Mortal kombat 1 – Soulnado

Mortal Kombat 1: Ed Boon pravděpodobně naznačuje hostující postavy

4. 10. 2023
 

Mortal Kombat 1 se nedávno dočkal svého vydání, a tak si fanoušci této brutální hry z celého světa mohou užít nové zážitky, jež přináší. Nicméně teprve nyní, po jeho uvedení na trh, se začínají objevovat nejdůležitější otázky, na které se ptají všichni – co bude dál? Už delší dobu víme, že Mortal Kombat 1 dostane rozšiřující balíček Kombat Pack, ten přinese staronové bojovníky jako Quan Chiho, Ermaca a Takedu spolu s úplně novými postavami, jako jsou Peacemaker, Omni-Man a Homelander.

Série je od devátého dílu také známá díky hostujícím hrdinům, kteří přicházejí nejen z videoher, ale i z kinematografického světa, jako jsou například Freddy Krueger, Vetřelec, Predátor nebo Terminátor. Toto téma je pro příznivce MK velmi zajímavé, pokud právě neřeší nový titul a jeho problémy. Tvůrčí ředitel MK, Ed Boon, se však vždycky rád zapojí do vášnivých diskuzí.

Boon na svém profilu na Twitteru (dnešní Xko) přidal obrázek s legendárními vrahy z filmového plátna z devadesátých let. Mezi postavami jsou Jason Voorhees (Friday the 13th), Freddy Krueger (A Nightmare on Elm Street), Leatherface (The Texas Chain Saw Massacre), Pinhead (Hellraiser), Chucky (Child's Play), Michael Myers (Halloween), Ghostface (Scream) a Billy the Puppet (Saw), přičemž první tři mají zaškrtávací znaménka, poněvadž se v sérii už objevili. U ostatních jmen jsou otazníky, což mnoho fanoušků přimělo k zamyšlení, že se jedná o možné náznaky postav, které bychom se mohli dočkat v budoucnu.

Osobně si nejsem úplně jistý, zda jsou Chucky nebo Billy the Puppet vhodnými kandidáty, vzhledem k tomu, že první jmenovaný je panenka a druhý zase loutka. Mnohem více bych si dokázal představit Ashe Williamse z Evil Dead, což je přání většiny komunity. O jeho přidání do soupisky bojovníků se hodně diskutovalo v rámci Mortal Kombat 11 a tato debata stále pokračuje. Přestože Bruce Campbell, představitel Ashe, vyjádřil, že se svou rolí končí, fanoušci stále doufají a věří, že se jednoho dne jejich přání splní.

Michal Mráz

Hraní her podlehl už jako malý kluk díky svým retro srdcovkám jako byl Doom, Quake, Wolf a Duke Nukem. Skoro žádný žánr mu není cizí, ale nejraději má RPG, FPS a TPS hry. Jeho seznam dohraných her je delší než účtenka nákupu za doby korony. Jakmile vyjde nějaká nová hra jeho gusta, ihned se po ní sápe.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.