InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Expediční kamera – festival cestovatelských filmů

    neděle 28.4 16:00 - Čajovna Pod Stolem, Strakonice

  • Vernisáž výstavy modelů, obrazů a sbírkových předmětů k operaci Overlord

    neděle 28.4 14:00 - Městská galerie Vodňany, náměstí Svobody 18

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Novým ředitelem Jihočeského muzea je Filip Lýsek

Filip Lýsek.

Filip Lýsek.

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích má od 1. října nového ředitele. Stal se jím Filip Lýsek, který dosud působil jako ředitel Regionálního muzea v Českém Krumlově. Ve funkci nahradil Františka Štangla, který odchází do důchodu. Nový ředitel zvítězil ve výběrovém řízení Jihočeského kraje, který muzeum zřizuje. Do konkurzu se podle vedoucího krajského odboru kultury a památkové péče Patrika Červáka přihlásilo šest lidí.

„Ve stručnosti mohu říct, že mé cíle se odvíjejí z dlouhodobé činnosti muzea a projektů, které jsou již nastartované a které směřují mimo jiné k dokončení areálu Archeoskanzenu Trocnov a k realizaci výstavních a programových událostí, které muzeum čekají v příštích pěti letech nejen v souvislosti se zapojením do projektu České Budějovice EHMK (Evropské hlavní město kultury) 2028. V případě Archeoskanzenu Trocnov byla vybudovaná větší část areálu, ale čeká nás ještě vybudování zázemí a hlavně zcela nového návštěvnického centra, a to bude složitý úkol zejména stavebně - technický a do budoucna provozní," řekl Filip Lýsek.

Sedmačtyřicetiletý Lýsek vystudoval filozofii, andragogiku a diplomoval v oboru filosofie a teorie umění na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Zhruba sedm let pracoval na krajském odboru kultury a památkové péče, posledních 12 let pak jako ředitel Regionálního muzea v Českém Krumlově. Během jeho působení muzeum obdrželo významná tuzemská ocenění nejen v oblasti výstavní, ale i edukační činnosti.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace