Premier League - preview 7. kola: Londýnské derby

30.09.2023, 08:25, aktualizováno 02.10.2023, 08:57
Previews
Craven Cottage (© AFP)

Pondělní dohrávka anglické nejvyšší soutěže přinese londýnské derby mezi Fulhamem a Chelsea. Hostující tým se pokusí vylepšit nevydařený vstup do sezony, výhrou se může bodově dotáhnout na Cottagers...

Fulham FC - Chelsea FC

pondělí 21:00

Kdo by to byl před startem loňské sezony čekal, že tehdejší nováček Fulham zakončí sezonu v pořadí před mocně vyzbrojenou Chelsea. Podobně překvapivý je také fakt, že i dalším ročníku se zatím Cottagers vyhřívají výše.

Přitom to v jejich podání v lize není žádná velká hitparáda. Jistě, porazili týmy Evertonu a Lutonu, u kterých se dá očekávat tuhý boj o záchranu, a vyválčili remízu na Arsenalu, jinak ale podlehli Brentoordu a naposledy remizovali na půdě Crystal Palace. O dost lepší to s nimi je v Ligovém poháru, kde nejprve na penalty vyřadili Tottenham, aby v uplynulém týdnu zdolali i Norwich. Na vítězství 2:1 se brankami podíleli Vinícius a Iwobi.

Rovněž Blues v pohárové soutěži zatím "zachraňují sezonu", ačkoliv je na takové vážně myšlené soudy zatím brzy. Ve středu totiž proklouzli před Brighton do osmifinále, kam je premiérovým zářijovým gólem týmu poslal Jackson. Co se týče Premier League, je to ale bída s nouzí dohromady. Jediné vítězství ze šesti kol si připsali proti slaboučkému Lutonu a za úspěch se dá považovat i remíza s Liverpoolem, ale jinak? Domácí prohry s Aston Villou i Nottinghamem, remízu v Bournemouthu a prohru na West Hamu si Pochettinovi svěřenci určitě za rámeček nedají.

Ačkoliv dříve byly vzájemné zápasy doménou Chelsea, která do minulého ročníku vstupovala se sedmi po sobě jdoucími výhrami v zádech, loni zabodoval Fulham. Na Craven Cottage po gólech Williana s Koulibalym rozhodlo vyloučení Félixe, které zužitkoval Vinícius, jen o pár týdnů později došlo na Stamford Bridge k smírnému výsledku.

Domácí pro zápas nemohou počítat se zraněnými Adarabioyem a Traorém, naopak k dispozici je Lukić. Nejistá je dále situace ohledně Teteho, stejně jako na druhé straně u Chukwuemeky a Maduekeho. Modrým však nepomůže zraněný Chilwell ani vykartované duo Jackson, Gusto.

Malé londýnské derby na Craven Cottage začíná s pondělní jednadvacátou hodinou, jako hlavní sudí na něj bude dozorovat Tim Robinson. Ten už letos jednou utkání Blues pískal a štěstí jim nepřinesl, šlo totiž o zmíněnou porážku od Nottinghamu.

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Castagne, Diop, Ream, Robinson - Reed, Palhinha - Decordova-Reid, Pereira, Willian - Jiménez

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Sánchez - Cucurella, Disasi, Silva, Colwill - Caicedo, Gallagher - Sterling, Fernández, Mudryk - Palmer

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.85 - 3.48 - 2.08

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Nottingham Forest - Brentford FC

neděle 15:00

Oba týmy se ve vzájemném zápase pokusí přerušit sérii bez ligové výhry. Nottingham naposled zvítězil na začátku září, zatímco Brentford je na tom ještě hůře a na tři body čeká od poloviny srpna.

Nottingham v minulém kole narazil na nejtěžšího možného soupeře a na stadionu Man City prohrál 0-2. Forest sice měli od 46. minuty početní převahu, ale na obranný val Citizens nenašli za celých 90 minut recept. Pro další kolo dostali svěřenci Stevena Coopera daleko přijatelnější los v podobě zápasu s Brentfordem, který je na třináctém místě a má o bod méně. V minulé sezóně skončil vzájemný střet na City Ground remízou, ve venkovním utkání pak Nottingham prohrál 1-2.

