30. 9. 2023 | Tomáš Taybner

Dorostenci doma nestačili na Slavii, prohráli 1:4

8., sobota 30. 9. 2023
Ml. Boleslav - Slavia MBL - SLA
M l. B o l. – Bruslaři si chtěli spravit huť po nepovedeném zápase na ledě Karlových Varů. V domácím prostředí ale i díky faulům nezachytili start utkání, po dvou třetinách pak prohrávali 0:3. O snížení se sice postaral Kurka, ale Pražané si tříbrankový náskok vzali okamžitě zpět. Dorost tak prohrál podruhé v řadě, o další body zabojuje ve čtvrtek na ledě Motoru.
Ml. Boleslav: F. Kovář (Sklenička) – T. Čermák, Doležel, D. Kovář, Kříž, Hora, R. Šilhavý, K. Macháček – Kurka, V. Beran (A), Hanyš (A) – Vasiak, Kristek (C), Ždanov – O. Hrouda, Matějka, Trefil – Churáček
Slavia: Höhlig (Neduchal) – Skyba, Vrzal, Lorenz (A), Labuzík, Marek, Hess – Huk, Kucharčík, Matějovský (C) – Šámal, Tittl (A), Švancar – Hörnig, Tichý, Egart
Branky a nahrávky: 44. Kurka (Kříž, Kovář D.) – 2. Labuzík (Tittl, Šámal), 13. Tittl (Švancar, Šámal), 40. Kucharčík (TS), 44. Šámal (Tittl, Švancar). Rozhodčí: Folk – Toman, Janíček. Vyloučení: 9:9. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 114. Střely na branku: 43:17. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.

Komentář

Dorostenci zápas načali nedovoleným zákrok Doležela a Pražané se díky přesilovce dostali do vedení. Ačkoliv se hráčům v červeném dlouhou dobu nedařilo usadit v pásmu, nakonec se jim to povedlo. V čase 1:57 pak Tittlovu střelu před brankou přesně usměrňoval Petr Labuzík. Bruslaři chtěli odpovědět také při početní převaze, jenže o ni přišli hned po 17 sekundách po vlastním faulu.

Další změna skóre přišla ve 13. minutě, opět při hře v nerovnovážném počtu. Po přihrávce Švancara z levé strany přidal střelou z mezikruží druhý gól hostí Filip Tittl. Pro domácí mohlo být ještě hůř, kdyby Kucharčík při samostatném úniku neminul Kovářovu klec.

I Bruslaři nakonec měli šance. Nejprve Hora před brankou místo zakončení ještě zkoušel kličku, kterou mu jeden z hostů zmařil. Stejný hráč před odchodem do kabin u levé tyče ideálně netrefil parádní přihrávku Kristka.

Ve druhém dějství Bruslaři přidali, jenže si často lámali zuby na koncentrovaném Höhligovi. Také je třeba dodat, že na zakončení domácích borců nebyla z nejpřesnějších. Na druhé straně pak boleslavská obrana musela na hraně faulu hasit Šámalův průnik.

V závěru prostřední dvacetiminutovky Bruslaři hráli přesilovku v pěti proti třem a Matějka měl na holi snížení, u levé tyčky mu však vyrostla stopka v podobě Höhligova betonu. Skóre se nakonec měnilo na druhé straně poté, co v oslabení ujel Matouš Jan Kucharčík, jenž byl v čase 40:00 faulován. Svůj opakovaný nájezd pak proměnil a hosté vedli 3:0.

Po návratu ze šaten dokázal ve 43. minutě snížit Adam Kurka, který z prostoru mezi kruhy zamířil a trefil přesně - 1:3. Už za 12 sekund však přišla blesková odpověď z hole Viktora Šámala. Ten si kotouč navedl na levý kruh a nechytatelnou ranou do vzdálenější šibenice vrátil hostům tříbrankový náskok. Zbytek utkání už provázely jen nedovolené zákroky, co je ale nejdůležitější, žádná z přesilovek nebyla využita a skóre se tak už nikam neposunulo.

Ohlasy trenérů

Martin Škaloud, hlavní trenér: Bohužel jsme druhé utkání po sobě nezachytili začátek zápasu a soupeře jsme pustili do dvoubrankového náskoku. Přestože jsme od druhé inkasované branky byli lepším týmem a vypracovali jsme si brankové příležitosti, ani jedna z nich nebyla využita. Paradoxně jsme ve dvojnásobné přesilovce pustili soupeře do samostatného úniku, správně bylo nařízeno trestné střílení a soupeř odskočil do takřka neřešitelného náskoku. I když se nám na začátku třetí třetiny dokázali výsledek korigovat, hned v dalším střídání jsme si zase nechali dát branku a ta to utkání definitivně zlomila. Nepodařilo se nám pak využít žádnou z nabídnutých přesilovek v závěru utkání. Nezbývá nám nic jiného, než si zítra od hokeje odpočinout, v pondělí se vrátit nohama na zem a znovu začít pracovat tak, abychom příští týden byli úspěšnější.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.