Serie A - preview 8. kola: Mourinho s ultimátem?

06.10.2023, 08:52, aktualizováno 08.10.2023, 08:21
Previews
José Mourinho (© AFP)

V neděli se v italské Serii A představí mimo jiné také AS Řím, který k utkání nastoupí na půdě Cagliari. Zápas je ošemetný zejména pro Josého Mourinha, který by se měl mít na pozoru, jelikož jeho setrvání je údajně v případě porážky otázkou diskuze.

AC Monza Brianza - Salernitana Calcio

neděle 12:30

V neděli se jako první do boje o body zapojí mužstva Monzy a Salernitany, která se proti sobě postaví na U-Power Stadium už krátce po obědě. Monza má na Salernitanu spadeno a dlouhodobě s ní má dobré zkušenosti.

Když se proti sobě postaví Monza se Salernitanou, tak je to trochu jako zápletka z filmu Highlander. Dvě síly válčící spolu napříč časem a prostorem. Existují jen dvě mužstva v celé Itálii, která Monza dokázala porazit ve třech různých ligách (první, druhé a třetí nejvyšší lize). Kromě Cremonese má tuhle bilanci i se Salernitanou a právě proti ní se postaví v neděli. Do utkání půjde jako tým, který už ve čtyřech duelech po sobě neprohrál. Minule dokonce porazil silné a nevyrovnané Sassuolo.

Salernitana je na tom mnohem hůř, protože na rozdíl od dvanácté Monzy dlí až na osmnáctém místě. Doposud se týmu trenéra Paula Sousy povedlo nasbírat jen pouhé tři body a je jedním z pouhých tří týmů, které v sezoně ještě ani jednou nevyhrály. Ve čtyřech utkáních z posledních čtyř kol dokonce Salernitana ani jednou neskórovala.

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - A. Carboni, Pablo Marì, Caldirola - Ciurria, Pessina, Gagliardini, Kyriakopoulos - Colpani, Mota - Colombo

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Daniliuć, Gyömbér, Lovato - Mazzocchi, Maggiore, Legowski, Bradarić - Jovane, Kastanos - Dia

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.71 - 3.92 - 5.25

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Frosinone Calcio - Hellas Verona

neděle 15:00

I přes porážku s Římem se Frosinone i nadále drží v první polovině tabulky. Jeho výkony jsou zatím příjemným překvapením a v neděli proti Hellasu bude chtít zpět na vítěznou vlnu. Hosté zase hodlají ukončit nejen čekání na vítězství, ale také na vstřelený gól.

Hellas se nedokázal prosadit už ve čtyřech zápasech v řadě a ve Frosinone má tak jasný cíl - ukončit toto čekání a nejlépe zvítězit. Koneckonců by to potřeboval, protože v tabulce se propadá níž a níž. Naposledy si svěřenci trenéra Baroniho rozdělili body s Turínem za remízu 0:0.

Naopak Frosinone přišlo o svojí sympatickou sérii neporazitelnosti, když padlo na Stadio Olimpico v Římě. I tak mají domácí na svém kontě devět bodů, což stačí na průběžné desáté místo. Výkony Canarini jsou příjemným překvapením a Hellas nebude mít na jeho půdě snadnou práci. Mimochodem Frosinone také ovládlo poslední vzájemný duel, jenž se hrál v únoru roku 2017.

Na obou stranách je několik absencí. Domácím kvůli zranění nepomohou Kaio Jorge, Lirola, Kalaj, Harroui, Gelli a Romagnoli. To jsou pro Di Francesca velké ztráty, ale jeho protějšek Baroni na tom není o moc lépe. Hellasu chybí Hien, Dawidowicz, Amione, Doig, Cabal, Braaf a Mboula.

Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Turati - Oyono, Monterisi, Okoli, Marchizza - Mazzitelli, Bourabia, Reinier - Soulé, Cheddira, Baez

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipó - Magnani, Coppola, Terracciano - Faraoni, Duda, Folorunsho, Lazović - Ngonge, Suslov - Bonazzoli

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.37 - 3.27 - 3.36

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

SS Lazio - Atalanta Bergamo

neděle 15:00

V nedělní nabídce italské nejvyšší soutěže vyčnívá souboj vicemistra s Atalantou. Laziu se v Serii A zatím nedaří, nicméně trenér Maurizio Sarri věří, že jeho družina přenese vítězství z Ligy mistrů i na domácí scénu. Atalanta je však ve výborně formě a navíc na Stadio Olimpico naposledy vyhrála.

Souboj Lazia s Atalantou slibuje zajímavou podívanou, která nemá hlavního favorita. Vzájemné zápasy bývají vyrovnané a konečný výsledek je těžké odhadovat. Kupříkladu v loňské sezoně vyhrál vždy hostující celek shodně 2:0.

V tuhle chvíli je forma na straně Atalanty, protože té se daří na obou frontách. V Serii A sice naposledy remizovala s Juventusem 0:0, ale stalo se tak po třech výhrách v řadě. Ještě lépe to vypadá v Evropské lize, kde Orobici porazili jak polský Raków, tak i Sporting Lisabon a to na portugalské půdě. Čtvrteční výhra v Lisabonu se zrodila v průběhu prvního poločasu, kdy skórovali Giorgio Scalvini a Matteo Ruggeri.

Neporaženo na evropské scéně je i Lazio. Po domácí remíze s Atléticem, pod kterou se podepsal vyrovnávacím gólem brankář Provedel, zvítězilo v Celtic Parku 2:1 a v tabulce má čtyři body. Zápas ve Skotsku znovu rozhodl nastavený čas, přesněji jeho pátá minuta a gól Pedra.

Jak už ale bylo řečeno, v Serii A se Sarriho svěřencům vůbec nedaří. Lazio je po sedmi kolech až šestnácté s pouhými sedmi body na kontě. Biancocelesti paradoxně vyhráli v Neapoli, ale doma ve třech případech porazili jen FC Turín. Na aktuálního vicemistra je to málo a před nedělním střetnutím je na Sarriho a celý tým vyvíjen tlak. Lazio jednoduše potřebuje vyhrát a zlepšit své postavení, což nebude proti Atalantě vůbec lehké. Hosté chtějí na Stadio Olimpico zopakovat únorové vítězství a ještě vylepšit už tak dobrou bilanci.

Lazio se v případě výhry posune, ale do první desítky se zatím nedostane. U Atalanty je to jiné, tříbodový zisk pojistí stávající pohárovou příčku a přiblíží jí ke klíčovému čtvrtému místu.

Biancocelesti sice mají za sebou těžký duel proti Celticu, ale jejich kádr je kompletní a Sarri může počítat se všemi oporami. Očekává se, že nějaké změny oproti středě udělá. V dobré kondici je i Atalanta, které chybí pouze Touré a i tady platí, že Gasperini udělá změny.

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Marušić, Casale, Romagnoli, Pellegrini - Guendouzi, Rovella, Luis Alberto - Pedro, Castellanos, Zaccagni

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Musso - Toloi, Scalvini, Kolašinać - Zappacosta, De Roon, Ederson, Ruggeri, Koopmeiners - De Ketelaere - Lookman

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.93 - 3.29 - 2.63

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - AS Řím

neděle 18:00

Claudio Ranieri je velkou postavou italského calcia obecně, v Anglii pak jeho jméno pojí se zázrakem z Leicesteru. Jeho poslední mise zní jasně, zachránit se s Cagliari. Jenže se mu to zatím nedaří a v neděli z toho bude chtít profitovat AS Řím.

Cagliari může spoléhat na zkušenosti a charisma velkého elegána a gentlemana nejen italského calcia, Claudia Ranieriho. Zkušený harcovník před pár týdny oznámil svůj úmysl skončit s profesionálním trénováním po konci této sezony, nicméně do jejího konce dá veškeré své síly a schopnosti. A soudě dle výkonů to bude určitě potřeba, neboť Cagliari rozhodně nezažívá pozitivní start do sezony.