Do zápasu určitě za domácí nezasáhnou Felipe, Danilo a Hennessey.

Brentford v posledním ligovém duelu nestačil na Everton a doma s ním prohrál 1-3. Hosté ještě v týdnu sehráli domácí utkání s Arsenalem v rámci EFL Cupu, kde také neuspěli. Postup hostujícího týmu zařídil již v 8. minutě Nelson. Pokud se Bees chtějí vrátit na vítěznou vlnu, tak nyní mají ideální šanci, jelikož s Nottinghamem neprohráli už čtyři utkání po sobě. Ofenzivní kvality by mohl rovněž předvést kamerunský útočník Mbeumo, který se v lize prosadil již čtyřikrát.

Na hostující straně budou chybět Baptiste, Damsgaard, Mee, Henry, Dasilva, Schade a Toney.

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Turner - Aurier, Boly, Niakhaté, Aina - Sangaré, Mangala - Elanga, Gibbs-White, Domínguez - Awoniyi

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Flekken - Roerslev, Collins, Pinnock, Hickey - Janelt, Nørgaard, Jensen - Mbeumo, Wissa, Lewis-Potter

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.63 - 3.24 - 2.96

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Aston Villa - Brighton & Hove Albion

sobota 13:30

Oba týmy se velmi rychle rozloučily s EFL Cupem a nyní změří síly v 7. kole Premier League. Villans si proti Seagulls drží dobrou bilanci a v posledních pěti vzájemných zápasech odešli neporaženi.

Aston Villa v posledním ligovém zápase podala výborný výkon a ze Stamford Bridge si odvezla všechny 3 body. O jedinou branku zápasu se v 73. minutě zasloužil Watkins. Villans v současné chvíli patří průběžné šesté místo. což je po šesti odehraných kolech úspěch. Svěřenci Unaie Emeryho sehráli v týdnu duel v rámci EFL Cupu, kde nestačili na Everton a v soutěži tak překvapivě končí. V sobotu se tým představí opět na domácím stadionu a čeká jej poměrně oblíbený soupeř v podobě Brightonu, s kterým neprohráli už pět ligových utkáních v řadě.

Do zápasu určitě nenastoupí Bailey, Buendia, Hause, Iroegbunam a Mings. Nejistý je i start Ramseyho.

Brighton v Premier League nadále válí a zatím je z toho skvělé třetí místo. Minulý týden mužstvo ukázalo svou sílu v domácím zápase s Bournemouthem. Hosty poslal do vedení Solanke, ale Seagulls třemi góly utkání otočili, a nakonec si v poklidu dokráčeli pro pátou ligovou výhru. Nejlepším hráčem zápasu byl jednoznačně střídající Mitoma, který se prosadil dvakrát. Ani Brightonu se v EFL Cupu nevedlo a ve středečním duelu podlehl Chelsea 0-1, čímž rovněž ukončil své působení v poháru. V sobotu se svěřenci Roberta De Zerbiho pokusí přerušit negativní bilanci s Aston Villou, jelikož v neoblíbeném Villa Parku nevyhráli už 3 roky.

Ani hostující mužstvo nebude kompletní. Spoluhráčům zcela jistě nepomůžou dlouhodobě zranění Enciso, Gross a Moder.

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Cash, Konsa, Torres, Digne - Kamara, Luiz - Zaniolo, McGinn - Watkins, Diaby

Brighton - pravděpodobná sestava:
Verbruggen - Veltman, Webster, Dunk, Estupiñán - Dahoud, Gilmour - March, Welbeck, Mitoma - Ferguson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.49 - 3.88 - 2.72

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Newcastle United - Burnley FC

sobota 16:00

Newcastle United hostí v duelu sedmého kola Premier League Burnley. Magpies jsou v současné době na deváté pozici, Clarets jsou po bídném startu sezony až předposlední.

