Na Věru Tichánkovou neudělal manžel dobrý první dojem. Nohy mu páchly jako syrečky

od Soňa Jiroutová
2 minuty čtení
Vera Tichankova
Zdroj: Profimedia

V lednu příštího roku tomu bude již deset let, co zemřela herečka Věra Tichánková. Většinu svého života strávila po boku svého milovaného muže Jana Skopečka, který ji následoval do hereckého nebe v roce 2020. Jak se manželé seznámili a jaké bylo jejich manželství?

Bylo po válce a oba herci pracovali v Horáckém divadle. Oba za sebou měli nelehkou dobu. Jan Skopeček byl v koncentračním táboře a Věra Tichánková ve vězení. Přesto je neopouštěl humor.

Jiskra přeskočila v cirkusu

Pondělky v divadle měli volné, tak se Jan Skopeček odhodlal a svou vysněnou Věru pozval na rande. Ta po něm již nějakou dobu také pokukovala, byl jí prý blízký jeho humor.

V dnešní době plné kaváren a kin je skoro až málo prostoru na romantiku. Dříve to bylo jiné, nebylo tolik možností. A tak mladý Jan pozval svou slečnu do cirkusu.

„Během programu přišla bouřka. Stanem to tak házelo, že jsme se báli a tiskli se k sobě. Tak to vzniklo,“ vzpomínala Věra na jiskru, která mezi nimi přeskočila.

Bouřka sílila, a tak ředitel cirkusu raději představení ukončil, aby se divákům nic nestalo. Pod jedním deštníkem ve větru, přitulení k sobě, šel Skopeček svou milou doprovodit domů.

A tehdy začala láska, která trvala krásných 66 let a ukončila ji až smrt herečky. Tichánková však přiznala, že tomu zpočátku moc nadějí nedávala.

„Moc jsem tomu svazku nevěřila, věděla jsem, že jde Honza na vojnu,“ vysvětlila důvod svého pesimismu.

Smrděly mu nohy

Jan Skopeček měl štěstí, že měl svůj osobitý humor, který mladou Věru uchvátil. První dojem totiž neudělal moc dobrý.

„Měli jsme čtenou zkoušku Hrátek s čertem, vedle mě seděla moje kamarádka a já jí povídám: Tady někomu smrdí nohy jak syrečky. Pak mi upadla tužka, já se shýbla a pochopila, že je to ten nový kluk v keckách,“ popsala první setkání herečka.

Smradlavé nohy mu však odpustila a Skopečka si vzala za manžela. I přes dlouhý společný život, který oba strávili aktivní hereckou kariérou, se spolu setkali jen v jednom jediném filmu. Byl to Kameňák z roku 2003.

Poslouchal ženu

Že je společný humor spojoval po celou dobu jejich společného života, ukazuje i rozhovor pro deník Blesk z roku 2012. Manželé se v něm skvěle doplňovali a zároveň se vzájemně dobírali.

Jan Skopeček v něm například prozradil, jaký je recept na šťastné manželství. Poslouchat ženu.

„Samozřejmě moje žena. Pro chlapa je to pohodlné, protože se dělá to, co ona chce, a když se to nepovede, tak řeknu, že to tak říkala,“ odpověděl na otázku, kdo má ve vztahu hlavní slovo.

Šťastný život manželů ukončila hereččina smrt. Jan Skopeček zemřel v roce 2020 v nemocnici osamocený.

Zdroje: iDNES, Blesk, OnlyU

Autor: Soňa Jiroutová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články