Mužstvu ze Sardinie viditelně ujíždí vlak a doposud Cagliari posbíralo jen pouhé dva body. Je jedním z pouhých tří týmů, které v této sezoně ještě nezažily ten opojný pocit z vítězství. Především obrana musí Ranierimu přidávat dost vrásek na už tak svraštělém čele, protože Cagliari dostalo už 12 branek, což je čtvrtý nejhorší výkon v lize. Útok se taky moc nepředvedl a konto soupeřů zatížil jen pouhými dvěma góly.

Dost možná je to i absencemi a také v neděli navečer jich Cagliari bude mít dost. Hrát nebudou zranění Rog, Lapadula, Jankto a Mancosu, vesměs ofenzivní hráči. Římané postrádají Kumbullu s Abrahamem, Llorenteho, Smallinga, Renata Sanchese a také Lorenza Pellegriniho, jenž prožil hodně zvláštní duel Evropské ligy.

V něm se AS utkalo se Servette a proti Švýcarům podalo bezchybný výkon. Trenér José Mourinho několik osobností pošetřil a třeba právě kapitána Pellegriniho poslal do hry až po změně stran. Pellegrini se hned projevil, neb dal gól a připravil jednu asistenci, jenže pak se zranil a musel být vystřídán.

Vlci ale brali tři body a v Evropské lize jsou zatím stoprocentní. Domácí scéna už je mnohem horší, protože po výbuchu s Janovem nebo s Hellasem či AC Milán je AS až na třináctém místě! Pozitivní ale je, že v posledních dvou soutěžních duelech AS neinkasovalo a dalo dohromady šest branek. Což je pro chybami se vyznačující obranu velmi dobrá zpráva, nehledě na kvality soupeře.

Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Zappa, Hatzidiakos, Dossena, Obert - Nández, Makoumbou, Sulemana, Azzi - Luvumbo, Oristanio

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Mancini, Cristante, Ndicka - Karsdorp, Bove, Paredes, Aouar, Zalewski - Dybala, Lukaku

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.13 - 3.47 - 1.79

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

SSC Neapol - ACF Fiorentina

neděle 20:45

Nedělní program 8. kola Serie A uzavře velmi atraktivní duel dvou pohárových účastníků. Pod Vesuvem se proti sobě postaví na jedné straně domácí Neapol a na druhé straně návštěva z Florencie. Oba týmy mají co napravovat, protože oběma se shodně v pohárech nedařilo a budou si chtít napravit reputaci.

Fiorentina čelí nepříjemnému a neoblíbenému soupeři. Však Fialky taky porazily Neapol jen v jednom případě za posledních šest utkání. Není to tak dávno, v minulém roce stačily na porážku Neapole trefy Nicoláse Gonzáleze, Jonathana Ikoného a Arthura Cabrala. Neapol odpověděla dvakrát, ale na výhru to tentokrát nestačilo.

V podstatě to byl stejný průběh, který Neapol zažila při posledním soutěžním utkání. V jednom ze zápasů podzimu se proti ní postavil královský Real Madrid a pod Vesuvem se očekávalo velké drama. Toho obě jedenáctky docílily a tentokrát tahala Neapol opět za kratší konec. Dlouho sice španělskému gigantu dokázala vzdorovat a na dvě jeho trefy našla odpověď, jenže když se pár před koncem dostal k ráně Valverde a brankář Alex Meret si srazil jeho dělovku od břevna za svá záda, bylo o vítězi rozhodnuto.

Partenopei se v neděli večer vrátí do dění v Serii A, které je pro ně přeci jen o poznání přívětivější. Začátek sice trenér Rudi García málem nerozdýchal, ale poslední dobou se jeho hráči prezentují lepším podáním. Poradili si s Udinese i s Lecce a oběma týmům nastříleli po čtyřech gólech, takže je vidět, že se ofenzivní opory konečně rozjíždějí. Partenopei i díky nim obsazují průběžnou třetí příčku, což není tak zlé. Neapol dostala za sedm odehraných duelů jen šest branek, což značí čtvrtou nejlepší obranu ligy.