Newcastle zlomil sérii tří proher a poslední dva zápasy vyhrál. Naposledy to odnesl Sheffield United, který schytal totální debakl 8:0. Největší zajímavostí bylo, že každou branku vstřelil jiný hráč. Mezi střelce se tak postupně zapsali Sean Longstaff, Dan Burn, Sven Botman, Callum Wilson, Anthony Gordon, Miguel Almirón, Bruno Guimarães a Alexander Isak. Poprvé v historii Premier League se tak stalo, že za jeden tým dalo v jednom zápase branku osm hráčů Před tím Magpies zvítězili 1:0 nad Brentfordem.

Burnley se zatím daří hodně bídně, za úvodních šest klání získalo pouze jediný bod po remíze 1:1 na půdě Nottinghamu. Clarets zatím mají i druhou nejhorší defenzivu soutěže, inkasovali už třináct gólů. Sami navíc dali jen čtyři, což je také druhý nejhorší počin v lize. V posledním ligovém zápase přijel na půdu Burnley slavný Manchester United, kterému se však v poslední době rovněž nedaří. I přes to však Red Devils vyhráli 1:0 po gólu Bruna Fernandese. Alespoň v EFL Cupu se Clarets dařilo, když porazili 4:0 Salford.

Poslední vzájemný střet Newcastlu United s Burnley se datuje na 22. květen roku 2022, když se střetli v posledním kole Premier League sezony 2021/22. Hostující Magpies tehdy vyhráli 2:1, když se dvakrát trefil Callum Wilson, přičemž jednou z pokutového kopu. Snížení zaznamenal Maxwel Cornet. Pro Burnley to znamenalo definitivní potvrzení pádu do druhé ligy, ze které se však po roce dokázalo vrátit zpět mezi elitu.

Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Pope - Trippier, Schär, Botman, Burn - Longstaff, Guimaraes, Andersen - Alimirón, Wilson, Gordon.

Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Trafford - Roberts, Al Dakhil, Beyer, Taylor - Cullen, Ramsey - Koleosho, Brownhill, Trésor - Amdouni.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 5.06 - 8.93

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

West Ham United - Sheffield United

sobota 16:00

West Ham United přivítá v rámci utkání sedmého kola Premier League Sheffield United. Domácí "Kladiváři" jsou na sedmé pozici zatím získali deset bodů. Hosté jsou s jediným bodem poslední.

West Ham začal sezonu parádně a po čtyřech kolech měl na kontě remízu a tři výhry. Teď však poslední dvě kola ztratil, když nejprve nestačil 1:3 na zatím stoprocentní Manchester City a naposledy stejným poměrem padl i s druhým Liverpoolem. David Moyes tak bude chtít své svěřence naladit na vítěznou vlnu a proti sobě má na tuto činnost ideálního soupeře. Z posledních šesti domácích klání West Ham hned pět vyhrál a nerad by si tuto lichotivou statistiku narušil s posledním týmem tabulky. Poměrně solidní formu navíc začínají mít oba čeští reprezentanti v barvách Hammers Vladimír Coufal a Tomáš Souček.

Sheffield jakožto nováček zatím míří k návratu zpět do League Championship. V úvodních šesti kláních totiž vybojoval jediný bod za domácí remízu 2:2 s Evertonem, jinak zatím vše prohrál. Naposledy Blades před svými fanoušky schytali absolutně ostudný debakl 0:8 s Newcastlem a i díky tomu mají nejhorší defenzivu soutěže s celkovými sedmnácti inkasovanými góly. A ofenziva na tom není o moc lépe, Sheffield se zatím trefil pětkrát, přičemž méně branek dali jen Burnley a Luton (4 a 3).

