InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Setkání nad knihou s diskuzí

    Úterý 30.4 14:00 - Knihovna, Blatná

  • Slet čarodějnic

    Úterý 30.4 16:00 - Koupaliště, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Po rekonstrukci se změní přednost na křižovatce v Blatné

Ilustrační foto.

Ilustrační foto.

BLATNÁ – Na konci srpna začala úprava křižovatky Kalinova náměstí a Tyršovy ulice v Blatné. Znamená to omezení pro řidiče ve frekventovaném úseku. Co to městu přinese? „V Tyršově ulici bude opraven chodník na straně podél domu s pečovatelskou službou, který bude nově v šířce dva metry. Opravy se dočká také vozovka silnice. Zúžením dnes zbytečně širokého chodníku i vozovky vznikne prostor pro vybudování podélných parkovacích stání po pravé straně ve směru jízdy ke Kalinovo náměstí," popisuje Jan Valášek z odboru dopravy městského úřadu.

Tři podélná stání vzniknou i na protější straně ulice. „Křižovatka na Kalinovo náměstí bude přebudována tak, že hlavní pozemní komunikací bude průtah z Tyršovy ulice do Fügnerovy ulice. Třída T. G. Masaryka bude nově komunikací vedlejší. V místě stávajícího neoznačeného parkovacího prostoru budou od vozovky stavebně oddělena kolmá parkovací stání. Stání budou pro zajištění vyšší bezpečnosti při vyjíždění zaparkovaných vozidel odsazena dále od vozovky," doplňuje Jan Valášek.

Spolu se stavbou se opravují i inženýrské sítě. „Stavba má být dokončena do 30. listopadu letošního roku. Většina prací bude provedena při zachování provozu, bude pouze omezen provoz nákladních automobilů ve směru jízdy od Bělčic do Fügnerovy ulice, pro které bude vyznačena objízdná trasa Nádražní ulicí. Úplnou uzavírku pro veškerou dopravu si vyžádá rekonstrukce plynovodu v křižovatce ulic Böhmova a Fügnerova, s úplnou uzavírkou komunikací v celém úseku je také nutno počítat na závěr stavby, při pokládce živičných vrstev," dodal Jan Valášek.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace