Celníci odhalili při kontrole auta 450 lahví šumivého vína. Vezeme ho na oslavu, tvrdila posádka

Zveřejněno v Plzeňský kraj ZAK
Od - neděle, 1. říjen 2023 13:59
Celníci odhalili při kontrole auta 450 lahví šumivého vína. Vezeme ho na oslavu, tvrdila posádka Zdroj: Celní úřad pro Plzeňský kraj

Celkem 450 kusů lahví šumivého vína převáželo osobní auto, které směřovalo z Německa do České republiky. Když vozidlo na dálnici D5 zastavili plzeňští celníci, posádka tvrdila, že je alkohol určen pro osobní spotřebu na oslavu narozenin.

Hlídka mobilního dohledu si při noční směně na dálnici D5 vytipovala ke kontrole vozidlo s českou registrační značkou směřující do ČR. "Před samotnou kontrolou byla posádka vozidla dotázána, zda veze alkohol a cigarety. Posádka přiznala větší množství vína a snažila se celníky přesvědčit, že je určené pro osobní spotřebu na oslavu narozenin," uvedla mluvčí Celního úřadu pro Plzeňský kraj Marcela Kašparová.

Vozidlo hlídka doprovodila na kontrolní halu v Rozvadově, kde bylo podrobeno důkladné kontrole. V zavazadlovém prostoru a za předními sedadly bylo nalezeno větší množství šumivého vína, celkem se jednalo o 75 kartonů. "V tomto případě bylo u kontrolovaného zboží výrazně překročeno povolené limitní množství pro dovoz vína. V případě šumivého vína se pro osobní spotřebu považuje množství, které nepřesahuje 60 litrů na osobu," doplnila Kašparová.

Celníci zboží zadrželi, převezli do skladů Celní správy ČR a případ bude dále šetřen ve správním řízení.