Poslední vzájemný střet West Hamu se Sheffieldem se konal v polovině února 2021, a to v rámci 34. kola sezony 2020/21. Domácí Hammers splnili roli favorita a pohodově vyhráli 3:0. Mezi střelce se zapsali Declan Rice, Issa Diop a Ryan Fredericks. Blades skončili poslední a sestoupili, Hammers obsadili šestou příčku.

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Areola - Coufal, Zouma, Aguerd, Emerson - Álvarez, Souček - Bowen, Ward-Prowse, Paquetá - Antonio.

Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Foderingham - Ahmedhodzic, Egan, Robinson - Bogle, Hamer, Vinicius, McAtee, Thomas - McBurnie, Archer.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.68 - 7.66

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Manchester City

sobota 16:00

V sobotu po poledni se na Molineux střetnou dva týmy, které v týdnu vypadly z EFL Cupu, domácí trápící se Wolverhampton vyzve v ligovém souboji obhájce titulu Manchester City. Zatímco svěřenci Garyho O’Neila překvapivě podlehli druholigovému Ispwichi Town, hosté ve středu padli s Newcastlem United.

Tým z West Midlands letos opět nezažívá dobrý start do sezony. V lize naposledy jen remizoval s Lutonem, pro který to byl první bod v éře Premier League v historii, a v úterý vypil pohár hořkosti, když se nechali přehrát Ipswichem Town, jenž se nachází na špici League Championship.

Wolves sice byli po úvodní patnáctiminutovce ve dvoubrankovém vedení, když se trefili Hwang a stoper Toti, jenže o to přišli ještě do konce prvního poločasu. Po změně stran navíc inkasovali rozhodující třetí branku, na kterou už nestihli zareagovat, a tak se Ispwich, v jehož brance zářil český gólman Václav Hladký, mohl slavit nečekaný postup.

Wolverhamptonu se nedaří ani na ligové úrovni, vždyť před víkendovým kolem se nachází na 16. příčce jen těsně nad zónou sestupu a bude mít ještě do konce ročníku co dělat, aby ho jeden z letošních nováčků v tabulce nepředběhl.

Naprosto rozdílné rozpoložení panuje u fanoušků Manchesteru City, a to i přestože ani Citizens o víkendu nedokázali postoupit do dalšího kola Ligového poháru. Bylo to však s podstatně těžším soupeřem, a to s účastníkem letošní Ligy mistrů Newcastlem United. Jedinou branku vyrovnaného zápasu totiž vstřelil švédský útočník Alexander Isak.

Citizens tak prohráli druhé z posledních 39 střetnutí. V lize se jim daří udržet stoprocentní bilanci a vyhřívají se tak na samém čele Premier League, do toho navíc úspěšně vstoupili i do skupinové fáze Ligy mistrů, když po dominantním výkonu doma porazili srbskou Crvenou Zvezdu 3:1.

Co se absencí týče, tak domácí manažer Gary O’Neil nemůže počítat s lednovou posilou Jeanem-Ricnerem Belegardem, jenž obdržel přísnou červenou kartu v utkání s Lutonem, k dispozici nebude ani další nová akvizice Tommy Doyle, který je v klubu na hostování právě z Manchesteru City. V jeho dresu se naopak může představit bývalý hráč Wolves Matheus Nunes, naopak mimo hru je trojice Kevin De Bruyne, John Stones a Bernardo Silva.

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Semedo, Dawson, Kilman, Aït-Nouri - Gomes, Traoré, Lemina- Neto, Cunha, Hwang

Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Akanji, Dias, Aké - Kovačić, Nunes - Foden, Álvarez, Doku - Haaland

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.45 - 5.11 - 1.39

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Manchester United - Crystal Palace

sobota 16:00

Man Utd vyřadil v úterý Crystal Palace z EFL Cupu a v sobotu se s ním v lize střetne znovu. Navážou "Rudí ďáblové" na dominantní výkon nebo hosté tentokrát překvapí?