A trenér Rudi García se velmi těší na zajímavý mač s Fiorentinou. "Máme za sebou hodně náročné utkání s Realem Madrid, ale já osobně si z něj beru několik pozitiv. Vím, že máme na to hrát lépe a doufám, že to ukážeme už proti Fiorentině. Měli jsme trochu smůlu při rozhodujícím gólu, ale to je fotbal. Teď je důležité, abychom nedali Fiorentině tolik prostoru."

Domácí ekipa bude téměř kompletní, schází jí jen obránci Juan Jesus s Amirem Rrahmanim. Hosté dorazí bez Doda, Castrovilliho a Miny. Menší historickou nadějí Fiorentiny je fakt, že proti držitelům mistrovského titulu moc často neprohrává. Už ve čtyřech z posledních šesti takových duelů dokázala brát aspoň jeden bod.

Teď se ale musí sama rychle naučit, jak distribuovat své síly, protože má za sebou únavné čtvrteční vystoupení v Evropské lize. A to nedopadlo moc dobře, neboť svěřenci trenéra Italiana doma jen remizovali s Ferencvárosem a v Evropské lize mají jen dva body. Serie A už je něco lepšího, tam Fialkám patří solidní pátá příčka a bodově jsou na tom dokonce stejně jako Neapol.

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Østigard, Natan, Olivera - Anguissa, Lobotka, Zieliński - Politano, Osimhen, Kvaracchelija

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Kayode, Milenković, Martinez Quarta, Parisi - Duncan, Arthur - González, Bonaventura, Brekalo - Beltrán

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 4.19 - 5.44

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Inter Milán - Bologna FC

sobota 15:00

Inter má za sebou velmi náročný, ale dobře zvládnutý duel Ligy mistrů, který mu opět trochu zvýšil sebevědomí. Nemá ale moc času nazbyt, protože parta kolem kapitána Lautara Martíneze se už v sobotu odpoledne postaví doma nevyzpytatelné Boloni.

Sobotní odpoledne bude kolem slavného stadionu Giuseppe Meazza asi hodně rušno, protože na Inter teď chodí hodně lidí. A není divu, Nerazzurri zažívají zlaté časy. Znovu potvrzují, že mají ty nejvyšší ambice jak v Lize mistrů, tak na domácích trávnících vyhrazených jen pro Serii A. Právě s Ligou mistrů mají loňští finalisté nejčerstvější zkušenosti a nutno říct, že ne špatné. Po úvodní remíze s Realem Sociedad se totiž dokázali vrátit na vítěznou vlnu v duelu s Benficou.

Milánskému mužstvu sice trvalo, než se dostalo do tempa, ale nakonec se přeci jen radovalo. O tři body se totiž po delším obléhání portugalského vápna postaral Marcus Thuram, který ukazuje své kvality a přednosti stále častěji. S Lautarem Martínezem ostatně vytvořil skvělou ofenzivní dvojku. A když už je řeč o Martínezovi, tak ten sice pálil jednu šanci za druhou, ale pro změnu mu to vychází v lize. Naposledy odstřelil čtyřmi góly Salernitanu i přesto, že nastoupil jako střídající hráč jen do druhé půle!

Minule se po účinkování v Lize mistrů Inter dostal znovu rychle do formy a poradil si s Empoli, nicméně Bologna bude pro něj těžší soupeř. Nerazzurri si každopádně musí poradit bez Davideho Frattesiho. Felsinei zase postrádají Lucumího, oporu zadních řad, což by pro Inter mohla být příjemná zpráva. Méně příjemné už je to, že při minulé návštěvě San Sira dostala od Interu potupných až skandálních šest branek.

A aby toho nebylo málo, tak navlas stejný výsledek se udál i v roce 2021! Tohle budou mít hráči trenéra Thiaga Motty, někdejšího hráče právě Interu určitě v hlavách. Mají mu tedy co vracet a tak trochu asi sází právě na větší odpočinek, než jaký měl kvůli svázanému kalendáři k dispozici protivník.

