Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Newcastle zničil PSG. Hancko dal gól, ale Feyenoord proti Atléticu nespasil ani Lingr

Těžkou porážku utrpěli fotbalisté Paris. St. Germain na stadionu Newcastlu, kde prohráli 1:4 a ve druhém kole skupiny Ligy mistrů jsou druzí za svými pokořiteli. Feyenoord Rotterdam se střídajícím reprezentantem Ondřejem Lingrem prohrál na hřišti Atlética Madrid 2:3, přestože dvakrát vedl. Dvě branky vítězů vstřelil Álvaro Morata, za hosty se trefil bývalý hráč Sparty Dávid Hancko ze Slovenska. Obhájce trofeje Manchester City veze tři body z Lipska za výhru 3:1 a zůstává bez ztráty bodu stejně jako Barcelona, která vyhrála v Portu 1:0.

Feyenoord v Madridu otevřel skóre už v sedmé minutě po Hermosově vlastní brance, za dalších sedm minut odpověděl Morata. Ve 34. minutě vrátil hostům náskok bývalý sparťanský obránce Hancko, který po standardní situaci nadvakrát překonal brankáře Oblaka. V nastavení prvního poločasu srovnal Griezmann akrobatickými "nůžkami".

Obrat španělského týmu dokonal ve 47. minutě Morata. Hosté navzdory několika šancím Oblaka už znovu nepřekonali. Někdejší slávistický záložník Lingr do hry naskočil v 74. minutě. Feyenoord zaváhal po sérii šesti soutěžních výher a přepustil Atléticu první místo ve skupině E.

Morata a Griezmann se radují po gólu Atlética
zdroj: Reuters autor: Isabel Infantes

Newcastle si už v prvním poločase vytvořil dvoubrankový náskok díky Almirónovi a Burnovi. Krátce po změně stran zvýšil Longstaff na 3:0, Pařížané odpověděli brankou Hernándeze, ale domácí už větší drama nepřipustili, navíc Schär v nastaveném čase dokonal debakl PSG.

"Straky" se posunuly do čela nabité skupiny F. Její druhý dnešní zápas mezi Dortmundem a AC Milán skončil v Německu bezbrankovou remízou, oba týmy v tomto ročníku Ligy mistrů ještě nezvítězily a nedaly branku.

Manchester City v Lipsku v úvodním dějství dominoval, ale z mnoha šancí uspěl pouze Foden ve 25. minutě. Domácí krátce po změně stran vyrovnali zásluhou Opendy. Trápení úřadujících šampionů ukončili až v závěrečné desetiminutovce střídající Álvarez a Doku. Anglický tým uspěl po dvou soutěžních porážkách.

Barceloně triumf v Portu zařídil v nastavení prvního poločasu Torres, který vystřídal zraněného kanonýra Lewandowského. Katalánci po změně stran především bránili hubený náskok, domácím byla odvolána penalta kvůli ruce, vyrovnávací trefa po "nůžkách" Taremího zase neplatila pro ofsajd.

Antverpy poslal do vedení už ve třetí minutě Muja a za půl hodiny zvýšil Balikwisha. Druhá půle ale patřila Šachtaru. Dva góly vstřelil Sikan a jednou se prosadil Rakyckyj. Těsně před koncem Alderweireld z pokutového kopu netrefil branku. Belgický tým po úvodním debaklu 0:5 s Barcelonou ve skupině H i podruhé prohrál.

2. kolo skupin fotbalové Ligy mistrů:

Skupina E:

Atlético Madrid – Feyenoord Rotterdam 3:2 (2:2)
Branky: 14. a 47. Morata, 45.+4 Griezmann – 7. vlastní Hermoso, 34. Hancko. Rozhodčí: Letexier (Fr.).

Celtic Glasgow  Lazio Řím 1:2 (1:1)
Branky: 12. Furuhaši – 29. Vecino, 90.+5 Pedro. Rozhodčí: Rumšas (Lit.).


Skupina H:

Antverpy – Šachtar Doněck 2:3 (2:0)
Branky: 3. Muja, 33. Balikwisha – 48. a 76. Sikan, 71. Rakyckyj. Rozhodčí: Obrenovič (Slovin.).

Borussia Dortmund  AC Milán 0:0

Skupina G:

Lipsko  Manchester City 1:3 (0:1)
Branky: 48. Openda – 25. Foden, 84. Álvarez, 90.+2 Doku. Rozhodčí: Dias (Portug.).

Crvena zvezda Bělehrad  Young Boys Bern 2:2 (1:0)
Branky: 35. Ndiaye, 88. Bukari – 48. Ugrinic, 61. Itten z pen. Rozhodčí: Collum (Skot.).

Skupina H:

FC Porto  FC Barcelona 0:1 (0:1)
Branka: 45.+1 Torres. Rozhodčí: Taylor (Angl.). ČK: 90.+3 Gavi (Barcelona).

Antverpy  Šachtar Doněck 2:3 (2:0)
Branky: 3. Muja, 33. Balikwisha – 48. a 76. Sikan, 71. Rakyckyj. Rozhodčí: Obrenovič (Slovin.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články