Man Utd po sérii špatných výkonů konečně zabral a v minulém týdnu vyhrál na hřišti Burnley 1-0. Utkání rozhodl ve 45. minutě Fernandes. V úterý se svěřenci Erika ten Haga představili na Old Trafford, kde v rámci EFL Cupu porazili Crystal Palace 3-0. Domácí v utkání dominovali a nizozemského manažera určitě potěšily trefy Garnacha a Martiala. Oba zmínění hráči se prosadili po hodně dlouhé době. MU čeká stejný protivník i v sobotu a znovu se střetnutí odehraje v Divadle snů.

Domácí hráči mají co napravovat, jelikož v zápase s Brightonem přišli na Old Trafford o neporazitelnost trvající 31 utkání. Slabinou United je i na začátku této sezóny defenziva, která v lize inkasovala už 10 branek. Zároveň se "Rudým ďáblům" nedaří ani směrem dopředu a pouhých sedm vstřelených gólů to jen dokazuje. I přesto má Man Utd proti Crystal Palace pozitivní bilanci a ztrácí s ním body jen výjimečně.

Do zápasu nenastoupí Antony, Diallo, Mainoo, Malacia, Martínez, Reguilón, Sancho, Shaw a Wan-Bissaka. S nemocí před sobotním kláním bojují Eriksen a McTominay.

Crystal Palace ztratil v posledních týdnech trochu dech a po prohře s Aston Villou doma remizoval s Fulhamem 0-0. Následně přišla již zmíněná prohra s United v rámci EFL Cupu. Na druhou stranu svěřenci Roye Hodgsona okupují průběžné desáté místo, což rozhodně není špatný výsledek. Navíc na svého sobotního soupeře ztrácí jenom jeden bod. Nepříjemností je zranění francouzského útočníka Odsonneho Édouarda, kterého zastihl začátek sezóny ve výborné formě a zatím si v lize připsal čtyři přesné zásahy. Eagles naposled na Old Trafford vyhráli v září 2020, kdy slavili vítězství 3-1.

V sobotu budou hostujícímu týmu scházet Édouard, Ferguson, Henderson, Lerman, Matheus Franca, Olise a Tomkins.

Manchester United - pravděpodobná sestava:
Onana - Dalot, Varane, Lindelöf, Amrabat - Mount, Casemiro - Garnacho, Fernandes, Rashford - Højlund

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Johnstone - Ward, Andersen, Guéhi, Mitchell - Doucouré, Hughes - Ayew, Eze, Schlupp - Mateta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.59 - 4.18 - 6.21

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Everton FC - Luton Town

sobota 16:00

První vítězství v aktuálním ligovém ročníku si minulý víkend připsal Everton, který by na něj rád navázal v zápase, kde je jasným favoritem. Luton sice před týdnem poprvé bodoval, stále je však velkým otloukánkem.

Toffees jako kdyby se v uplynulém týdnu rozjeli - nejenže nejprve vybojovali cenné vítězství na hřišti Brentfordu, o které se brankami postarali Doucouré, Tarkowski a Calvert-Lewin. Hned v týdnu v rámci EFL Cupu totiž ukázali, že to možná nebyla náhoda, když vyplenili Villa Park a postoupili do osmifinále.

Zato trápení Lutonu pokračuje nadále. Minulou neděli měli jedinečnou příležitost poprvé v historii vyhrát zápas Premier League, když už v první půli šli Wolves za bezbrankového stavu do deseti. Jenže i tak se dokázali dostat zásluhou Neta do vedení a Morris z penalty jen vyrovnal. Aby toho nebylo málo, v úterý přišla porážka v Exeteru a konec v pohárové soutěži.

Na straně domácích Karamelek se určitě nepředstaví zraněné trio Coleman, Gomes a Alli, otazník visí po středečním zranění i nad krajním obráncem Mykolenkem. Lutonu nepomůže proti svému bývalému klubu Ross Barkley, který sice již trénuje, avšak na zápase je příliš brzy. To neplatí pro Lockyera, jenž je připraven pomoci svému mužstvu.

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Patterson, Tarkowski, Branthwaite, Young - Garner, Gueye, Onana, McNeil - Doucouré - Beto

Luton Town - pravděpodobná sestava:
Kaminski - Burke, Lockyer, Andersen - Kaboré, Mpanzu, Nakamba, Bell - Brown, Morris, Ogbene

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 3.86 - 5.89

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Arsenal FC

sobota 16:00

Čtyři týmy dosud v Premier League neprohrály, jiné čtyři zase nevyhrály. Právě zástupci těchto dvou skupin se v sobotu odpoledne střetnou v Bournemouthu, kde domácí přivítají londýnský Arsenal.

Cherries zatím na první pohled neprožívají ideální vstup do sezony, na druhou stranu je třeba poznamenat, že měli (a stále mají) velmi těžký los. Tři účastníci evropských pohárů v podobě West Hamu, Liverpoolu a Brightonu, k tomu těžké váhy Tottenham s Chelsea a Brentford - to už bilance tří remíz a tří porážek nezní tak špatně. Minulý týden na hřišti Seagulls to přitom nebylo marné a díky Solankeho gólu dokonce Bournemouth vedl, nicméně Kerkezův vlastenec a Mitomův gól orámovali poločasovou přestávku a Japonec později domácí vítězství pečetil.

Právě zmíněný Dominic Solanke je hlavním útočným esem svého týmu v této sezoně, když z pěti vstřelených gólů tři sám dal a na čtvrtý asistoval. Blíží se tak nejproduktivnějšímu hráči soupeře, Bukayo Saka má na kontě tři zásahy a dvě přihrávky.

Zda ale hvězdný křídelník zasáhne do zápasu, to těžko odhadovat, je totiž jedním z četných zdravotních trablů Gunners. U těch řeší zdravotní problémy i další členové útočné trojice Martinelli s Trossardem, před týdnem proti Tottenhamu se navíc zranil Rice a dobře na tom nejsou ani Saliba s Vieirou. K tomu pochopitelně chybí dlouhodobí absentéři Partey s Timberem.

Bournemouth je na tom v tomto ohledu o něco lépe, byť rovněž Solanke laboruje s lehkými problémy s kotníkem. Z jeho spoluhráčů budou chybět Mepham, Kelly, Scott a Marcondes, naopak by poprvé v lize mohl naskočit Tyler Adams.

Kanonýři sice před týdnem v severolondýnském derby dvakrát přišli o vedení a ztratili, neporazitelnost však nadále udrželi. A to platilo i ve středečním pohárovém zápase na hřišti Brentfordu, kde sestavu plnou náhradníků nasměroval k vítězství hned v úvodu Reiss Nelson. Před úterním zápasem Ligy mistrů tak mají Artetovi svěřenci dva cíle - připsat si tři body a vyhnout se dalším zraněním.

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Neto - Aarons, Zabarnyj, Senesi, Kerkez - Christie, Cook - Tavernier, Billing, Kluivert - Semenyo

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Raya - White, Saliba, Gabriel, Zinčenko - Odegaard, Rice, Havertz - Saka, Jesus, Nelson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.12 - 4.61 - 1.54

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Liverpool FC

sobota 18:30

Tottenham Hotspur hostí v zápase sedmého kola Premier League Liverpool. Domácí mančaft je se čtrnácti body na čtvrté příčce, hosté mají o dva body více a jsou druzí.

Tottenham v letošním ročníku předvádí pod novým manažerem Angem Postecoglouem velmi solidní výkony a v minulém kole to potvrdil v derby o sever Londýna, když na stánku Arsenalu Emirates Stadium remizoval 2:2 díky dvěma trefám Sona Heung-mina, který na hrotu útoku Spurs nahradil odešlého Harryho Kanea. A zatím se mu to poměrně daří, jelikož za šest odehraných kol dokázal skórovat už pětkrát a je druhý nejlepší střelec soutěže za Erlingem Haalandem s osmi zásahy.

