bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Stanley Cupu se už nedočká. Derek Stepan dává NHL sbohem

3. října 2023, 22:00

Daniel Fekets

Útočník Derek Stepan nebude pokračovat v NHL, třiatřicetiletý Američan po konci v Carolině nové působiště v nejlepší lize světa už hledat nebude. Odehrál v ní včetně play-off 1 010 duelů.

„Rozhodl jsem se po třinácti letech odejít. Chci především poděkovat své rodině a přátelům, že mě vždy podporovali a umožnili mi žít mé dětské sny,“ začal Stepan svou řeč pro NHLPA.

„Zároveň děkuji všem organizacím, ve kterých jsem hrál a také svým spoluhráčům. Nemůžu zapomenout ani na fanoušky, kterým z celého srdce taktéž děkuji. Jsem za vše vděčný a už nyní se těším na novou kapitolu,“ pokračoval rodák z Hastings.

Do NHL byl Derek Stepan draftován v roce 2008 newyorskými Rangers jako 51. hráč v pořadí. Právě v prvním týmu Jezdců debutoval v ročníku 2010/2011. New York opustil v létě 2017, kdy se upsal Arizoně.

Tam sice v úvodní sezoně navázal na své padesátibodové ročníky z Rangers, nicméně následně pomalu uvadal. Po třech letech v Coyotes zamířil do Ottawy a na poslední dvě sezony zvolil Carolinu, se kterou chtěl dobýt Stanley Cup. Jeden z hlavních favoritů uplynulých let se ale zatím nedočkal. Nyní je jisté, že nejprestižnější možná hokejová trofej Stepana mine. 

I tak ale může Stepan být na své výkony pyšný. V roce 2010 se stal juniorským mistrem světa, o rok později hrál i na seniorském světovém šampionátu. Za USA nastoupil na ZOH 2014 v Soči a na Světovém poháru 2016.

Zatím Stepan oznámil konec v NHL. Zláká jej případně nějaká zajímavá evropská adresa? 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.