Bologna se každopádně prezentuje zajímavým herním stylem a dobrými výsledky, byť jim vždy něco chybí. Vyrovnanost, větší kvalita, jak chcete. Tohle utkání bude mimochodem zajímavé pro Marka Arnautoviće, který z Boloni zamířil právě do Milána. Bologna i bez něj prohrála jen jednou v sedmi duelech a s deseti body je na osmém místě.

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Sommer - Darmian, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Çalhanoğlu, Mchitarjan, Dimarco - Thuram, Lautaro Martínez

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - De Silvestri, Beukema, Calafiori, Kristiansen - Moro, Freuler - Orsolini, Ferguson, Ndoye - Zirkzee

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.50 - 10.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Juventus FC - Turín FC

sobota 18:00

Derby della Mole možná nepatří mezi ty absolutní italská derby, ale svojí prestiž bezpochyby má. Juventus i FC Turín do něho vstupují po bezbrankových remízách z minulého týdne a určitě chtějí vylepšit své stávající postavení. Loni byl v bitvě o Piemont úspěšnější Juventus a role horkého favorita je mu přisuzována i nyní.

Stará dáma je v turínském derby vždy považována za hlavního favorita, a to navzdory faktu, že v posledních letech spíše zažívá ústup ze slávy. Neoslňuje ani letos, i když jí aktuálně patří čtvrtá příčka. Není to totiž tak dávno, co Stará dáma prohrála na Sassuolu 2:4 a v předchozím kole nedokázala vstřelit gól Atalantě. Výsledek 0:0 z Bergama byl v pořadí již třetí bodovou ztrátou v této sezoně, a i díky tomu Allegriho svěřenci ztrácí na vedoucí milánské velkokluby čtyři body.

Domácí potřebují před reprezentační pauzou vyhrát, protože po ní nastoupí ve šlágru kola proti AC Milán. Nepůjde sice o rozhodující zápas, ale v případě neúspěchu může ztráta na čelo nepříjemně nabobtnat. Juve sice neproklamovalo Scudetto jako svůj hlavní cíl, nicméně soupeři jej tak vnímají.

A jak je na tom Granata? Celkem dobře. Klub má za sebou jen dvě porážky a drží se ve středu tabulky. Negativem však je už tři zápasy trvající série bez výhry, přičemž uplynulý výsledek 0:0 s Hellasem Verona je jasnou ztrátou. Juričovi svěřenci by rádi prolomili smůlu, kterou na Allianz Stadium dlouhodobě mají, ale podobně jako jejich hostitelé potřebují zabrat v ofenzívě. Býci vyšli dvakrát v řadě gólově naprázdno, zatímco Stará dáma vstřelila jednu branku.

Juve je horkým favoritem nejen díky svému postavení neúspěšnějšího týmu Apeninského poloostrova obecně, ale také díky pozitivní vzájemné bilanci. Jinými slovy Allegriho ekipa na Turín dlouhodobě umí, což dosvědčuje přes osm let trvající neporazitelnost.

Úplně poslední Derby della Mole se odehrálo v únoru a divákům nabídlo parádní šestibrankovou podívanou. Dá si Allianz Stadium repete nebo půjde o taktickou bitvu?

Juventus už obligátně nemůže počítat s Pogbou, který se zatím nedokázal obhájit ve věci nedovoleného dopingu. Kromě francouzského záložníka jsou mimo hru i De Sciglio, Alex Sandro, Vlahović a Chiesa. Ztráty počítá i Granata, která bude bez Djidjiho, Buongiorna, Vojvody a Soppyho.

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Gatti, Bremer, Danilo - McKennie, Fagioli, Locatelli, Rabiot, Cambiaso - Yildiz, Kean

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković - Tameze, Schuurs, Rodríguez - Bellanova, Ricci, Ilić, Lazaro - Vlašić, Karamoh - Zapata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.09 - 3.09 - 4.42

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Janov CFC - AC Milán

sobota 20:45

O velké překvapení se v 6. kole postaral FC Janov, když doma přehrál AS Řím 4:1. I tentokrát zavítá na Stadio Luigi Ferraris velký favorit, nováček by každopádně chtěl výkon zopakovat. Rossoneri však začali dobře a s Interem se přetahují o průběžnou první příčku.

AC Milán se bodově dotáhl na svého městského rivala a vinou horšího skóre i horší vzájemné bilance je druhý. Na průběžně třetí Neapol už si hýčká čtyřbodový náskok a minimálně ten bude chtít v Janově udržet. V nohách má přitom další těžký zápas Ligy mistrů na hřišti Borussie Dortmund (0:0), načež skupina se pro něj nevyvíjí zrovna dobře. Rossoneri mohou litovat především domácí bezbrankové remízy s Newcastlem, protože v zápase byli lepším týmem. Ale taková je realita. AC má před dvojzápasem s PSG jen dva body a žádný vstřelený gól.

Pokud jde o Janov, ten má samozřejmě zcela jiné priority. Do Serie A se vrátil po roční odmlce a zatím si nevede vůbec špatně. S osmi body je čtrnáctý a dvě kola po sobě neprohrál.

Milánští se budou muset mít na pozoru, protože Grifoni už letos zvládli porazit oba římské kluby a o body připravili i obhájce titulu z Neapole. Aby toho nebylo málo, hlavním trenérem je bývalý milánský útočník a mistr světa z roku 2006 Alberto Gilardino.

AC Milán by měl podle papírových předpokladů zvítězit a hovoří pro něj nejen ligová forma, ale i lepší vzájemná bilance. Janov na každý pád dokázal v historii svého soka několikrát zaskočit a naposledy se tak stalo v březnu 2020. Tehdy Grifoni vyloupili San Siro výsledkem 2:1. Domácí výhra nad Rossoneri je poněkud starší a datuje se do roku 2016.

Janovu bude pravděpodobně chybět talentovaný útočník Retegui a spolu s ním by se v sestavě neměli objevit ani zkušení Badelj a Strootman. Tím výčet absencí u Grifonů končí. Určité problémy má i AC Milán, a to především ve středu zálohy. Kvůli zranění jsou mimo hru Bennacer, Krunić i Loftus-Cheek. Do defenzívy zase chybí Kalulu s Caldarou.

Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Martínez - Dragusin, Bani, Vasquez - De Winter, Thorsby, Frendrup, Malinovskyi, Matturro - Messias, Gudmundsson

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Florenzi, Thiaw, Tomori, Theo Hernández - Musah, Adli - Reijnders, Chukwueze, Okafor - Leao

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.48 - 3.41 - 1.96

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Empoli FC - Udinese Calcio

pátek 18:30

Předehrávku 8. kole italské nejvyšší soutěže obstarají dva trápící se celky Empoli a Udinese. Ze sedmi zápasů prohráli Azzurri šestkrát a není divu, že se nacházejí v sestupovém pásmu. Udinese je na tom sice lépe, ale paradoxně se žádné výhry dosud nedočkalo.

Už to trvá dlouho. Celkem sedm kol Udinese nevyhrálo a v Serii A je v tomto ohledu společně s Cagliari a Salernitanou nejhorší. Jak dlouho může takovou negativní sérii ještě vydržet trenér Andrea Sottil? Kouč "Zeber" je samozřejmě pod velkým tlakem a ten ještě více vzrostl po další ztrátě doma s nováčkem FC Janov (2:2). Jediné co hraje Sottilovi jakžtakž do karet je velmi rozsáhlá marodka, která trápí Udinese od počátku sezony.

Využít toho chtějí i v Empoli. Domácím se rovněž nedaří, což vedlo ke změně trenéra a návratu staronového Aurelia Andreazzoliho. Ten se ve svém druhém zápase dočkal vítězství, když Azzurri porazili Salernitanu. Bohužel v dalším kole už to Empoli nevyšlo a v Boloni prohrálo jasně 0:3.

Vzájemná bilance je vyrovnaná, ale loni bylo úspěšnější Udinese. "Zebry" vyhrály na stadionu Carla Castellaniho 1:0 a doma pak s Empoli remizovaly.

Empoli bude v pátek postrádat Maldiniho, Pezzellu a Bereszynského. Problémy Udinese se sestavou už byly zmíněny a rovněž v pátek to nebude jiné. Sottilovi chybí Semedo, Masina, Davis, Ehizibue, Brenner, Deulofeu, Ebosse a Lovrić. To už je citelné oslabení týmu a na výsledcích je to bohužel znát.

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Berisha - Ebuehi, Ismajli, Luperto, Bastoni - Marin, Ranocchia, Maleh - Baldanzi - Caputo, Cancellieri

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Perez, Bijol, Kabasele - Ebosele, Samardžić, Walace, Pereyra, Kamara - Thauvin, Lucca

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.82 - 3.46 - 2.62

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

US Lecce - US Sassuolo

pátek 20:45

Páteční předehrávka 8. kola Serie A nabídne dva duely, ten pozdější se odehraje na stadionu Via del Mare, kde své domácí zápasy hraje loňský nováček z Lecce. Tentokrát proti sobě bude mít nevyzpytatelného soupeře, dorazí Sassuolo.

Lecce si ale přesto asi trochu oddychne, protože za sebou má sérii hodně náročných duelů proti těm nejtěžším soupeřům, na jaké může v lize narazit. Po Juventusu totiž okusil i sílu Neapole a ani jedno z těchto dvou měření sil nedopadlo pro výběr trenéra Roberta D’Aversy moc dobře. Se Starou dámou to byla ještě těsná porážka, ale Neapol už si na Lecce procvičila střelbu, a nakonec skončil míč v síti brankáře Falconeho čtyřikrát!

Zatím se však Lecce stále daří nespadnout z první poloviny tabulky a na sedmém místě už posbíralo 11 bodů. Pořád mu ovšem chybí zraněná trojice Banda, Dermaku a Blin. Sassuolo také není kompletní, každopádně jeho absence se netýkají základu. Álvarez ani Viti do něj totiž zatím rozhodně nepatří.

Sassuolo podává značně nevyrovnané výkony, na tom musí trenér Dionisi zapracovat. Jeho svěřenci jsou totiž schopní porazit po sobě Juventus a Inter, ale rovněž vyhořet s Frosinone nebo naposledy s Monzou. Především obrana není z nejpevnějších, Sassuolo má na jedenáctém místě negativní skóre 11:13. Proti Lecce nicméně v historii ještě ani jednou neprohrálo a pokusí se určitě tenhle trend udržet.

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Baschirotto, Pongračić, Gallo - Rafia, Ramadani, Kaba - Almqvist, Krstović, Strefezza

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Erlić, Tressoldi, Viña - Boloca, Henrique - Berardi, Bajrami, Laurienté - Pinamonti

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.70 - 3.48 - 2.72

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
7
6
0
1
19 : 3
18
2
AC Milán
7
6
0
1
15 : 8
18
3
SSC Neapol
7
4
2
1
16 : 6
14
4
Juventus FC
7
4
2
1
12 : 6
14
5
ACF Fiorentina
7
4
2
1
15 : 10
14
6
Atalanta Bergamo
7
4
1
2
11 : 5
13
7
US Lecce
7
3
2
2
8 : 9
11
8
Bologna FC
7
2
4
1
6 : 4
10
9
Frosinone Calcio
7
2
3
2
9 : 10
9
10
Turín FC
7
2
3
2
6 : 7
9
11
US Sassuolo
7
3
0
4
11 : 13
9
12
AC Monza Brianza
7
2
3
2
5 : 7
9
13
AS Řím
7
2
2
3
15 : 11
8
14
Janov CFC
7
2
2
3
10 : 11
8
15
Hellas Verona
7
2
2
3
4 : 6
8
16
SS Lazio
7
2
1
4
7 : 10
7
17
Udinese Calcio
7
0
4
3
4 : 12
4
18
Salernitana Calcio
7
0
3
4
4 : 14
3
19
Empoli FC
7
1
0
6
1 : 16
3
20
Cagliari Calcio
7
0
2
5
2 : 12
2

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (29)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Diavolo86

No tipují krásná remizka

Reagovat
zurix_new

Zatím koncert!

Reagovat
LesyJePan

Reagovat
zurix_new

Reagovat
cresposuper

Bologna 2 sance, 2 goly, my tragicne tragicki v zakonceni. Sanchez, co si nevie postrazit jednoduchy ofsajd, je uplne k hovnu

Reagovat
Forza_Inter

Jednoducho nemôžme hrať 3 súťaže s najvyssími cielmi pokial máme iba dvoch kvalitnych utocnikov. Uz naozaj treba zainvestovat do útoku, zjavenie na trhu typu Thuram zdarma nie je dostupne kazde leto.

Aspon tých 20 mega uvolnit na nieco ako Zirkzee, Retegui, Krstovic apod.

Reagovat
Diavolo86

Retegui výbornej....za ty prachy co ho koupila Bologna nechápu.

Reagovat
BaggioRoberto

Tak si vyber

Reagovat
Furia Ceca

Do píče!

Reagovat
Furia Ceca

Ok, poločas mi stačil. Výkon absolutně nehodný derby Ale co od těch žoldáků s brazilským kapitánem v čele vlastně vůbec chci.

Reagovat
Interista_4ever

Dneska frustrující remíza..

Začátek skvělý, a pak se to začalo sypat, ale zase Bologna je fakt slušný tým, Motta odvádí výbornou práci.

No nic, jedeme dál

FORZA INTER!!

Reagovat
Nuno čomes

Jestli letos Inzaghi nevyhraje i s takovým kádrem ligu, tak nevím, kdy jindy by chtěl Jinak by jen potvrdil, že na to nemá. Samozřejmě, že jako 3. a 4. útočník Arnautovič a Sanchez jsou vtip, ale i tak. Když tvrdí, že pod útočníkem může hrát Henrik nebo Klaassen

Reagovat
Interista_4ever

Rozhodně má na to vyhrát Scudetto, i s takovými hráči.., jak říkáš. Ale nejsem skeptický, hold nesmíme zbytečně ztrácet body.

Nicméně máme před sebou stále mnoho zápasu a silní soupeři teprve přijdou..

Reagovat
Nuno čomes

Však teprve 8. kolo. Ale jestli chce ztrácet s týmy jako Sassuolo nebo Bologna doma A víme jak Inzaghi umí na Juve, Lazio nebo Napoli skeptický zatím není třeba být, uvidíme jak zvládne tyhle zápasy. Pak se můžeme reálně bavit o tom, jestli je schopen hrát o titul nebo to bude pořád jen trenér na boj o LM. Obavám se delší dobu, že to druhé

Reagovat
Interista_4ever

Já mu věřím, je vidět, že se snaží a titul chce. Dejme mu čas a doufejme, že nás mile překvapí.

A rozhodně máme kádr, který dokáže porazit každého..

Reagovat
Nuno čomes

3. sezóna, kolik času mu chceš dát? Další 3 roky?

Reagovat
M11

GATTI !!!

Reagovat
M11

MILIK !!!

Reagovat
Juventus 14

Juchůůů!!!

Reagovat
GEGE

PULIIIIIII

Reagovat
DelPiero137

Na zaklade vysledku, statistik pomerne "lahka" vyhra. Priebeh a herny prejav asi nic moc, ci?

Reagovat
Pipo123

Začiatok zápasu bolo to najlepšie čo sme tento rok predviedli, mohlo to byť 4:0 a bolo by po zápase, potom sme prestali hrať a vrátili Atalantu do zápasu

Reagovat
Alberto Aquilani

Škoda že to Bovemu o trochu lepšie nekope. On je tou schopnosťou odoberať lopty celkom špeciálny hráč.

Reagovat
mastakillah

Osomheeen

Ale teda nebyla moc dobře kopnutá. Za mě bych ty penalty nechal na Piotrovi

Reagovat
vilp

Kvara slušně mimo, tomu se nepovedlo asi nic. Naopak ten Natan vypadá dost slušně.

Reagovat
Selänne

Reagovat
Selänne

Reagovat
Selänne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele