Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Galatasaray vyhrál v Manchesteru, Union Berlín prohospodařil dvougólové vedení

Ani gólová asistence záložníka Alexe Krále neodvrátila porážku fotbalistů Unionu Berlín 2:3 s Bragou. Nováček Ligy mistrů ztratil dvougólové vedení, ve čtvrté minutě nastavení dokonal obrat střídající André Castro. Anglickým klubům se nedařilo. Manchester United nestačil doma 2:3 na Galatasaray, Arsenal prohrál 1:2 na hřišti Lens. Real Madrid zvítězil 3:2 v Neapoli. David Jurásek debutoval v elitní klubové soutěži jako střídající hráč, porážku Benficy Lisabon 0:1 na hřišti Interu Milán však neodvrátil.

V utkání Unionu s Bragou vyslal Král po půlhodině přesnou kolmicí do úniku Beckera, jenž zakončil mezi nohama gólmana Matheuse. Surinamský útočník zužitkoval záhy další brejk, v 41. minutě ale snížil Niakaté a krátce po změně stran srovnal výstavní ránou z 25 metrů Bruma.

Union nakonec přišel o premiérový bod v elitní soutěži, stejně jako před dvěma týdny s Realem Madrid v samém závěru. Castro na konci čtyřminutového nastavení vyslal další přesnou střelu zpoza vápna a zařídil Braze první tři body ve skupině. Union prohrál šesté soutěžní utkání v řadě.

Ve druhém utkání skupiny C Neapol vedla od 19. minuty zásluhou Östigardovy hlavičky, ještě do pauzy ale otočili skóre Vinícius Júnior s Bellinghamem. Anglický záložník se prosadil po individuální akci mezi několika obránci a po letním příchodu do klubu vstřelil osmou branku v devátém soutěžním startu.

V 52. minutě zahrál Nacho rukou v pokutovém území a Zieliňski nařízenou penaltu o tyč proměnil. Polský záložník pokořil metu 50 branek za klub, jeho týmu to ale na body nestačilo. V 78. minutě se Valverdeho rána odrazila od břevna do zad gólmana Mereta a od nich do sítě. Italští šampioni podlehli "bílému baletu" potřetí za sebou.

Ve skupině D zvítězil San Sebastian 2:0 v Salcburku, už v prvním poločase rozhodli trefami kapitán Oyarzabal a Méndez. Baskický celek má v čele tabulky čtyři body stejně jako Inter, jemuž zařídil výhru v 62. minutě Thuram. Jurásek se na rozdíl od úvodního duelu se Salcburkem (0:2) do hry dostal, jeho tým byl ale většinu zápasu pod tlakem a opět vyšel bodově naprázdno.

United stále nulový

Bez bodu zůstává rovněž ve skupině A Manchester United, který prohrál páté z posledních sedmi soutěžních utkání. Proti Galatasarayi dvakrát vedl zásluhou dánského útočníka Höjlunda, se třemi trefami nejlepšího střelce soutěže. Na první branku zareagoval ještě v úvodním dějství bývalý hráč "rudých ďáblů" Zaha a v 71. minutě znovu srovnal Aktürkoglu.

Klíčový moment zápasu nastal v 77. minutě. Domácí brankář Onana zachyboval v rozehrávce a unikajícího Icardiho zfauloval Casemiro, který byl po druhé žluté kartě vyloučen a Galatasaray dostal šanci rozhodnout z penalty. Tu Icardi neproměnil, o čtyři minuty později ale přece jen dokonal z brejku obrat. Turečtí šampioni neprohráli 21. soutěžní utkání za sebou.

Bayern a Lens otáčely

Bayern v Kodani prohrával po Leragerově gólové dorážce z 56. minuty, přemožitelé pražské Sparty ze 3. předkola ale překvapivé vedení neudrželi. Obrat zařídili mladící Musiala s Telem. Osmnáctiletý Francouz v 83. minutě zužitkoval Müllerovu přihrávku před odkrytou bránu.

Vývoj utkání otočil i Lens, kam se vrátila Liga mistrů po 21 letech. Na Jesusovu vedoucí trefu záhy odpověděl Thomasson a v 69. minutě rozhodl Wahi. Druhý duel skupiny B mezi PSV Eindhoven a Sevillou skončil 2:2, všechny branky padly po změně stran. V čele tabulky je po dvou kolech Lens o bod před Arsenalem.

Výsledky 2. kola skupin fotbalové Ligy mistrů

Skupina A:

Manchester United – Galatasaray Istanbul 2:3 (1:1)

Branky: 17. a 67. Höjlund – 23. Zaha, 71. Aktürkoglu, 81. Icardi. Rozhodčí: Kružliak (SR). ČK: 77. Casemiro (Manchester).

FC Kodaň  Bayern Mnichov 1:2 (0:0)

Branky: 56. Lerager – 67. Musiala, 83. Tel. Rozhodčí: Grinfeeld (Izr.). Diváci: 38.000 (vyprodáno).

Skupina B:

Lens  Arsenal 2:1 (1:1)

Branky: 25. Thomasson, 69. Wahi – 14. Jesus. Rozhodčí: Guida (It.).

PSV Eindhoven  FC Sevilla 2:2 (0:0)

Branky: 86. De Jong z pen., 90.+5 Teze – 68. Gudelj, 87. Nasírí. Rozhodčí: Orsato (It.).

Skupina C:

Union Berlín  Braga 2:3 (2:1)

Branky: 30. a 37. Becker – 41. Niakaté, 51. Bruma, 90.+4 Castro. Rozhodčí: Jovanovič (Srb.). Diváci: 73.345 (vyprodáno).

Neapol  Real Madrid 2:3 (1:2)

Branky: 19. Östigard, 54. Zieliňski z pen. – 27. Vinícius Júnior, 34. Bellingham, 78. vlastní Meret. Rozhodčí: Turpin (Fr.).

Skupina D:

Salcburk  San Sebastian 0:2 (0:2)

Branky: 7. Oyarzabal, 27. Méndez. Rozhodčí: Frankowski (Pol.). Diváci: 28.000.

Inter Milán  Benfica Lisabon 1:0 (0:0)

Branka: 62. Thuram. Rozhodčí: Makkelie (Niz.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články