Berani doma zdolali Třebíč a slaví pátou výhru v řadě, Vsetín prohrál v Sokolově

Zlínští hokejisté (žluté dresy) v Chance lize zvítězili popáté za sebou. Foto: Berani Zlín, Vojtěch Gargulák
ZLÍN, VSETÍN – Hokejisté Zlína se na třaskavé sobotní derby na Lapači proti domácímu Vsetínu naladili domácí výhrou 3:1 nad Třebíčí. Zářila hlavně finská letka. Nováček Mikko Salmio se uvedl dvěma asistencemi, Aleksi Salonen dal svůj první žlutomodrý gól a Jesse Paukku zvládl aktivním přístupem vybojovat dvě přesilové hry.

Suomi, Suomi!“ křičeli dobře naladění fanoušci Beranů po páté výhře v řadě. Svým výkonem zaujal hlavně Mikko Salmio. Dvaatřicetiletý útočník své řádění zahájil hned v úvodní třetině při prvním gólu zápasu, když skvělou přihrávkou před branku hostů připravil gól Pavlu Sedláčkovi.

Vzhledem k jeho absenci od konce března odehrál velice slušný zápas. Na ledě vypadal velice zkušeně,“ chválil asistent zlínského trenéra Petr Leška trojnásobného bronzového medailistu finské nejvyšší soutěže, který je v Baťově městě na čtrnáctidenní zkoušce.

Povedený duel odehrál také Pavel Sedláček, jenž vsítil svou první branku v nové sezoně, jistý výkon tradičně podal i brankář Daniel Huf.

Pro nás to nebyl jednoduchý zápas. Třebíč hrála dobře do obrany, pozorně bránila, my jsme se jenom složitě prosazovali, ale nakonec jsme to zvládli,“ oddechl si Leška.

Zatímco Berani středeční šichtu zvládli, rival ze Vsetína v 8. kole vyšel střelecky i bodově naprázdno. Valaši prohráli v Sokolově 0:3 a klesli právě za Baník na třetí místo Chance ligy.

Domácí poslal do vedení hned ve 4. minutě Štěpán Csamangó. Druhá třetina byla bezgólová. Ve třetí části využil přesilovou hru Roman Přikryl a zvýšil na 2:0. V závěru utkání ještě bezpečně uklidil kotouč do prázdné brány Daniel Kružík a rozhodl vyrovnaný duel.

I když jsme inkasovali hned ve čtvrté minutě, měli jsme v celém utkání dobrý pohyb a z toho plynula naše aktivita v útočném pásmu. Měli jsme spoustu situací, které byly gólové, ale v koncovce jsme selhali. Výsledek je krutý, body si chceme vzít v dalších utkáních zpátky,“ uvedl trenér VHK ROBE Vsetín Jiří Weintritt.

Oba týmy se už nyní chystají na sobotní derby. Na Lapači se začíná v 17 hodin.

Chance liga, 8. kolo –

BERANI ZLÍN – SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 7. P. Sedláček (Salmio), 47. Salonen (Šlahař), 60. Novák (Salmio, Huf) – 50. Bittner (Bořuta). Rozhodčí: Cabák, Mejzlík – Mikšík, Peluha. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 2784. Střely na branku: 36:22.

HC BANÍK SOKOLOV – VHK ROBE VSETÍN 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Š. Csamangó (D. Mikyska, J. Mlčák), 54. R. Přikryl (V. Habal), 60. D. Kružík (D. Kofroň) Rozhodčí: Petružálek, Svoboda – Kokrment, Teršíp. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 637. Střely na branku: 14:14. Průběh utkání: 3:0.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x