bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Konečně pořádná šance! Gauthier chce splatit důvěru Islanders

1. října 2023, 15:00

David Zlomek

Islanders nebyli letos v létě příliš aktivní. Prodloužili sice několik smluv, nicméně v rybníku s volnými hráči moc nelovili. Nicméně mezi menšími tahy, které udělali, bylo přivedení bývalého útočníka Rangers Juliena Gauthiera. A ten je za šanci velmi vděčný.

Pětadvacetiletý útočník strávil první tři sezony své kariéry v NHL na Broadwayi poté, co byl získán z Caroliny, avšak v zimě byl před uzávěrkou přestupů poslán do Ottawy výměnou za Tylera Motteho, než se stal v létě volným hráčem.

Gauthier se ale shodou okolností rychle vrátil do New Yorku, tentokrát v oranžovo-modrém dresu, kde doufá, že se mu podaří získat místo na soupisce pro blížící se ročník.

"Hned o mě projevili velký zájem," řekl k letnímu podpisu. "Viděli mě v posledních letech hrát docela často, takže měli dobrou představu o tom, jaký jsem hráč. Bylo skvělé se s nimi spojit a zjistit, co chtějí."

Na začátku tréninkového kempu Gauthier udělal dojem, když předvedl svou rychlost a fyzickou zdatnost. 

Ve druhém přípravném utkání před sezónou zařídil gólem v přesilové hře výhru Isles nad Flyers 2:1 a v sobotu pak přidal asistenci při výhře nad svým bývalým týmem. "Nestěžuju si, zatím je to úžasné," usmál se.

Zdá se, že si rychlé křídlo rychle vybojovalo místo na soupisce Islanders pro první zápas, jelikož od svých nových spoluhráčů a hlavního trenéra sklízí jen samou chválu.

"Byl tvrdý na puku, byl v předbrankovém prostoru, kde schytal spoustu ran, a byl fyzicky velmi dobře připravený," vyjmenovával pozitiva trenér Lane Lambert. "K tomu od prvního dne kempu říkám, že jestli něco vyčnívá, je to jeho střela, což už stihnul dobře ukázat."

"Do kabiny přináší skvělé chování a pracovní morálku," dodal kapitán Anders Lee. "V celém kempu je patrná jeho rychlost, obecně má ale spoustu předností, které může přinést. Myslím, že pro nás bude skvělou posilou."

Gauthier má spoustu potenciálu, ale během své čtyřleté kariéry v NHL mu chybí vyrovnanost výkonů. Za tu dobu má na kontě pouhých 14 gólů a 18 asistencí, celkem 32 bodů. 

Nyní, když dostal svou první víceletou smlouvu, však doufá, že novou příležitost využije. 

"Doufám, že z toho vytěžím maximum," řekl. "Je super hrát v NHL, ale také je super hrát a mít větší roli, a o to teď v tréninkovém kempu bojuji."

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.