BK MLADA BOLESLAV
5. 10. 2023 | Zdena Bobková

Dorostenci na jihu Čech roztočili brankostroj a slaví vysokou výhru 9:1

9., čtvrtek 5. 10. 2023
Č. Budějovice - Ml. Boleslav CEB - MBL
Č. B u d ě j o v i c e – Výsledek první třetiny odpovídal vyrovnanému klání, svěřenci trenéra Martina Škalouda v ní sice rychle vedli 1:0 díky brance ze 4. minuty, ale to byl také jediný gólový moment prvních dvaceti minut. Ve druhé třetině už ale naplno dali tušit, kdo si převezme otěže zápasu. A zatímco Motoru se podařilo poměrně brzy alespoň snížit na 1:2, hráči v zelených dresech dovedli zápas do vítězného konce. Ve druhé i třetí periodě přidali shodně čtyři branky a stanovili konečné skóre na 9:1 a vezou domů do Mladé Boleslavi cenné tři body.
Č. Budějovice: Hájek (40. Jelínek) – Schmied, Jaroš, Blažek, Matějka, Nedorost, Šrámek – Barna, Novotný, Hanzák – Pánek, Mařík, Hečko – Lev, Přibyl, Hřebejk – Muška, Čečetka
Ml. Boleslav: Sklenička – Hora, Čermák, Šilhavý, Kříž, Doležel, D. Kovář, Macháček – Kurka, Beran, Hanyš – Vasiak, Matějka, Kristek – Hrouda, Churáček, Maxin – Hájek
Branky a nahrávky: 26. Přibyl (Lev) – 4. Kristek (Vasiak, Matějka), 25. Šilhavý, 28. Matějka (Beran, Kovář), 39. Churáček (Hájek, Hrouda), 39. Hanyš (Šilhavý), 49. Matějka (Kristek), 50. Hájek (Doležel, Kovář), 57. Hora (Vasiak, Čermák), 60. Hájek (Kristek, Vasiak). Rozhodčí: Trnka – Jindra, Rubáš. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: . Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:9.

Komentář

Úvodní třetina se zdála být zpočátku velmi opatrná, přesto se diváci dočkali branky již velmi brzy. Domácí tým ve vlastní třetině přišel o kotouč, toho se bleskurychle zmocnil Vasiak, který viděl Jakuba Kristka číhajícího u levé tyče českobudějovické branky, který neváhal a sklepl kotouč za domácího gólmana. Domácí měli šanci na vyrovnání, i díky vyloučením hostí. Během pasáže, která byla více v režii Motoru, trefili domácí dokonce tyč. Poté se dvakrát v rychlém sledu oslabili i domácí, ale Boleslav dvojnásobnou přesilovku v gól nepřetavila a do kabin se tak po dvaceti minutách odcházelo za stavu 1:0 z pohledu hostí.

Svěřenci trenéra Martina Škalouda vstoupili do druhé třetiny skvěle. Hned na úvod si vybojovali přesilovou hru, kterou proměnil Rostislav Šilhavý, který se dostal k odraženému kotouči a pálil z horní hranice kruhu. Jihočeši poté brzy kontrovali na 1:2. Mladoboleslavská obrana zaváhala a nechala ujet tandem Přibyl – Lev. Druhý jmenovaný si počkal až Sklenička půjde do rozkleku a pohotově nahrál na Tomáše Přibyla, který nekompromisně a přesně zakončil.

Domácí pak znovu pykali za svou nedisciplinovanost, další přesilovkou trestal Filip Matějka, který si sjel až mezi kruhy a nad lapačku překonal brankáře Hájka. Poté se do hry i díky dvěma po sobě jdoucím přesilovkám dostali znovu hráči Českých Budějovic. Ale Bruslaři zvládli svá oslabení skvěle, nedali soupeři šanci a v závěru třetiny to byli oni, kdo uhodili. Dokonce dvakrát. Kryštof Hájek nejprve v rohu kluziště vybojoval puk, který rychle poslal na hůl Davida Churáčka, který se z mezikruží nemýlil. Pátou branku o chvíli později Petr Hanyš, který využil zmatků domácího celku před vlastní bránou a mohl se radovat.

Motor do závěrečné třetiny vstoupil bojovně a s nepříznivým skóre se snažil něco udělat. Boleslav trpělivě vyčkávala a bránila svůj už tak vysoký náskok a soupeře do výraznějších šancí nepouštěla. V úvodu 49. minuty to byli opět Mladoboleslavští, kdo udeřil. Filip Matějka si najel na střed pravého kruhu a zavěsil puk těsně pod víko domácí branky. Minutu nato zvedal ruce ke stropu hostující Kryštof Hájek, který využil zmatků v obraně domácího Motoru a přidal sedmou branku.

Motor už se v tu chvíli jevil spíše demotivovaný a rozhodně si přál mít zápas co nejdříve za sebou. Pět minut před koncem duelu se podrážením provinil Šilhavý a po jeho faulu bylo nařízeno trestné střílení. K němu se rozjel Jakub Lev, který ale svou šanci neproměnil. Boleslav ale s domácím týmem neměla slitování. Motor nezachytil únik Vojtěcha Hory po pravém křídle, který přidal osmou branku. Tu konečnou, devátou, přidal necelou minutu před závěrečnou sirénou Kryštof Hájek, který dostal zpoza branky přihrávku od Jakuba Kristka a bez potíží stanovil konečné skóre čtvrtečního duelu na 9:1 z pohledu hostující Mladé Boleslavi.

Ohlasy trenérů

Domácí tým neposkytl ohlasy trenéra.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.