bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Loňský experiment s Lainem na centru znovu ožívá

8. října 2023, 11:30

Josef Potůček

Není tajemstvím, že když Modrokabátníci v minulém ročníku naturalizovali ryzího křídelníka Patrika Laineho na centra, bylo tomu v době, kdy na střídačce vládl jistý Pascal Vincent, který tehdy zaskakoval za Brada Larsena chybějícího z osobních důvodů.

Ano, ten Pascal Vincent, jež po zjevném přešlapu s Mikem Babcockem Larsena ve funkci nahradil. 

Byl to tehdy zajímavý a překvapivý tah. Ačkoliv se jednalo především o reakci na rozsáhlou marodku týmu, byl kvitován nejedním odborníkem i samotným aktérem. Laine se angažoval na obou koncích kluziště, distribuoval spoluhráčům pěkné přihrávky a celkově působil svěžím dojmem. 

Vincent se v tomto přesunu zjevně zhlédl, neboť ve dvou přípravných mačích mezi křídla Johnnyho Gaudreaua a Kirilla Marčenka zařadil právě vytáhlého Fina. 

A výsledek? 

Při pondělní prohře 3:5 proti St. Louis pobyl Laine na ledě 16:13 minut, zaznamenal asistenci, dva plusové body plus/minus, třikrát vystřelil na branku a měl úspěšnost 57,1 procent na vhazování. 

Ke středeční výhře 5:3 nad Buffalem pak zmíněná trojice útočníků přispěla shodným bodovým příspěvkem 1+1. Byla jednoznačně nejlepší útočnou formací zápasu.

Laine navíc v obou duelech akceptoval svoji oboustrannou roli, když vydatně pomáhal při bránění.

Od doby, kdy byl na draftu 2016 volen jakožto celková dvojka, se neustále v jeho případě omílala tatáž otázka: „Jak z něj vymáčknout více potenciálu?“

Zdá se, že Vincent domnělý klíč nalezl.

Laine je znám svojí fantastickou střelou a pozice centra mu může dávat více příležitostí ke střelbě.

Vypadá to, že Blue Jackets tak šalamounsky vyřešili absenci středního útočníka.

Samozřejmě, jistým řešením může být Adam Fantilli, který se v přípravě zatím jeví v dobrém světle a jednou pozici neochvějného prvního centra v Ohiu zastane. Jednou... Do té doby zde mohou pokračovat ve zdařilém experimentu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.