Spurs také patří mezi poslední čtyři týmy, které ještě v letošním ročníku neprohrály. Patří mezi ně i nynější soupeř Liverpool, první Manchester City a městský rival Arsenal. "Kohouti" by také teprve potřetí v historii mohli začít ligu neporaženi po prvních sedmi zápasech, pokud neprohrají s Reds. A do historie se může zapsat i manažer Postecoglou, jelikož by jako první v existenci soutěže mohl oslavit ve všech prvních sedmi kolech alespoň dva góly svých svěřenců.

Liverpool, jenž loni nedopadl úplně podle svých představ, zahájil letošní sezonu rovněž bravurně a kromě úvodní remízy s Chelsea 1:1 už neztratil ani body a díky tomu se drží v těsném závěsu za prvními Citizens. Naposledy to odnesl Leicester, jenž na Anfield Road prohrál 1:3. Góly domácích nasázeli Cody Gakpo, Dominik Szoboszlai a Diogo Jota. Díky tomu Liverpool postoupil nadále v EFL Cupu. Minulé ligové klání Reds vyhráli rovněž 3:1, a to proti West Hamu, když se trefili Mohamed Salah, Darwin Núňez a Diogo Jota.

Reds mohou teprve potřetí ve své historii zapsat do statistik šest výher za prvních sedm kol. První dva takové případy nejsou zas tak dávno, oba se udály pod vedením manažera Jürgena Kloppa v sezonách 2018/19 a 2019/20. Ten z posledních osmnáct vzájemných soubojů s Tottenhamem prohrál pouze jedinkrát, a tak si brousí zuby na další skalp. Reds momentálně drží nejdelší sérii neporazitelnosti v Premier League, která momentálně čítá sedmnáct zápasů.

Poslední vzájemný zápas Tottenhamu s Liverpoolem se odehrál letos posledního dubna ve 34. kole minulého ročníku. Reds tehdy vstoupili do zápasu s velkou grácií a po 15. minutách hry už vedli 3:0 po trefách Curtise Jonese, Luise Díaze a Mohameda Salaha. Vyrovnání však poté zařídili Harry Kane, Son Heung-min a Richarlison. A vítěznou trefu se však v 94. minutě postaral Diogo Jota, což byla pro před chvílí slavící Spurs doslova studená sprcha.

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Vicario - Porro, Romero, van de Ven, Destiny Udogie - Sarr, Bissouma, Maddison - Kulusevski, Son, Solomon.

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Gomez, Matip, van Dijk, Robertson - Szoboszlai, Mac Allister, Jones - Salah, Núňez, Díaz.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.90 - 4.15 - 2.27

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Manchester City
6
6
0
0
16 : 3
18
2
Liverpool FC
6
5
1
0
15 : 5
16
3
Brighton & Hove Albion
6
5
0
1
18 : 8
15
4
Tottenham Hotspur
6
4
2
0
15 : 7
14
5
Arsenal FC
6
4
2
0
11 : 6
14
6
Aston Villa
6
4
0
2
12 : 10
12
7
West Ham United
6
3
1
2
11 : 10
10
8
Newcastle United
6
3
0
3
16 : 7
9
9
Manchester United
6
3
0
3
7 : 10
9
10
Crystal Palace
6
2
2
2
6 : 7
8
11
Fulham FC
6
2
2
2
5 : 10
8
12
Nottingham Forest
6
2
1
3
7 : 9
7
13
Brentford FC
6
1
3
2
9 : 9
6
14
Chelsea FC
6
1
2
3
5 : 6
5
15
Everton FC
6
1
1
4
5 : 10
4
16
Wolverhampton Wanderers
6
1
1
4
6 : 12
4
17
AFC Bournemouth
6
0
3
3
5 : 11
3
18
Luton Town
5
0
1
4
3 : 11
1
19
Burnley FC
5
0
1
4
4 : 13
1
20
Sheffield United
6
0
1
5
5 : 17
1

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1066)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele