Nabídka pro uživatele

  • Přehled brigád
  • Přehled plateb příspěvků (jen pro hráče a jejich rodiče)

Přihlášení

Změna hesla

Registrace

Odhlášení

Opravdu se chcete odhlásit?

Češi padli jen s finalisty

autor: Robert | datum: 03.10.2023 | Kategorie: Všechny kategorie

Právě skončené mistrovství Evropy v baseballu mužů, které hostilo šest stadionů v pěti českých městech, měnilo historii. Největší šampionát se může pochlubit také rekordní návštěvností. Titul slaví Španělé po finálovém vítězství nad Velkou Británií, čtvrtfinálovými přemožiteli České republiky. Češi si na historicky první medaili musí ještě počkat. Po závěrečné výhře nad Izraelem ale obhájili páté místo a ukázali, že patří k evropské špičce.

„Musím říct, že toto je nejlepší mistrovství Evropy v historii. Perfektně organizované. Na všechny stadiony přišlo hodně lidí. Myslím, že nikdo v Evropě nemá tolik stadionů v této kvalitě na tak malém území. Všude se tak hrály jen dva zápasy denně, což je skvělé. Všechny měly světla. Můžeme tedy říct, že toto je nejlepší turnaj v historii.“ Řekl prezident WBSC Europe (řídícího orgánu baseballu a softballu v Evropě) pan Kruno Karin na dotaz serveru milujeme-baseball.cz, jak je spokojený s organizací turnaje.

Diváci v Třebíči Na Hvězdě měli navíc mimořádnou příležitost vidět nejvyrovnanější základní skupinu, v níž se zrodilo také největší překvapení turnaje, když do čtvrtfinále nepostoupila Itálie obhajující bronzové medaile. Její nečekaná porážka od Švédů jen dokazuje, jak se evropská špička vyrovnává. Závěrečný souboj skupiny B mezi Itálií a Velkou Británií pak byl opravdovou lahůdkou, kdy si plné tribuny třebíčského stadionu mohly užívat výkony hráčských hvězd z těch nejlepších profesionálních soutěží. Během deseti zápasů padlo Na Hvězdě celkem čtrnáct homerunů. A hned pět z nich bylo k vidění ve zmiňovaném souboji dvou účastníků letošního World Baseball Classic.

K dění na Vysočině směřovala také pozornost českého týmu. Právě v Třebíči se totiž rozhodovalo o soupeři ČR pro klíčové čtvrtfinále. V něm bohužel Češi padli s týmem nabitým americkými profesionály a sen o první medaili se tak rozplynul. Do bojů na mistrovství zasáhli v českém národním dresu také tři nadhazovači Třebíče Nuclears. Mladý odchovanec klubu Lukáš Hlouch nastoupil hned v úvodním utkání, kdy Češi porazili Rakousko 9:0. Jake Rabinowitz udržel čisté konto v sedmé směně zápasu se Španělskem v základní skupině, který Češi prohráli 0:9. A žádný doběh Jake nedovolil ani Izraeli v závěrečném utkání o páté místo, kde dohazoval poslední směnu a Česká republika vyhrála 5:1.

Nejtěžší úkol dostal hrající trenér Třebíče Jeff Barto. Toho nasadil manager národního týmu Pavel Chadim do čtvrtfinále ve chvíli, kdy jsme prohrávali 2:6. I přes veškerou snahu se mu ale zastavit rozjetý vlak Velké Británie v útoku nepodařilo. Šestou a sedmou směnu sice udržel bez bodu, ale v osmém inningu zápas uzavřel dvoubodovým homerunem Harry Ford na rozdílový výsledek 2:12.

Páté místo je tak pro tým, který pomýšlel na medaile, jistým zklamáním. Klíčové čtvrtfinále rozhodl podle managera Pavla Chadima skvělý výkon britských nadhazovačů a pár drobných chyb v české obraně, které soupeř dokázal nekompromisně trestat. S odstupem je ale s pátou příčkou a výkony hráčů spokojený. „Dvě utkání nám nevyšla. Ale prohráli jsme s nejlepšími, kteří budou hrát finále. Gratulujeme jim. Na tomto turnaji jsme prostě lepší než tyto dva týmy nebyli.“ Řekl Pavel Chadim po závěrečném utkání s Izraelem, jehož skalpu si nesmírně cení. A právě v Izraeli se bude za dva roky konat příští šampionát, na kterém bude mít česká reprezentace další příležitost se porvat o medaile.

 

Text k foto …_214427_BRO: Český národní tým se třemi hráči Třebíče v sestavě obsadil na domácím mistrovství Evropy konečné páté místo, když na turnaji prohrál pouze se dvěma finalisty – Španělskem a Velkou Británií.

Foto: Lenka Brožová

 

Text k foto …_8248: Odchovanec klubu Třebíč Nuclears Lukáš Hlouch nastoupil za český tým hned v úvodním utkání ME a podílel se na vítězství svého týmu 9:0.

Foto: Lenka Brožová

 

Text k foto …_6585: Hrající trenér Třebíče Jeff Barto dostal ve čtvrtfinále úkol nejtěžší. Dvě směny sice udržel bez bodu, zastavit rozjetý britský útok se mu ale nepodařilo.

Foto: Barbora Reichová

 

Text k foto …_202843_MIC: Hrající trenér Třebíče Jeff Barto dostal ve čtvrtfinále úkol nejtěžší. Dvě směny sice udržel bez bodu, zastavit rozjetý britský útok se mu ale nepodařilo.

Foto: Radek Miča

 

Text k foto …_212638_CHO: Jake Rabinowitz z Třebíče Nuclears uzavřel na nadhozu poslední směnu závěrečného utkání o páté místo mezi Českou republikou a Izraelem.

Foto: Pavel Chorobik

 

Text k foto …_4W1A6984, …_4W1A7006, … _4W1A6942: Baseballové mistrovství Evropymužů zaznamenalo nejvyšší návštěvnost v historii. Plné tribuny sledovaly také klíčové utkání základní skupiny B mezi Itálií a pozdějším finalistou Velkou Británií ve sportovním areálu Na Hvězdě v Třebíči.

Foto: Robert Vávra

Přílohy
Aktualita neobsahuje žádné přílohy
Web odkazy
Aktualita nemá žádný webový odkaz
Související aktuality
Aktualita není svázana s žádnou další aktualitou
Související galerie
Aktualita není svázana s žádnou fotogalerií
Související zápasy
Aktualita není svázana s žádným zápasem
created by | TOPlist