Hlavní obsah
Sport

Úleva v Karviné. Novému trenérovi vyšla premiéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Otázka za tři bludišťáky: Kdy naposledy Karviná sebrala soupeři v lize všechny tři body? Odpověď znají pouze pamětníci prvního ligového kola, kteří na Městském stadionu slavili kanonádu proti Zlínu. Ale to bylo v červenci.

Článek

Od té chvíle se původně zamýšlená zelenobílá štika ligy otáčela břichem vzhůru, tedy padala ke dnu. Po několika bolestivých, ale setsakramentsky nutných personálních změnách to má Karviná konečně za tři body.

Co na plat, vedení do toho nějakým způsobem říznout muselo. Některé zápasy nevypadaly úplně nejhůř, minimálně co se bojovnosti a nasazení týče. V zápasech proti Spartě nebo Slavii si tým tehdy ještě hlavního kouče Tomáše Hejduška reputaci určitě nezkazil. Problém nastal v kláních se soupeři, kterým se Slezané určitě mají rovnat. Tam se ukázalo, že na klíčových postech zkrátka chybí kvalita. V rozběhnutém ročníku se povedl alespoň dotáhnout příchod zkušeného Jiřího Fleišmana od sousedů z Ostravy. Ani ostřílený borec ale neodvrátil porážku na Slavii, Slovácku a v Teplicích.

Slovenský import zastavil mizérii

Stalo se tedy to, co muselo bolet úplně všechny. Prohra v Teplicích stála krk trenéra Hejduška, který Karvinou vytáhl do ligy celkem suverénním způsobem a atraktivním fotbalem. Klub musel urychleně najít náhradu. A našel ji! Ze Slovenska dorazil staronový trenér Juraj Jarábek i se svým asistentem Branislavem Mrázem. Dohromady mají „bratia“ v Karviné zastoupení v solidním počtu devíti mužů. Z toho šest jich může zasáhnout v poli. Proti Liberci v základu vyběhli čtyři. Brankář Holec, obránci Krčík, Čurma a křídelník Iván. Velkou měrou dopomohli ke konečnému výsledku 5:2. Alex Iván se blýskl i gólem. Jarábek tak mohl být při obnovené premiéře spokojen.

Znovu na začátku

Jak praví pořekadlo, není radno chválit dne před večerem. Sobotní odpoledne se v Karviné povedlo. Ke škodě domácích se tak stalo před návštěvou lehce přes dva tisíce diváků. Ne, že by se snad mohl někdo po předchozí černé sérii bez výhry divit. Ve fotbalovém městě, jakým Karviná určitě je, by se přece jen očekávala návštěva o chlup vyšší. A jak jinak přitáhnout fanoušky do hlediště než potvrzením domácí výhry? Jarábkovy svěřence čeká v dalším kole opět souboj s týmem, který musí zvládnout, chtějí-li držet odstup ode dna tabulky. V Českých Budějovicích se střetnou týmy se stejným bodovým ziskem. Dost možná, že právě tyto body budou na konci sezony hrát svou roli.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz