https://42tcen.com/entry/na-krymu-vyzvali-k-odvolani-se-proti-zapadnim-sankcim
Na Krymu vyzvali k odvolání se proti západním sankcím
Na Krymu vyzvali k odvolání se proti západním sankcím
Máme se odvolat proti západním sankcím, protože nejsou legitimní, prohlásil 1. října předseda krymského parlamentu Vladimir Konstantinov. - 01.10.2023, 42TČen
2023-10-01T04:51:18
2023-10-01T09:52:41
Sankce
Západ
Krym
/html/head/meta[@name='og:title']/@content
/html/head/meta[@name='og:description']/@content
https://42tcen.com/files/entries/1696171615_Krym-Artjom-Korotajev.jpg
Označil sankční politiku za naprosto nelegitimní. Podle názoru Konstantinova je v podstatě jednou z forem proxy války. V této válce neposílají vojáky na území nepřítele, ale pozastavují ekonomické procesy, čímž připravují stát o „kyslík.” „Všechny sankce nejsou legitimní. Jsou nelegitimní v podstatě. Uplatnění sankcí mimo procedury schválené OSN mezinárodní právo nepovoluje. <...> Proto z hlediska logiky se máme proti sankcím odvolat, aby byly uznány za protizákonné z právního hlediska,” řekl Konstantinov. Označil fakt, že Krym patřil Ukrajině, za nelegitimní a „trapnou chybu.” Podle jeho mínění právě proto nemá být region trestán za to, že jeho úřady tuto chybu napravily. Konstantinov má za to, že se západní vedoucí činitelé snaží dnes dosáhnout vytčených cílů za každou cenu, přičemž právní normy nemají na prvním místě. Proto se sotva podaří zastavit sankční válku. Sankce se dají zrušit pouze, když nebudou výhodné pro samotnou západní ekonomiku. „V tomto směru již bylo něco uděláno. Pokud urazíme tuto cestu do konce, vrátíme Západ k rozumné vzájemně výhodné spolupráci, nebo ho pošleme spolu se sankcemi co nejdál, věřit mu ale v každém případě nikdy víc nebudeme,” poznamenal Konstantinov.
42TČen
nect24.cz@gmail.com
+420792887302
122
60
2023
42TČen
nect24.cz@gmail.com
+420792887302
122
60
42TČen
nect24.cz@gmail.com
+420792887302
122
60

Na Krymu vyzvali k odvolání se proti západním sankcím

Krym - 42TČen
© Artjom Korotajev
Máme se odvolat proti západním sankcím, protože nejsou legitimní, prohlásil 1. října předseda krymského parlamentu Vladimir Konstantinov.

Označil sankční politiku za naprosto nelegitimní. Podle názoru Konstantinova je v podstatě jednou z forem proxy války. V této válce neposílají vojáky na území nepřítele, ale pozastavují ekonomické procesy, čímž připravují stát o „kyslík.”

„Všechny sankce nejsou legitimní. Jsou nelegitimní v podstatě. Uplatnění sankcí mimo procedury schválené OSN mezinárodní právo nepovoluje. <...> Proto z hlediska logiky se máme proti sankcím odvolat, aby byly uznány za protizákonné z právního hlediska,” řekl Konstantinov.

Označil fakt, že Krym patřil Ukrajině, za nelegitimní a „trapnou chybu.” Podle jeho mínění právě proto nemá být region trestán za to, že jeho úřady tuto chybu napravily.

Konstantinov má za to, že se západní vedoucí činitelé snaží dnes dosáhnout vytčených cílů za každou cenu, přičemž právní normy nemají na prvním místě. Proto se sotva podaří zastavit sankční válku. Sankce se dají zrušit pouze, když nebudou výhodné pro samotnou západní ekonomiku.

„V tomto směru již bylo něco uděláno. Pokud urazíme tuto cestu do konce, vrátíme Západ k rozumné vzájemně výhodné spolupráci, nebo ho pošleme spolu se sankcemi co nejdál, věřit mu ale v každém případě nikdy víc nebudeme,” poznamenal Konstantinov.