shop.musicserver.cz
Anna Julie Slováčková, Lucerna Music Bar, Praha, 4.10.2023

Anička Slováčková pokřtila "Osudovou". Vsadila na akrobacii a spoustu hostů

Vydáno: 07.10.2023 11:23 v sekci Naživo - Hana Bukáčková | foto: Hana Bukáčková

Anna Julie Slováčková se svým bandem ve středu v pražském Lucerna Music Baru pokřtila svoji druhou desku. Akce se zúčastnilo mnoho hostů, kamarádů a muzikantů, všichni si s ní zazpívali. Nechyběl speciální smyčcový doprovod. Kmotry byli mimo jiné členky z kapely Vesna, Marta Jandová nebo Igor Ochepovsky.

Live: Anna Julie Slováčková

místo: Lucerna Music Bar, Praha
datum: 4. října 2023
setlist: Spoušť, Nejsem to já, Nepopsaná, Tanči se mnou (feat Milan Peroutka), Zrcadla, Svítá, Běžím s dobou (feat Martin Harich), Zastav, Horizont, Mléčná dráha, I když jsme plešatý (feat Pokáč), Slunečnice (feat Marta Jandová), V kruzích, Loučení, Dálky (feat Petr Harazin), Je to na nás (feat Daniel Holý), Diskohrátky, Stop (+ Igor Ochepovsky), Pokoj, Osudová, Prší a leje jako z konve, Sluneční zář
Fotografie jsou pořízené mobilem, omluvte proto prosím jejich kvalitu - na koncertě jsme neměli profesionálního fotografa.

Report píšu kvůli pracovnímu vytížení o den později, a než jsem se do toho pustila, dočítám se v médiích špatnou zprávu: Aničce se ta potvora rakovina vrátila. Srdce mi to svírá, strašně mně je to líto. Věřím, že to nebude osudová chvíle (jako název desky) a že Anička nad tou mrchou opět zvítězí. Přeji hodně sil. Je to velká bojovnice. Nenechala to na sobě znát ani během koncertu. Byla to dvouhodinová, rozverná, popová jízda s punkovým závanem.

Po dvou a půl letech od debutu "Aura" vyšel následovník - "Osudová". Na rozdíl od křtu prvotiny, který se odehrával tenkrát během léta na střeše smíchovského obchodního centra, se autorka tentokrát přesunula do klubových prostor. Večer otevřel novic Patrik Malý se svojí kytarou a looperem, pak už pódium patřilo ženské síle.

Anna Julie Slováčková, Lucerna Music Bar, Praha, 4.10.2023
© Hana Bukáčková
Obal alba je laděn do fialového nádechu. Tuto barvu má Anna Julie Slováčková ráda. Jak mi už před dvěma lety prozradila v rozhovoru: "Fialová je pro mě barva plná tajemna. Zároveň v ní cítím takové zvláštní uklidnění, ale i nezkrotnou energii. Myslím, že podobnou barvu často vysílám. Ať už doma, nebo na jevišti." V těchto odstínech tak byly i kostýmy všech členů kapely.

Sama zpěvačka měla na sobě krapet neforemné, průsvitné, fialové kalhoty, které jí kazily siluetu. V závěru je ovšem odhodila a překvapila nás akrobatickým číslem.

Střídaly se energické kousky i ty klidnější. Aničky bylo na pódiu plno, mohla se rozdat, je na ní znát, že to dělá srdcem. Vše si zařizovala sama, na stage jí pak přišli pomoct hosté. Jako první to byl Milan Peroutka, se kterým si zazpívala "Tanči se mnou" z jeho loňské desky "Abrakadabra". Druhým byl Martin Harich. Před půlrokem vydali česko-slovenský duet "Bežím s dobou" o útěku před rozhodnutími, která se týká nás všech. Zde ji poprvé zazpívali živě.

Nejvíce mě baví křehká hitovka "I když jsme plešatý" s Pokáčem, která nechyběla ani v Lucerna Music Baru. Hned poté vtrhla na pódium Marta Jandová s náručí plnou slunečnic - mají o nich song (který zrovna dvakrát nemusím). Přijel i Petr Harazin z havířovské skupiny Nebe. Přijel z dálky, aby zazpíval "Dálky". :-) Neokoukanou tváří byl pro mě Daniel Holý, s nímž Anna zapěla "Je to na nás" - o strachu z toho, jakými budou v budoucnu rodiči.

Anna Julie Slováčková, Lucerna Music Bar, Praha, 4.10.2023
© Hana Bukáčková
Od svého producenta Igora Ochepovskyho, který si vzal do parády obě její alba, si k srdci vzala jeho připomínku, aby během setu nehráli covery jako minule. Z nové desky přezpívala všechny věci - na rozdíl od jiných interpretů, kteří vyzobou třeba jen třetinu -, což kvituji. Igor se pak v písni "Stop", asi největším rockovém nářezu v rámci setlistu, přidal s kytarou. Euforie na druhou.

Jistým zpestřením byly smyčce, které podtrhly krásu několika skladeb. Kouzlu tomu dodala i projekce. Při druhém songu "Nejsem to já" se na obrazovce za nimi hemžily titulky z bulvárů, čímž zpěvačka vzala vítr z plachet všudypřítomným přechytračelým plátkům i rádoby chytrým anonymním komentářům. Bulvár tam samozřejmě nechyběl - poctivě fotil její slavné rodiče, kteří se přišli podívat na úspěch a talent své dcery.

Dalším oživením byl křest kalendáře "Pes v nouzi", kde je Slováčková na titulce se svým pejskem, kterého si sama pořídila z útulku. Symbolicky byl zrovna Mezinárodní den zvířat. Křtilo se konfetami a ve druhé polovině večera se totéž zopakovalo při křtu alba. Anička během toho vyjmenovala a pozvala k sobě na pódium všechny, kteří měli s deskou co do činění. Nechyběl tak zmíněný Igor Ochepovsky nebo Filip Vlček (mix), ale i hostky Marta Jandová či Vesna v čele s Patricií, která jí pomáhala při debutových písních (nyní si už Anička vystačila víceméně sama). Společnými silami pak zasypali placku pozlátky.

Anna Julie Slováčková, Lucerna Music Bar, Praha, 4.10.2023
© Hana Bukáčková
Interpretka má oporu v doprovodném bandu. Většinou je na ni kladena největší pozornost, ale umí být i v ústraní - písnička "Svítá" patřila její druhé zpěvačce Karolíně Fišerové, kterou protagonistka doprovázela na klávesy.

Hřeb večera byl aerial hoop - tematicky při písni "V kruzích" visela hlavou dolů. Husarský artistický kousek, při kterém zpívala a působila ladně. Na pár chvil se k ní přidala i Karolína. Úchvatný pohled a zážitek. Naopak odlehčeně působil "Pokoj", kdy se v zádech promítaly retro snímky členů kapely z dob, kdy byli ještě dětmi.

Osudová to byla chvíle pro všechny, co zavítali. Deska s tímto názvem ukazuje, že Anička další tvorbou čím dál více zraje, nabízí mnoho rovin a odstínů fialové... a s dvouhodinovým koncertem se zvládá bez potíží popasovat.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Šestice nejpamátnějších klipů ze začátků Smashing Pumpkins
Nejvíc nej: Šestice nejpamátnějších klipů ze začátků Smashing Pumpkins Kultovní Smashing Pumpkins se na svém turné "The World Is A Vampire" zastaví také v české metropoli. Před jejich koncertem, který se uskuteční 4. července v O2 universu, si připomeňme zásadní videoklipy z počátků kariéry této... čtěte zde
Vydáno: 30.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Nejvíc nej
Jugi (UDG) - Nejvíc mě naplňuje, že jsem muž mnoha profesí
Rozhovory: Jugi (UDG) - Nejvíc mě naplňuje, že jsem muž mnoha profesí S bubeníkem Jugim jsme si povídali nejen o tom, co je nového u jeho domovské kapely UDG. Pohovořil také o svých dalších aktivitách, včetně chodu bookingové agentury RedHead Music, která zastupuje významné umělce. Zamyslel se také... čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 14:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Manon Meurt - Unravel 9/10
Recenze: Fascinující "Unravel" zrcadlí niterný svět Manon Meurt Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal... čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Jelen ft. Rybičky 48 - Je lepší se opít 7/10
Video: Jelen a Rybičky 48 radí: "Je lepší se opít" a jít spát Víte, co vznikne, když zkřížíte jelena s rybičkami? Zní to jako vtip či hádanka, ale jestliže obě slova začnete velkými počátečními písmeny, výsledkem se může stát poměrně vkusně zpracovaná písnička. Songem s... čtěte zde
Vydáno: 28.04.2024 10:30 v sekci Audio / Video | Video
Mötley Crüe - Dogs of War 6/10
Video: Mötley Crüe se chtějí v novince "Dogs of War" stát nesmrtelnými. Moc se jim to nedaří Všemožnými historkami opředení glamrockoví divočáci Mötley Crüe mají svá nejlepší léta za sebou. Nicméně si nejsem úplně jistý, zda si to sami uvědomují. Místo hudby se ve spojitosti s kapelou skloňují spíše kauzy typu... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 17:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Anna Julie Slováčková na desce "Osudová" zpívá o životě a o náhodách (16.11.2023 09:30)
- Video: Anna Julie Slováčková v novém klipu ukazuje svůj "Pokoj" (16.09.2023 11:41)
- Video: Martin Harich "beží s dobou" ruku v ruce s Annou Julií Slováčkovou (26.01.2023 13:54)
- Video: Anna Julie Slováčková s Martou Jandovou ve "Slunečnici" rozdávají úsměvy, ale vedou i k zamyšlení (02.12.2021 14:36)
- Pokáč se Slováčkovou vyzpívali pro nemocné děti slušný obnos peněz (25.08.2021 16:12)
- Naživo: Anna Julie Slováčková pokřtila debut. Mezi kmotry byli oba Felixové - bratr i táta (13.08.2021 12:24)
- Recenze: Anna Julie Slováčková na svém debutu vyzařuje optimistickou "Auru" (03.04.2021 15:45)
- Anna Julie Slováčková debutuje "Aurou" (09.03.2021 12:29)
- Video: V písni "I když jsme plešatý" zpívá Pokáč s Annou Slováčkovou o nadhledu. A o chybějících vlasech (11.05.2020 15:13)

ALBUM TÝDNE 18/2024

Manon Meurt
Unravel

Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal producent Eddie Stevens. V podobě "Unravel" přichází vyzrálé a komplexně pojaté album.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík Prince Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Bono Rush Beyoncé Mirai Dua Lipa Lady Gaga U2 AC/DC Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu