Ve sklepě gymnázia v Kroměříži unikla neznámá chemikálie. Hasiči z budovy evakuovali 720 studentů

V budově Gymnázia Kroměříž unikla v pondělí dopoledne neznámá chemická látka. Z objektu kvůli tomu bylo evakuováno 720 studentů, pedagogický personál, správce budovy a také 20 dělníků, kteří ji opravovali. Nikdo z nich neutrpěl zranění, řekla mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková. Nebezpečí podle ní nehrozí ani obyvatelům města.

Kroměříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Z objektu bylo evakuováno 720 studentů, pedagogický personál, správce budovy a také 20 dělníků

Z objektu bylo evakuováno 720 studentů, pedagogický personál, správce budovy a také 20 dělníků | Zdroj: Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje

Ředitel gymnázia Josef Havela potvrdil, že nikdo nebyl zraněn. Hasiči ke gymnáziu na kroměřížském Masarykově náměstí vyjížděli v 9.30. „Ve sklepních prostorech zdejší střední školy došlo k vysypání chemické látky a její následné reakci,“ uvedla Javoříková. Po úniku látky byla budova evakuována.

V Brně vytekla po nehodě chemikálie do kanalizace. Podle hasičů šlo o kyselinu, doprava je omezená

Číst článek

„Velitel zásahu na místo povolal pracovníky chemické laboratoře z Frenštátu pod Radhoštěm. Rozborem zjistí, o jakou látku se jedná, a navrhnou další postup zásahu. Lze předpokládat, že zásah potrvá ještě několik hodin. Z tohoto důvodu bude omezen i provoz v okolí školy,“ doplnila mluvčí hasičů. Ředitel gymnázia bližší informace o události po poledni neměl, ve škole byli stále hasiči.

„Důležité je, že všichni jsou v pořádku, žádné zranění se nestalo,“ uvedl Havela. Žákům nižšího gymnázia pokračuje výuka na různých místech v Kroměříži, žáci vyššího gymnázia dostanou od vedení školy na telefon zprávu, jak bude výuka pokračovat. 

Hasiči zasahovali na gymnáziu v Kroměříži | Zdroj: Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme